Ti tápszeres babáknál mikor kezdtétek a hozzátáplálást?
Én 6 hónaposan szeretném, de mindenki lehurrog érte, mert hogy első baba és honnét tudnám meg hogy internetről nem lehet gyereket nevelni.
Ugye szüleink idejében még jóval korábban, de még pár éve is az a nézet volt hogy tápszeres babákat 4 hónaposak kell elkezdeni, de én úgy tudom azóta az új ajánlás hogy nekik is 6 hónaposan kell elkezdeni a kóstoltatást, hiszen ugyanaz az emésztőrendszerük mint az anyatejeseknek, és minden babának 6 hónaposan érik meg hogy megemésszék a másfajta ételt.
Most 4 hónapos a kisfiam, szép nagy baba, nő mint a bolondgomba a tápszertől is, nem is érdekli hogy én mit eszek ( csak ha üvegből iszok ,arra nagyon repked :D ), de ugye jött a védőnő és ki volt hűlve hogy még nem kóstoltatok vele gyümölcsöket, és most hogy betöltötte a 4 hónapot mindenki ezzel jön hogy mikor kezdem már el ?
Jól tudom ugye ezt a 6 hónapot kezdésnek ?
6 hónaposan.(tápszer+anyatejes volt)
ha tápszeres, akkor sincs annyi emésztőenzimje, hogy 4 hónaposan érdemes legyen kezdeni
szépen, alma barack első hónapban
hónap végén pár mokkáskanálnyi glutén a gyümipépekbe(7gabonás pép milumil)ezt folyamatosan növelve
7. hónapban jött a gesztenye, sütőtök, zöldségek (kivéve importált áruk)
8. hónpban csirkemell, darabos ételek bevezetése(pár pici darabka volt csak a főzelékben
9-10. hónapban puffasztók(első főzőlevet leöntve)
egy gyk-n javasolt és széleskörben sok anya szerint elogadott, követett útmutató táblázat szerint
hozzáolvasva, a tej, tojás, mogyoró, aprómagvas gyümik, stb allergének bevezetési ajánlásait
*az emésztőenzimek termelése a táplálkozással indul meg
az anyatej mellé segít az ételallergia kialakulása ellen, illetve LEHET javasolt valami probiotikum is mellé, de ez csak az én laikus gondolatom
Enyém is 4 hónapos, nem szeretném elkezdeni én sem, majd csak 6 hónaposan, vagy amikor úgy látom, hogy eljött az idő. Véleményeket meghallgatom, de a döntés az enyém.
Egyébként első gyerekes anyuka vagyok, csecsemőt se fogtam korábban. Mindent a netről tanultam. Már terhesség alatt is sokat olvasgattam és ha felmerül valami akkor most is. Sokmindenre találtam így megoldást, aztán kikértem a védőnő véleményét és mindig csak bólogatott arra amit mondtam, szóval nem rontottam el semmit. Neten sokféle álláspontot láthatsz, elolvasod őket és eldöntöd melyik áll hozzád közelebb.
Köszönök szépen minden választ nagyon hasznos volt,megnyugodtam, mindenkinek ment a zöld :)
54 %-os neked meg külön köszönöm, főleg a receptkönyv nagyon hasznos lesz, már most olvasgatom mert tényleg októberbe csak toporognék hogy akkor most még is mit és hogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!