Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogyan kezditek a hozzátáplálást?

Hogyan kezditek a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
Még van 2hónapunk,6hósan szeretném elkezdeni. Most anyatejes a babám. Arra lennék kíváncsi,hogy mivel kezdtétek,milyen zöldséggel vagy gyümölccsel? Ha először levet adtatok,azt otthon facsartátok vagy vettétek? Ha vettétek,akkor hol és milyet? Pároltátok vagy főztétek (pl. az almát,őszibarackot is)? Mikortól lehet nyersen adni?
2016. nov. 25. 11:44
 1/8 anonim ***** válasza:

Alma volt az elso, a kertbol. Lereszeltem es az első 3 napban csak a levet kapta délelőtt. Aztan délutánra főztem krumplit, almát, osszemixeltem. Most mar tok is kerult bele (4 nap mulva), délelőtt pedig fog répát kapni (párolt, mixelve az almaba). Az almapepet is par nap "csak lé" utan megkapta.

Itt tartunk, epp ma 7 honapos. Ja, es pont 6 hosan nem akart meg enni, 2 het mulva viszont gyönyörűen.

2016. nov. 25. 12:32
 2/8 anonim ***** válasza:

Almalével kezdtük, lereszelt alma kinyomkodott levével. 2-3 napig kóstolgatta, aztán kapta a pépjét is. Ezután heti 1, max 2 új dolgott vezettem be. Az elsők voltak: alma, őszibarack, meggy, krumpli, répa (üveges a nitrit miatt), sütőtök, cukkini. Mondjuk nekünk könnyebb volt, májusban volt 6 hónapos a fiam, jött a friss gyümölcsök, zöldségek szezonja.

Mi a tízóraival kezdtük, és nem is adtam neki máskor stilárdat, míg abból meg nem evett 100-120 ml-t. Utána az ebéd, majd a tízórai, végül a reggeli és vacsora.

Most 1 éves, igazából minden étkezése megvan, de emellett az igény szerinti szopizás is fontos még neki.

2016. nov. 25. 13:04
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Amikor már adtátok neki az almapépet,akkor az almát nyersen pépesítettétek?
2016. nov. 25. 14:56
 4/8 anonim ***** válasza:
Az almát, és minden más gyümölcsöt is nyersen pépesítettem. Csak a zöldségeket főztem meg a pépesítés előtt.
2016. nov. 25. 19:11
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Így már kicsit jobban képben vagyok.
2016. nov. 25. 19:39
 6/8 anonim ***** válasza:

Szió.

Mi mind2 picinél sütőtökkel kezdtük,az almát az elején kevertem valamivel a savassága miatt A répát szintén kevertem,m mind2 gyerkőcnek hasfájása lett a sima répapürétől. 😊

2016. nov. 29. 12:29
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ Neked is! :)
2016. nov. 29. 20:59
 8/8 anonim ***** válasza:
Igazán nincs mit.Még emlékszem nekem mekkora fejtörést okozott a hozzátáplálás..Gondolom te is abban vagy,m 100 ember 100 félét mond.Én azt mondom am hallgass az ösztöneidre!Olvasd el miket válaszolnak és amit te érzel,h az nem jó de a másik igen azt add neki 😊 Jó babázást 😊
2016. dec. 1. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!