Ti miből itatnátok?
7 hós a fiam, 3 foga van, hozzátáplálom, de anyatejes. Doki javaslatra plusz folyadék kell neki, víz. Se nyugi cumit, se cumisüveget nem kapott. Illetve van egy egy lyukú kezdő, de azzal nem tud mit kezdeni, rágja, húzogatja.
A bajom az, hogy fecskendőhöz szokott, pár hónaposan, amikor náthás volt abból adtam gyógyszert. Most abból itatom, de én sem örülök beki, meg hülyén néznek rám, ha utcán abból itatom.
Ikea csőrös pohárból félre nyelt, azt ajándékba kaptuk.
Nem tetszik a fecskendő, bármi jobb, már a cumisüvegnek is örülnék.
Ma megyek venni valamit a bababoltban, gondoltam megkérdezem ki mit javasol
kisfiam 5 hónaposan kezdett vizet kapni, avent varézsitatónk volt, majd később mellé mam cseppmentes csőrös pohár.
mindkettőt szerette.
cumisüveggel, egyáltalán nem tudott mit kezdeni (bár az avent varázsitatónak megvan az a jó funkciója, hogy cumisüvegre is rá lehet tenni a csőrt.)
Sima DM saját márkásat vettem szilikon cumival. Vettem szuper tutit is, de annak merev volt a cumija, a baba csak akkor ihat belőle, ha összeszorítja a szájával, mint a gumimatracot, amikor átereszti a levegőt. Mert így Cseppmentes...
Ez a dm-es magától csöpög egy picit, a babának csak nyelnie kell, megmutaja, mi a szitu. Ha félrenyel, egy kicsit még akkor is gyakorolnia kell, h rájöjjön. De lehet, a picikéd is azok aközül való, akik rendes pohárból is szívesen és szépen isznak.
3 gyermekem van, mind3mat szoptattam kizárólag, nem kaptak tápszert pótlásnak sem. A nagyokkal még mi is itatópoharaztunk, de nagyon nem szerettem. Ha nem vizet tettem bele, hanem valami gyümilevet vagy tejitalt, beszáradt a műanyag kiscumiba a lyukacskákba, és nem, vagy nagyon nehezen lehetett kimosni.
Nem beszélve arról, h szétrágja, kilötyköli, levizezi a ruháját stb. Aztán meg lehet róla leszoktatni, át a pohárra. Teljesen felesleges.
Mivel a kicsinek fogalma sem volt arról hogy működik a cumisüveg és az itatópohár, én is egyből a rendes poharat probáltam. Ikeaában lehet kapni színes műanyag poharakat, egy 0,5 dl műanyag flakonba öntöttem vízet, rá egy pohár ezt tettem be a táskába. (télen termoszba tettem vizet vagy teát, h ne hűljön ki) Ebből ittatam mindig. Persze az elején, még az álla alá kell tenned a kezed, és "bele kell önteni" kis kortyokat a szájába, utána fogja lenyelni, de pár nap, hét alatt szépen megtanulja.
Off. egyik gyerekem sem bilizett, egyből wc szűkítőt használtunk, semmi gond nem volt a szobatisztasággal. A bili is csak arra jó, h először rászoktatod, majd leszoktathatod róla, át a wc.-re. Ezek felesleges körök. Ugyanez a véleményem a cumiról is, nem egy ovisnak lóg ki a szájából, beszédben, kommunikációban egyaránt gátolja, értelmetlen, felesleges.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!