Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Borzalmasan lassan evő baba...

Borzalmasan lassan evő baba szüleinek tippek, saját tapasztalatok alapján, vagy szakértőtől? Ötletek reggelire, uzsonnára?

Figyelt kérdés

14 hónapos baba borzalmasan lassan eszik, és ezen eddig nem sikerült javítani. Egy reggeli, ebéd bőven elhúzódik másfél órág. Én, mint kreatív munkát végző apa, kifogytam az ötletekből, az anyja meg nem igazán foglalkozik a témával. Erre a részére kérlek ne is reagáljatok, nem ez a téma.

Próbáltam sok mindent: közben játék, vagy semmi játék, székben ülve, vagy futkározva. Vagy kezdve székben, majd futkározva, énekelve, vagy csendben az evésre koncentrálva. Fent, lent, kertben, nappaliban. Az étellel nincs gond (legalább is úgy gondolom), minőségi alapanyagokból készítünk ételeket, és változatosan.

Tapsztalt szülőket kérdezek, vagy idetévedő szakembereket, hogyan tudunk, vagy ti hogyan tudtatok javítani ezen. Az evés / etetés szenvedés, türelmetlenség, előke szaggatás. És másfél óra.

Ha minden hozzászóló írna 3 ötletet is reggelire, uzsonnára, annak is nagyon örülnék. Tudom, google a barátom, de a google-nek nincs gyereke.

Köszönöm!

2018. júl. 5. 19:31
 1/8 anonim ***** válasza:
56%

Mi BLW-zünk. Vagyis ő eszik, azt, amit mi. Most vacsira vajas kenyeret kaukázusi kefírrel. Odaadom és megeszi, a saját tempójában, miközben mi is eszünk.

Esetleg hasonló módon nálatok is javulna a helyzet. Először kis falatokat tegyetek elé, aztán lehet nagyobbat, amit harapni kell, kanalazni is gyakorolhat már ennyi idősen. Ha nem siettetitek, csináljatok körülötte a dolgotok, akkor megtanul egyedül enni.

Csak mindig legyen ott felnőtt, mert ti nem így kezdtétek, nem tudom, hogy félrenyelés ilyen korban mennyire gyakori. De abból még nem volt baj, ha szem előtt eszik.

2018. júl. 5. 19:44
 2/8 anonim ***** válasza:
92%

Látatlanban is az anyjának adok igazat, aki "nem foglalkozik vele".

Kedves apuka, nem kell másfél órán keresztül etetni egy gyereket. Az a gyerek NEM éhes, ha ennyi ideig kell "udvarolni", hogy ugyan egyen már valamit.

Ezzel a traktával csak a későbbi evészavarát alapozod meg.

Eléteszed az ételt, kínálod amíg érdeklődik és kész, mehet a dolgára. Akkor is, ha csak 2 kanállal evett.

Éhen halni nem fog, majd eszik a következő étkezésnél, ha éhes.

2018. júl. 5. 21:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Teljes mértékben 2essel értek egyet. Középső lányom 2 évesen kezdett nem enni. Székletvizsgálat, ultrahang és két vérvétel után (minden negatív) az volt a megoldás, hogy elé tettem az ételt, és elfogadt hogy eszik ha akar, ha meg nem akar akkor nem. Csak ahhoz ragaszkodtam, hogy igyon, és nem kapott nasit rendes étel helyett.
2018. júl. 5. 22:47
 4/8 A kérdező kommentje:

A második hozzászólónak.

"Látatlanban is az anyjának adok igazat, aki nem foglalkozik vele"

Látatlanban... ez egy nyilvánvalóan férfigyűlölő hozzáállás, nem ismerjük a szituációt, nem ismerjük a nőt, sem a férfit, de apukának nincs igaza.

A kedves apuka (sic) eltartja a családot, mos, gyereket nevel, altat, pelenkázik, és totál képben van a hozzátáplálásról, a nevelésről, idejét, energiáját nem kímélve néz utána mindennek.

Számítottam rá, hogy lesznek akik inzultálnak majd, de remélem ezt nihilista életfelfogást nem sokan fogják támogatni. "Látatlanban" sajnálom a gyerekeket, akiket fel tetszett "nevelni", kedves anyuka.

Az első hozzászólónak nagyon köszönöm a hozzászólást, mert az valóban egy hozzászólás volt. Nem ítél, nem inzultál, nem osztja az észt, leírta ők hogy csinálják. Lehet vele egyetérteni, vagy sem.

2018. júl. 5. 23:35
 5/8 A kérdező kommentje:

Pillanat, még annyit: a baba anyja eteti ennyi ideig, aki úgy gondolja ezen nem kell változtatni. Én megpróbáltam a magamét hozzáadni. Na most lehet feministáskodni.

A többi anyukától, hölgytől, asszonytól elnézést kérek.

2018. júl. 5. 23:36
 6/8 anonim ***** válasza:

Nálunk is ennyi az evés idő. De mi a párommal is lassan eszünk.

Hagyd őt eszik ahogy bír legalább eszik nem úgy mint a fényevő fiam akinrk a mai napi evése idáig 2 falat rántotta 1 deci víz.

2018. júl. 6. 11:53
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Fordítva tetszik ülni a lovon!

A kommentben semmi férfigyűlölet nem volt, NEM a nemednek, hanem a tettednek szólt.

Ha nejed írta volna ki, hogy fut a gyerek után a kajával és meséztetve próbálja tömni, ő kapta volna a kritikát, nem te.

Azt írtad, ő ezt nem teszi, hát tessék lenyelni, AZ a helyes, ha valaki nem görcsöl rá az étkezésre, nem sürgeti a gyereket, hanem hagyja a maga tempójában és annyit enni, amennyit akar.

Ez a megoldás a problémádra.

2018. júl. 6. 14:35
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te a válaszodban megfogalmazottak miatt nemes egyszerűséggel egy hülye vagy. A feminizmus nem tudom, hogy jön ide, de az nem azt jelenti, hogy nem szeretnek téged, mert kukid van.

Tessék már úgy szavakkal dobálózni, hogy annak értelmét ismered is! Különben nevetségessé válsz, mint most.

A tárgyra térve: a lehető legkárosabb, és evészavart kiváltó mód, ha a gyereked nem hagyod enni, hanem műsort kerítesz neki hozzá.

A gyerek egyen az etetőszékben, a maga tempójában, ha befejezte, akkor pedig be van fejezve. Egy alig egy éves gyerek nem méri az időt, nem létezik a fejében a gyorsaság fogalma, nem tudja, hogy a túlbuzgó, magát kreatívnak tartó apja szerint mi az elég gyors és mi a lassú.

Egy életre tönkreteheted az étkezéshez fűződő viszonyát és ezzel az egészségét is, ha ezt folytatod.

És igen google a barátod. Annak nem gyereke van, hanem szakkönyvekhez linkjei.

2018. júl. 6. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!