9 hónapos kislányom nem eszik? 7 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, addig anyatejes volt, korábban is próbálkoztam vele, de nem akarta.
Figyelt kérdés
Eleinte eszegetett valamennyit, aztán bejött a meleg és nem evett kb semmit. 7 hónapos leválasztotta magát, azóta tápszert kap. Most viszont már nincs hőség és alig eszik valamit, ha tehetné tápszert inna (enne) egész nap, de nem adok Neki csak reggel és este, mert azt gondolom még annyi kanalasat se enne, mint most. Kipróbáltam azt is, hogy megvárom, amíg nagyon éhes lesz. Eltelt 5 óra az előző étkezés óta (még mindig nem jelezte, hogy éges) és max 10 nagyon pici kanállal evett, azt is pofavágások közben. Jókedvű, nyugodt baba. Eddig nagyon kis pufók, nagyon jó evő volt, de mióta elkezdtük a normális kajákat nem hízott, sőt fogyott. Orvos és védőnő azt mondja, hogyha nem sír, nem nyugtalan nem baj... 9 hetesen átaludta az éjszakát, hozzátáplálás óta felkel enni hajnalban, ami nem baj, csak azért, mert nyilván nem lakik jól... valaki tud nekem valami tanácsot adni?2017. aug. 13. 14:26
1/11 anonim válasza:
Én biztos nem éheztetném. Adnék neki legalább háromszor, de inkább négyszer tápszert, a többit majd megoldja az idő.
2/11 A kérdező kommentje:
Nem éheztetem, csak meg akartam várni, hogy jelezze, hogy éhes, de nem jelezte. Az idő megoldja alatt mit értesz?
2017. aug. 13. 14:32
3/11 anonim válasza:
Az éheztetést arra értem, hogy csak kétszer adsz neki tápszert, pedig mást alig fogad el. Az idő megoldja pedig annyi, hogy egyre többet fog elfogani más ételekből is, nem kell ezen görcsölni. Tapasztalat.
4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Remélem menni fog. Igazából azért zavar, mert 400 grammot fogyott 3 hét alatt. De akkor több tápit fogok adni.
2017. aug. 13. 15:16
5/11 anonim válasza:
A fiam közel 8 hósan csinálta ezt. 3 napig nem akart pépet enni. Csak inni.
Aztán egyszer csak vissza jött az étvágya és láttuk, kijött alul a foga.
Talán van összefüggés..
6/11 anonim válasza:
Ezért nem szabad ilyen későn kezdeni a hozzáraplálast.
Tápszert ne adj többet. Mert 3 evesen is itt fog tartani.
Tejpeper próbald. Először sok pép kevés gyümi es fokozatosan változtatni az arányon.
7/11 A kérdező kommentje:
Sajnos nekünk hetek óta tart ez, bár nincsen fogunk, úgyhogy lassan amúgy is ideje menne. Az utolsó válaszoló írta, hogy ezért nem szabad ilyen későn elkezdeni. A kérdésemben írtam, hogy próbáltam előbb, de sajnos sírás lett a vége, annak meg nem láttam értelmét, hogy erőltessem. Amtejoépet próbáltam, de hasfájás lett a vége, ma veszek egy másik fajta natúrt. Igazság szerint az Apja dok mindenre allergiás, én meg 3 éves koromig kakaón éltem, Anyukám nem is csodálkozik, hogy ilyen az Unokája. Viszont igen, valószínű a türelem fog beválni.
2017. aug. 13. 16:24
8/11 A kérdező kommentje:
Elnézést a sok elírásért, de telefonról írok:).
2017. aug. 13. 16:25
9/11 anonim válasza:
1-es vagyok. Én aznap keztem a hozzátáplálást, amikor a lányunk betöltötte a 4 hónapot, mégsem álltunk jobban 9 hónaposan, mint a kérdező. Én azért ajánlom a több tápszert, mert azt tapasztaltam, hogy attól nem evett többet a szilárd ételből, ha csökkentettem a tápszert, viszont nem hízott.
10/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm 1 és egyben Utolsó:). Megnyugtatók a szavaid, csak akarva, akaratlan hasonlítgatom másokhoz a Kislányom Igazából a torkán semmit se tudok lenyomni, ha nem akarja (szerencsére:)) és tudom minden gyerek más.
2017. aug. 13. 16:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!