Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hozzátáplálást én gondolom...

Hozzátáplálást én gondolom rosszul?

Figyelt kérdés
A helyzet az hogy sajnos anyósékkal lakunk,most 10 hetes a babám fele részben tapszeres,és úgy gondoltam h majd olyan 5 és fél 6 hó között kezdem kiskanálnyi krumpli majd répa,aztán almalé,reszélt alma ,barack,sütőtök,cékla,banán...,. A hétvégén voltak nálunk babalátogatóba és anyós mondta h még vár 1-2 hetet aztán nekiáll már etetni gyümölcsös joghurtukkal,üveges babakajákkal,húslevessel,főtt hússal,ismerős erre mondta h az ő babája már 3 hósan vadast evett knédlivel,másik pedig 4 hósan töltött paprikát kenyérrel,meg szalonnás tojás,mert úgy nézték mikor ették és semmi bajuk,de én babám is majd kinézi a kezemből a kaját,de csak mert minden új neki minden érdekli,erre anyós h akkor nem várok tovább ,de én még nemakarom elkezdeni főleg nem joghurttal,meg meddig tart megpucolni megfőzni és leturmixolni 1 krumplit v répát,főleg bébiétel készítőivel amibe csak belerakod és maga főzi majd turmixolja.Én gondolom rosszul? Mondjuk nekem kiskoromtól kezdve érzékeny a gyomrom,mindentől fáj,férjem is gyakran panaszkodik,és nem szeretném h a babám is így járjon.S segítsetek légyszi,( elköltözni nyárnál előbb nem tudunk,az nem opció)
2016. dec. 5. 11:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
81%
Szia! Engem a saját anyukám nem hagyott békén ezzel. Kb 300 km-re élünk szüleimtől, de telefonon is folyamatosan kérdezgette. Nem adok-e még szilárd kaját a gyereknek. Amikor mondtam, hogy elkezdtük először almalével, aztán alma pürével, de emésztetlenül visszaköszönt a pelusba, akkor kicsit lenyugodott. Pár hétre rá, amikor itt volt, még mindig csak almát adtam neki. Erre jött, hogy nem kóstoltatom meg vele a mandarint? Mondtam, hogy nem és megmondom őszintén, nem érdekelt, hogy megsértődik-e vagy sem. Úgy gondolom, hogy nem vagyunk időhöz kötve, szépen lassan, fokozatosan. Majd eljön annak is az ideje. Ne hagyd magad, állj ki magatokért :)
2016. dec. 5. 12:14
 12/21 anonim ***** válasza:
83%

Aha... ő is adott a gyereknek mindenfélét, ezért van, hogy a férjednek is állandóan fáj a hasa mindentől.

Szerintem nem ez a legjobb referencia, erre ne verje magát, az meg nem eredmény, hogy megélte a 18 éves kort, és nem sikerült előbb kinyírnia.

A gyereknek nem lehet ilyen ételeket adni, főleg nem 10 hetesen. Hidd el, nem azért nézi az ételt, mert megkívánta, csak kíváncsi, hogy mit csinálsz.

A hozzátáplálás első hónapja is úgy néz ki, hogy csak kóstolgat a baba, egy kanál ez, egy kanál azt, hogy az ízekkel ismerkedjen. Nem lehet egyből kiváltani egy teljes étkezést!!

Nagymamám is verte magát, hogy ő már rögtön összecsócsált zsíroskenyérrel, cukros kenyérrel meg szalonnával etette a nagynénémet, ne szóljak bele! A nagynéném aztán öt év kínszenvedés után elhunyt, gyomorrákban, 55 évesen. Gondolom, semmi összefüggés a kettő között...

Anyósodtól minél hamarabb költözz el, ha kell, akkor ketten a babával, mert ez nem állapot, hogy ilyen szinten beleszól a gyereked nevelésébe, és még le is ugat, ha visszaszólsz. Gondolom, a védőnőt és a gyerekorvost is lehü.lyézi, ha elmondja vagy leírja, mit ehet a baba és milyen idős korban.

