Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 2,5 eves kislanyom egyáltalán...

2,5 eves kislanyom egyáltalán nem hajlandó főtt ételt enni. Mivel bírjam evésre?

Figyelt kérdés
En már teljesen magam alatt vagyok kb egy éve ezt csinálja már. nem eszik se zoldseget se gyümölcsöt...a gyümölcsös rostos üdítőket legalább meg issza. Cebion szirupot kap minden nap. Amiket meg eszik...kenyér, kalács,pogacsa, kakaós csiga, felvágottat nem, tej, kakaó, zabpelyhek, bundás kenyér, ki sütős fasírt...na meg persze rajong a csokik csipeszek után amit probalok minnel kevesebbet adni neki...az orvos azt tanácsolta hogy ne adjak neki semmi mást csak vizet es csak főtt étellel kínálgassam...pár nap egy hét és enni fog...próbálta már valaki ezt??? En meg mondom őszintén ettől kicsit félek bele vágni...tekintve hogy a lányom van meg áldva a világ leg erősebb akarat erejével es félek hogy inkább éhen halna. Próbálta már ezt valaki? es be válik? vagy ki hogy birja evésre ezeket a kis makacs törpéket?? :(
2017. ápr. 28. 22:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%

Ezt te rontottad el, ne is haragudj.

Csoki, chips , kakaos csiga. Az en fiam ket eves, meg soha nem evett ilyesmiket.

Igen, probald ki amit az orvos tanacsolt. Ehenhalni nem fog.

2017. ápr. 28. 22:53
 2/11 anonim ***** válasza:
6%
A sok főtt és a műétel két véglet . Nyers dolgok táplálnak , teljes kiőrlésű és nádcukros dolgok egészségesek . Az ízfokozók rabja lett . Az üdítőket vízzel hígítsd , a cukor savat okoz fáj a has és a csont is elfogy . Érdemes citromot facsarni mézzel vízzel . Só szénsav is árt . Tej sem hasznosul és tejcukor allergia alakul ki .
2017. ápr. 28. 23:04
 3/11 anonim ***** válasza:
66%
Én (ebben a korban) imádtam a borsófőzeléket
2017. ápr. 29. 00:27
 4/11 anonim ***** válasza:
80%
Az orvosnak igaza van. Chips ekkora gyereknek nem való. Meg fogja enni a főtt ételt, ha látja, hogy úgysem kap mást. Biztos kihagy pár étkezést, de éhen nem hal.
2017. ápr. 29. 05:28
 5/11 anonim ***** válasza:
89%
Tehát konkrétan raszoktattad arra, hogy xarsagokat egyén és most csodalkozol, hogy miért em kell neki normalis etel. Állj le a szemetekkel és adj neki rendes ételt. Még fogja enni, ha nincs más.
2017. ápr. 29. 06:24
 6/11 anonim ***** válasza:
88%
Az én lányomnak is ekkora korában katasztrofális volt az evése, és mindig is nagyon akaratos volt. Mondjuk nálunk chips meg édesség eleve nem volt, de így se nagyon evett. Nála a gyümölcs ment, egész nap ellett volna két almával. Rengeteget küzdöttem vele, volt könyörgés, meg "ha ezt megeszed kapsz mást", de semmi nem használt. Kb. fél év múlva tudtam elengedni a dolgot, amikor már több vizsgálaton túl voltunk, és biztos voltam benne, hogy a gyerek egészséges csak akaratos. Akkor bevezettem, hogy elé tettem az ételt, és oda se néztem, hogy eszi-e vagy nem, nem könyörögtem. Megmondtam, hogy ha nem akar, nem eszik, az egy, amihez ragaszkodtam, hogy igyon. És a gyerek elkezdett rendesen enni, vagy legalábbis rendesebben. Most is előfordul, hogy a vacsorája helyett inkább egy almát kér, de ezzel nincs gond. A csak víz ivást viszont nem tudtam elérni, ő nagyon rosszul iszik is, és a nyári 35 fokban is képes volt egész nap nem inni, azzal nem mertem néhány napot-hetet várni, hogy majd megszokja. Szóval nálunk bevált ez a módszer, de szerintem csak akkor működik, ha nem stresszelsz rajta, és tényleg kibírsz néhány napot.
2017. ápr. 29. 07:51
 7/11 A kérdező kommentje:
igen. tudom hogy igazatok van, mindig meg ígérem magamnak h nem fogok rajta stresszelni ha nem eszik de nem mindig sikerül :) Nekem ez teljesen új hogy ilyen korú gyerekek még csak nem is lattak édességet. Pedig mi is ismernünk sok gyereket. Remélem mostmar javulni fog ez az allapot de az óvodátol előre félek...
2017. ápr. 29. 10:17
 8/11 anonim ***** válasza:
56%

Az oviban mukodik a csordaszellem, enni fog amikor latja a tobbieket.

Nem tudom miert uj , hogy van aki nem ad edesseget a gyereknek?

A 2 evesem nem eszik ilyeneket, mert nem veszek, ilyen egyszeru 😉

Pl. epp most kekszet eszek a kavemhoz, jon ide, pirotottam neki hajszal vekonyra vagott barna kenyeret, olyan ropogos mint egy chips, kis kockakra vagtam , azt eszegeti itt mellettem. Eszembe nem jutna adni a kekszbol, mire jo az neki ?

2017. ápr. 29. 11:33
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell félni az ovit mert ott nem fogják teleetetni szarságokkal igy előbb utóbb éhes lesz
2017. ápr. 29. 13:34
 10/11 anonim ***** válasza:
Nyugi, nem fog éhen halni a gyerek, fog enni, de ne erőltesd. Tedd ki neki az ételt amit ebédeltek, ha nem kéri akkor lehet menni és éhes marad. De ne adj helyette olyat amit megeszik. 1-2 kihagyás után úgy is éhes lesz és megeszi, megkóstolja és rájön hogy finom. Szerintem az édességet , nasikat felejtsd el egy ideig. Kisfiam 2 éves múlt januárban, nincs baj az evéssel, de édességet csak akkor kaphat, ha már előtte evett normális kaját is amivel jól lakott, desszertként. Csokit 2-3 naponta kap, azt is csak vagy 1 kicsi szelet kinder csokit, vagy fél kinder tojást, 1 túró rudit, 1 pudingot vagy tejszeletet, tehát nem nagy mennyiségben,táblás csokit még soha nem adtam neki. Kekszet, chipset, ropit nem eszik, max ha megyünk vendégségbe vagy hozzánk jönnek. De az csak alkalom szerű. És fontos hogy ne görcsölj rá, nyugi nem fog éhen halni. Ha jön hogy éhes mond neki hogy ez van és kész, nincs más. Te legyél az erősebb attól hogy akaratos, te vagy a felnőtt,az édesanyja, ne hagyd magad. Ha rágcsálna valamit vágj fel neki almát, gyümölcsöt, zöldséget amit el tud ropogtatni és falatozni 2 étkezés között. Vagy csinálj házi készítésű sütit, abban is lehet gyümölcs, meggy, eper, szőlő, banán. Vagy vond be a főzésbe, csináljátok együtt, kicsit macerás, lassabb, piszkosabb, de lehet tetszeni fog neki hogy ő főz, közben is kóstolgathatja, elrágcsál egy répát, karalábét... Kisfiam imád keverni, mindegy mit csak keverni kelljen. :) Kitartás, ne add fel.
2017. ápr. 29. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!