Akinek tápszeres a babája, mikor és mivel/hogyan/ kezdte a hozzátáplálást?
4 hónaposan alma, aztán répa, krumpli, majd üveges bébiételekből, amik a korának megfeleltek. Teljesen nem emlékszem már, viszont több táblázatot néztem, ahol eltérés volt, ott a későbbi időpontot tartottam be.
Viszont a családban nincs ételérzékenység, így a gyerekorvossal egyeztetve aránylag gyorsan haladtunk.
Egy éves korig nem kapott tehéntejet (csak tejterméket). Igazi epret két éves kora körül kapott, csakúgy, mint a földimogyorót, mert az eléggé allergén és biztosra szerettem volna menni.
Már 3 éves, mindent eszik. Kivéve tejszínt, mert azt valamiért én nem bírom, ezért nincs a háztartásban. De szerintem nem okozok tápanyaghiányt vele, ha ez kimarad neki. Majd máshol biztos eszik tejszínes ételt is.
Ez utóbbit azért tettem hozzá, hogy ha a háztartásban valaki nem szeret/bír valamilyen ételt, de helyettesíthető mással, akkor csak a gyerek miatt felesleges tartani otthon.
Én pl. disznóhúst alig ettem gyerekkoromban, mert anyukám nem szereti az ízét. De nem volt gond, mert marhát és szárnyasokat kaptam bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!