Holnap lesz 17 hónapos a kisfiam, de nem akar még mindíg önállóan járni. Fejlődésneurológushoz vigyem el? Vagy máshová? Mindenki mást mond (orvos, védőnő, családtagok)
Ha mindig vezetgetitek, azzal éppen azt akardályozzátok, hogy el merjen egyedül indulni. Egy gyereket nem szabad "segíteni" a mozgásban (kivéve szakember által javasolt gyógytorna), hanem hagyni a saját tempójában fejlödni.
A vezetgetéssel az ellen treniroztátok, hogy megtanuljon egyensúlyozni, ha abbahagyjátok, akkor meg fogja tanulni. VIszont egy ideig biztos cirkuszolni fog, ha nem segítitek, de ezt el kell viselni.
Tapasztalat: adjatok a kezébe egy tárgyat,amit szeret...így majd biztonságban érzi magát,hasonlóan ahhoz,amikor fogja a kezeteket.Például egy nagyobb plüss,vagy bármi,amit szívesen szorongat amúgy is.
Az én kisfiam is így bátorodott fel.Az ő kedvence egy játék felmosómop volt,ezzel egyensúlyozva,integetve tette meg az első önálló lépéseit. (a korábbi vezetgetések után)
Próbáljátok ki!
A fiam is elmúlt másfél éves, amikor járni kezdett - a lányaim korábban kezdék. Első gyerek, fiú - nincs ezzel semmi baj. Ha már egyedül fölkapaszkodik és lépeget, akkor nincs lemaradva semmiről. Majd egyszer elindul és akkor nem győzöd utolérni. :-)
Minden gyerek bizonytalanul lépeget először. A fiam meg szerintem félt is, vagy nem tudom - mindenesetre nyaraláskor indult el a tengerparti homokban annak idején - azt elég puhának találta, hogy megpróbálja. :-D
A vezetgetés meg tényleg nem segíti elő, mint ahogy többen írták - ahogy a bébikomp sem. Hagyd, hogy csináljon mindent a maga tempójában - és nyugi. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!