Aki a saját nevét adja a gyermekének az nem furcsa?
Nem furcsa, mert a gyerekeket nem úgy szólítjuk, van egy csomó becézése a nevüknek.
Már akkor eldöntöttük, amikor még csak jártunk a férjemmel, hogy ha lesz egy fiúnk és egy lányunk akkor a mi nevünket kapja majd. A lány már 3 éves, abszolút illik hozzá a neve, a kisfiú pedig még pocaklakó. Alig várom, hogy őt is a nevén szólíthassam.
A kislányom nevéhez a férjem ragaszkodott, a kisfiaméhoz pedig én.
Nem csinálnám másképp mert kiráz a hideg a mostanában divatos tucat nevektől. 20 gyerekből az oviban 5 biztosan Hanna vagy sorolhatnám.....
Az exem családjában volt ez divat.
Volt öreg Bandi, kis Bandi, meg Bandika, valamint Kati mama, Kati, meg kis Kati.
Tisztára, mint a Legényanyában...Béláim az úrban.
Annyi szép név közül lehet választani. Nem csak Hannák és Zétények léteznek.
utolsó előtti, azért a most divatos Hanna,Lara, Mira, stb és az egyéb, nem a szülő neve közt van némi átmenet...
ha nem akarod divatos névre keresztelni, akkor kizárólag a szülőét lehet?
én tuti nem adnám a gyerekemnek se a saját, se az apja nevét, nekem nem tetszik ez a szokás, pláne, hogy mindenki mondjuk István a családban, aztán nyolcmillió néven kell őket megkülönböztetni. ja, meg mikor anno felhívtam valakit, hogy Tóth Istvánnal szeretnék beszélni, kérdés, hogy melyikkel...honnan tudjam, hányan vannak?
Utolsó, gondolom az átmenet a Nóra, Dóra, Lili, Dorina stb.neveket jelenti....hát köszi, azok sem kellenek. Tucat, ha nem is ebben az évben akkor 3-4 éve.
A neveink pedig abszolút vállalhatóak, nem vagyok Mariska és a férjem sem Feri.
A kislányom és a kisfiam legfeljebb majd mást ad az övéinek. De most ez pont így jó! El sem bírnám képzelni más nevűnek, abszolút illik hozzá.
Férjem, családtagok pedig sosem szólítanak ugyanúgy engem és a kislányom, így nem kérdezzük meg, hogy: "De melyik?" 😁🤣
Utolsó, nézz már bele egy utónévkönyvbe. Tudod, az az, ami tele van az adható keresztnevekkel. Többszáz név van, ami adható. De te nyilván a Lilivel, meg a Dorinával jössz, mint valami csőlátású.
Pl ott az Ildikó, a Mariann, Anikó, Ágnes, a Zoltán, a Tamás, Péter, stb. Teljesen normális nevek, a Hannák és Noelek mellett kifejezetten ritka ilyet hallani.
Nem csak divatos, vagy pár éve divatos nevek léteznek.
Továbbra is marhaság a logikád, van meg ezernyi név, nem csak a saját nevedet lehet adni. Úgy csinálsz, mint ha csak ez a két lehetőség lenne.
Úgy látom nem érted a lényeget, hát leírom:
"Pl ott az Ildikó, a Mariann, Anikó, Ágnes...." -írod
Akkor már inkább a saját nevemet kapja mert ezek egyike sem tetszik, sőt az enyém sokkal vállalhatóbb. Az ezernyi név nézegetése meg felesleges mert megtaláltuk a számára legmegfelelőbbet! Az ódivatú nevek meg pont úgy nem jönnek be, mint a mostanában felkapottak. (Sára-Mira) Pont.
Engem nem zavar és nem is érdekel ha a te gyereked tucatnevű vagy a régimódi esetleg a kettő közötti nevet kapta. Úgyhogy téged se zavarjon, hogy mi mit adtunk. A saját nevem, és???
Leírtam, de ismét megteszem: most sem adnánk neki más nevet, mert tökéletesen illik hozzá és szép is ráadásul. Nekünk tetszik és az oviban, suliban sem ég majd be vele.
Az ezernyi név nézegetése meg felesleges mert megtaláltuk a számára legmegfelelőbbet!
Megtaláltad? Nem is kerested:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!