Aki a saját nevét adja a gyermekének az nem furcsa?
Miért lenne furcsan?
Bár ha édesanyját is úgy hivják...
Nálunk mamám és anyukám Máriák voltak,anyu már nem akarta igy én és a növérem névmódosultunk Mariann....
De miért nem gondolkoznak kettős keresztnévbe?
Nálunk nem volt kérdés hogy nem a mi neveinket kapja, amiért nekem egyikünké sem tetszik (engem folyamatosan gúnyoltak, felnőve a munkahelyen a 2. keresztnevem helyett direkt az elsőn hivtak kérésem ellenére is stb), a férjem neve millio más férfi neve is, annyira gyakori.
De ha szép, vállalhato neveink lennének en nem tudnám elkepzelni ahogy a férjem neve a hozzá társulo érzelmeimmel, intimebb becézésével a gyerekemé is legyen. Más lapra tartozik nekem a gyerekem és más lapra a ffi mellettem.
Saját nevem megint nem adnám. Én nem ő vagyok.ő meg nem én. Furi lenne
Régen ez szokás volt és semmi furcsa nem volt benne. Bátyámmal a 30-as éveinkben járunk.
Apukám nevét kapta ő, anyukám nevét én. Sok ismerősöm szintén a szülei után kapta a nevét.
Elavult szokás.
Én sosem adnám a mi nevünket a gyerekünknek.
Beszéltünk erről a férjemmel, nekünk furcsa lenne, úgyhogy semmiképp sem adnánk.
Mindenki önálló személyiség, önálló névvel a családban. Meg szerintem baromi unalmas is, ha mindenkit ugyanúgy hívnak, valamint a név elveszti a megkülönböztető funkcióját is, amire kitalálták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!