De a férjed a referencia: anyós munkássága miatt felnőttként gyomorpanaszokkal küzd. Erre ne legyen büszke!

Nincs más, mint nyárig állandó harckészültségben őrizni a gyereket, mielőtt anyósod valami bajt okoz!

Sajnos tudom, milyen a buta anyós, a gyerekemnek ételallergiája van, és azt hiszi, ez is olyan divathóbort, mint a paleo étkezés meg a vegán étrend. Fel se fogja, mit művel a gyerekkel, mindenki hül.ye, csak ő nem.

Régen pont úgy vetélkedtek az anyák, hogy kinek evett a gyereke először csípős csülökpörköltet, és mekkorát cuppogott utána, mint ma azon, hogy kinek kezd előbb beszélni, meg hasonlók. Azt hiszik, ettől lesz valaki jó anya. Szomorú. :(

2016. dec. 5. 12:26
 13/21 A kérdező kommentje:
Eddig egyszer etette még mikor otthon kellett hagynunk a babát,mert orvoshoz mentünk,de űgy beszél,mintha az övé lenne pl hogy majd a mama vesz neki játékokat,majd a mamával mehetsz csak csavarogjon,majd a mama fog etetni,de az biztos h nem fogom neki hagyni etetni,mert múltkor meghallottam,h valakinek telefonon azt mondja,h alig várja h végre ne csak a hülye tápot egye,hanem mást is,mert úgy megtömi h okádni fog már tőle,d e már a tápszert is el kell dugnom,mert tegnap míg aludt a picúr elmentem tusolni,közbe felébredt és mire jöttem ki anyós azzal fogadott h beteg a gyerek mert még akarta etetni de kiköpte a cumisüveget akárhányszor nyomta a szájába,m mondtam neki h tudtomon kívül még ne próbálja etetni,erre kiment a szobából szó nélkül,de ezek után lesz pár nézeteltérés,mostmát biztos h úgy fogok hozzá táplálni ahogy én gondolom,es nem ahogy ő mondja.köszönöm
2016. dec. 5. 12:31
 14/21 anonim ***** válasza:
42%

Akkor nem csak az én anyósom ilyen... lassan 6 hós, de szerinte már mehetne neki a forralt tej, a krémtúró meg a joghurt, meg a májkrém. No meg igazán elhagyhatnánk már a tápszert nem az kell neki, hanem a normális kaja..Teszem hozzá babakajákat kap, tejpépeket, tízórai és az uzsi már ki van váltva..

Azt kellene megérteniük, hogy változnak az idők,már más a normális. Na meg, hogy a kisbabák nem mini felnőttek..

2016. dec. 5. 13:31
 15/21 anonim ***** válasza:
81%
Na írom az én esetem. Mi is kb 5 hónapig anyósnàl laktunk. Anyatejes a babàm. Nekem is elkezdett kb 2 hósan mondani, h jövõhónapban megtömi husilevessel. Én tudod h mit mondtam? Szó szerint! "Biztos, hogy NEM! Erre jött h h.lyeség, meg h.lye vagyok. Tudod mit mondtam? " Lehet, de ÉN DÖNTÖK!". Pampoghatott, nem szóltam vissza, csak felhúztam a szemöldököm. Ha már untam, akkor annyit mondtam, hogy MÉG MINDIG ÉN DÖNTÖK! Férjem mellettem volt, ezzel nem volt gond. Ha meg megpróbàlta volna, akkor nemes egyszerūséggel kiveszem a kezébõl az ételt és kib@..om a kukába. :D A gyereket meg fél percig sem bíznàm rà úgy hogy kettesben vannak. Nem veszekednék, nincs értelme.
2016. dec. 5. 13:53
 16/21 anonim ***** válasza:
40%

