Hozzátáplálást én gondolom rosszul?
Aha... ő is adott a gyereknek mindenfélét, ezért van, hogy a férjednek is állandóan fáj a hasa mindentől.
Szerintem nem ez a legjobb referencia, erre ne verje magát, az meg nem eredmény, hogy megélte a 18 éves kort, és nem sikerült előbb kinyírnia.
A gyereknek nem lehet ilyen ételeket adni, főleg nem 10 hetesen. Hidd el, nem azért nézi az ételt, mert megkívánta, csak kíváncsi, hogy mit csinálsz.
A hozzátáplálás első hónapja is úgy néz ki, hogy csak kóstolgat a baba, egy kanál ez, egy kanál azt, hogy az ízekkel ismerkedjen. Nem lehet egyből kiváltani egy teljes étkezést!!
Nagymamám is verte magát, hogy ő már rögtön összecsócsált zsíroskenyérrel, cukros kenyérrel meg szalonnával etette a nagynénémet, ne szóljak bele! A nagynéném aztán öt év kínszenvedés után elhunyt, gyomorrákban, 55 évesen. Gondolom, semmi összefüggés a kettő között...
Anyósodtól minél hamarabb költözz el, ha kell, akkor ketten a babával, mert ez nem állapot, hogy ilyen szinten beleszól a gyereked nevelésébe, és még le is ugat, ha visszaszólsz. Gondolom, a védőnőt és a gyerekorvost is lehü.lyézi, ha elmondja vagy leírja, mit ehet a baba és milyen idős korban.
De a férjed a referencia: anyós munkássága miatt felnőttként gyomorpanaszokkal küzd. Erre ne legyen büszke!
Nincs más, mint nyárig állandó harckészültségben őrizni a gyereket, mielőtt anyósod valami bajt okoz!
Sajnos tudom, milyen a buta anyós, a gyerekemnek ételallergiája van, és azt hiszi, ez is olyan divathóbort, mint a paleo étkezés meg a vegán étrend. Fel se fogja, mit művel a gyerekkel, mindenki hül.ye, csak ő nem.
Régen pont úgy vetélkedtek az anyák, hogy kinek evett a gyereke először csípős csülökpörköltet, és mekkorát cuppogott utána, mint ma azon, hogy kinek kezd előbb beszélni, meg hasonlók. Azt hiszik, ettől lesz valaki jó anya. Szomorú. :(
Akkor nem csak az én anyósom ilyen... lassan 6 hós, de szerinte már mehetne neki a forralt tej, a krémtúró meg a joghurt, meg a májkrém. No meg igazán elhagyhatnánk már a tápszert nem az kell neki, hanem a normális kaja..Teszem hozzá babakajákat kap, tejpépeket, tízórai és az uzsi már ki van váltva..
Azt kellene megérteniük, hogy változnak az idők,már más a normális. Na meg, hogy a kisbabák nem mini felnőttek..
Az en anyosom szerencsere nem akart beleszolni a dolgokba, de azert mentek a sztorik folyamatosan, hogy bezzeg annak a gyereke mar 4 honaposan toltott kaposztat evett, annak mar 3 honaposan gulyaslevest. Tudod mire jottem ra? Ezek azon szorakoztak hogy melyik baba milyen hulye kepet vag ha valami jo fuszeres kajat tesznek a szajaba... Meg aztan a kivagyisag meg a dicsekves, mondtam is egyszer az egyik ismerosnek egy ilyen sztori utan hogy erre nem buszkenek kellene lenni, hanem inkabb szegyellni kene es nem elmondani funek-fanak, hanem hallgatni rola. Persze egybol jott a valasz hogy hat nem lett tole semmi baja, mondtam neki nezzen mar korul a korosztalyaban, koverek, betegek, magas vernyomas, rak, szivbetegseg, izuleti problemak, ki tudja melyik van a hulye taplalkozastol.
Anyosom is annyira volt kepben anno, hogy amikor a parom baba volt, akkor a haziorvos tanacsara!! atallitottak tapszerre, mert hogy hig a teje! es nem lakik jol vele a baba. O meg elhitte kapasbol.
Egyébként régen tényleg nem húzták sokáig a hozzátáplálást, mert nem volt ennyire szines a tápszer választék.
Volt anyatej, tehéntej, rizsnyák meg max 1 fajta tápszer volt.
Ugye régen mi volt?
Kimentek az udvarra mind gyakorlatilag az udvar nevelte fel a gyereket meg megrágták neki a kaját mert nem volt még mindenféle masina meg püré készitő stb..
Igen valóban túl korai 2 hónaposan elkezdeni a hozzátáplálast. Mi 5 hónaposan kezdtük. Manapság jobban megválogatják mit mikor adjanak. Régebben nem.igazán.
Ebben gondolkodik anyósod
Meg kell vele értetni,hogy nem azt az időt járjuk és tartsa tiszteletbe a döntésed mert te se szólsz bele mikor miért nem azt főzi mondjuk amit te éppen kivánsz.
Túl alárendelt vagy azért mert ott laktok.
Ő meg túlságosan hiszi több joga van mert fedélt ad a fejetek felé.
Ne mártirkodj hanem magyarázd el neki.
Az meg hogy azt mondja mama majd visz meg mama majd blabla....
Az én pótapám is ezt mondja a gyereknek. Kb egyik fülemen be a másikon ki....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!