Szoptatós édesanyák véleményére vagyok kíváncsi, hogy mikor kezdtétek bevezetni a saját étrendetekbe a nem javasolt termékeket? és mit mikortól? (pl. tej, tejtermékek, fűszeres ételek, hüvelyesek. )
az elején mindentől féltem, szinte rizst, húst, krumplit és kenyeret ettem csak, meg almát és mentesvizet ittam :)
aztán kisebb bűnözések jöttek, tej, koffeinmentes kávé, csoki, vaj, gyümölcsök, gyümölcslevek, stb.stb.
nem volt egy kicsit se hasfájós, de azért óvatos voltam. mikor belépett a harmadik hónapba, akkor már mindent megengedtem magamnak. káposzta, kigyóubi, ananászlé, hagyma, fűszerek, fokhagyma, enyhén csípős kaja, bors... stb. (cigi, alkohol, sok koffein, édesítőszer azért sose fordulhat elő, azért egy kis light cola-val 1-1 dl bűnöztem, de ennyi)
Első fiam brutál hasfájós volt,vele gyakorlatilag májkrémes kenyéren és tarhonyalevesen éltem az első 3 hónapban,utána szépen,fokozatosan elkezdtem enni minden mást.
2.fiam nem volt olyan hasfájós,vagy csak jobban csináltam,nem tudom,de változatosabban ettem.
Reggel próbáltam mindig újat,ha estére nem volt gond,akkor utána jöhetett:)De pl tejből 1,5öset ittam és szigorúan étkezés közben, mert úgy én is jobban bírom,mint simán.
A fűszeres ételeket alapból nem szeretem.
A hüvelyesek nagy lemondás,a bab a kedvencem,de gyik fiamnál se próbáltam 3 hónapos korukig.
A déli gyümölcsökkel is vigyáztam...datolyának pl nagyon erős a héja,kivi apró magvas, narancs elég savas...talán 1-2 mandarint ettem.
Szóval én a 3. hónapig eléggé megválogattam mindent, utána szépen fokozatosan visszatértem a "régi kerékvágásba":)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!