Az en anyosom szerencsere nem akart beleszolni a dolgokba, de azert mentek a sztorik folyamatosan, hogy bezzeg annak a gyereke mar 4 honaposan toltott kaposztat evett, annak mar 3 honaposan gulyaslevest. Tudod mire jottem ra? Ezek azon szorakoztak hogy melyik baba milyen hulye kepet vag ha valami jo fuszeres kajat tesznek a szajaba... Meg aztan a kivagyisag meg a dicsekves, mondtam is egyszer az egyik ismerosnek egy ilyen sztori utan hogy erre nem buszkenek kellene lenni, hanem inkabb szegyellni kene es nem elmondani funek-fanak, hanem hallgatni rola. Persze egybol jott a valasz hogy hat nem lett tole semmi baja, mondtam neki nezzen mar korul a korosztalyaban, koverek, betegek, magas vernyomas, rak, szivbetegseg, izuleti problemak, ki tudja melyik van a hulye taplalkozastol.

Anyosom is annyira volt kepben anno, hogy amikor a parom baba volt, akkor a haziorvos tanacsara!! atallitottak tapszerre, mert hogy hig a teje! es nem lakik jol vele a baba. O meg elhitte kapasbol.

2016. dec. 5. 14:20
 17/21 anonim ***** válasza:
72%
Állj a sarkadra. Ne hagyd magad!
2016. dec. 5. 14:31
 18/21 anonim ***** válasza:
59%
Ne haragudj kérdező, de szerintem baromi nagy felelőtlenség volt gyereket szülni egy hülye anyós nyakára. Nem tudod negvédeni tőle a saját gyerekedet és ahogy te írtad, bármikor megtömheti akármilyen nehéz, nem csecsemőknek való kajával. Az én anyósom se normális, igaz nem ilyen téren, de nekünk eszünkbe sem jutott hozzájuk költözni és gyereket vállalni, megvártuk amíg lett saját lakás. Mondd meg a párodnak menjetek albérletbe, én nem hagynám, hogy a gyerekem körül koslasson egy ilyen nő, aki azzal fenyegetőzik, hogy a hátad mögött fogja tömni a gyereket.
2016. dec. 5. 15:03
 19/21 anonim ***** válasza:
56%

Egyébként régen tényleg nem húzták sokáig a hozzátáplálást, mert nem volt ennyire szines a tápszer választék.

Volt anyatej, tehéntej, rizsnyák meg max 1 fajta tápszer volt.

Ugye régen mi volt?

Kimentek az udvarra mind gyakorlatilag az udvar nevelte fel a gyereket meg megrágták neki a kaját mert nem volt még mindenféle masina meg püré készitő stb..

Igen valóban túl korai 2 hónaposan elkezdeni a hozzátáplálast. Mi 5 hónaposan kezdtük. Manapság jobban megválogatják mit mikor adjanak. Régebben nem.igazán.

Ebben gondolkodik anyósod

Meg kell vele értetni,hogy nem azt az időt járjuk és tartsa tiszteletbe a döntésed mert te se szólsz bele mikor miért nem azt főzi mondjuk amit te éppen kivánsz.

Túl alárendelt vagy azért mert ott laktok.

Ő meg túlságosan hiszi több joga van mert fedélt ad a fejetek felé.

Ne mártirkodj hanem magyarázd el neki.

Az meg hogy azt mondja mama majd visz meg mama majd blabla....

Az én pótapám is ezt mondja a gyereknek. Kb egyik fülemen be a másikon ki....

2016. dec. 6. 06:19
 20/21 A kérdező kommentje:
Megint elkezdte h 3hósan elkezdi etetni ezzel azzal,mondtam neki h én még várok legalább az 5 hónapig,erre a válasza az volt h engem nem érdekel,h te mit akarsz,én akkor is megetettem,én még mondtam neki h én gyerekem én döntöm el mikor mit ehet,este mondtam páromnak,a válasza az volt hogy hát akkor hagyjad had etesse ha attól megnyugszik,csak ne hisztizzen az anyja,mondtam neki h várok az 5 hóig legalább és vagy mellém áll vagy megyek a babával anyumékhoz,erre anyjának is megmondta h mi várunk ameddig akarok,
2016. dec. 8. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!