Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Ha nem vezetjük be a babánknál...

Ha nem vezetjük be a babánknál a húst, valóban előfordulhat hogy később nem is tudja lebontani a szervezete?

Figyelt kérdés

Mivel a férjemmel vegetáriánusok vagyunk, nyilván ebben a szemléletben neveljük a gyerekeinket is. Eleve kizárt hogy húst vásároljunk vagy feldolgozzunk, de most hallottam egy ilyen "rémhírt", hogy ha nem vezetjük be lehet, hogy később nem is lesz képes megemészteni.

Kompromisszum lehetne az, hogy a nagyszülőknél megkóstolhatja heti 1x.

2016. aug. 27. 11:08
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
0%
Akkor bocsánat, a vegán szavak helyett képzeld oda a vegetáriánus szavakat,...
2016. aug. 28. 14:24
 32/54 anonim ***** válasza:
57%

#28: "Mindig voltak és lesznek is olyan orvosok, akik támogatják a vegán életmódot, vagy azt mondják, amit hallani akarsz erről, támogat a dologban, mert nem fog leállni vitázni egy mániákus vegánnal :)"

Azonban itt nem erről van szó. A hozzászólók nagy része mindenféle bizonyíték nélkül lefekteti, hogy a vegán étrend nem egészséges, miközben a jelenlegi tudományos konszenzus ennek pont az ellenkezője. Ez pedig nem csak egy-két orvos véleménye: Ma már senki nem tagadja, hogy jól megtervezett vegán étrend optimális egészséget biztosít. A legnagyobb egészségügyi szervezetek ezt mind elismerik, köztük: Academy of Nutrition and Dietetics, the American Diabetes Association, the American Heart Association, the British Dietetic Association, the British Nutritional Foundation, Dietician’s Association of Australia, Dieticians of Canada, Heart and Stroke Foundation; kutatási és oktatási intézmények, úgy mint: Mayo Clinic, UCLA Health Center, University of Pennsylvania School of Medicine, University of Pittsburgh School of Medicine; kormányhivatalok, pl. British National Health Service, U.S. National Institutes of Health, U.S. Department of Agriculture, U.S. Department of Health and Human Services, és a listát még folytathatnám. Hogy idézzek az ADA-tól: "It is the position of the American Dietetic Association that appropriately planned vegetarian diets, including total vegetarian or vegan diets, are healthful, nutritionally adequate, and may provide health benefits in the prevention and treatment of certain diseases. Well-planned vegetarian diets are appropriate for individuals during all stages of the life cycle, including pregnancy, lactation, infancy, childhood, and adolescence, and for athletes."

Elfogadnám, hogy a vegetáriánus étrend egészségtelen, de ehhez szükséges, hogy valamilyen bizonyítékot tudj felmutatni a pozíciód mellett. Ha valóban csak egy-két orvos téves ismereteiről lenne itt szó, akkor nyilván az orvosok és kutatók jelentős többsége egészségtelennek tartja a vegetáriánus táplálkozást. Ha ez így van, akkor nyilván tudsz erre bizonyítékot mutatni kutatási eredmények vagy egészségügyi szervezetek egyhangú közleményeinek formájában. Ha úgy érzed, hogy a pozíciód védhető, akkor kérlek, hogy ezt tedd meg.

2016. aug. 28. 14:30
 33/54 A kérdező kommentje:

"Attól be lehetne neki iktatni egy kis csirkemell filét sütve mondjuk kuszkusszal, vagy kölessel..."

Akkor te meg iktass be egy kis kutya vagy macskahúst basszus, ha ennyire nem érted, hogy ELVI KÉRDÉSRŐL van szó....

"mert inkább vegánnak neveled, csak ne kelljen hússal bánni, pedig szegény enné."

1. Nem vegánnak neveljük, hanem vegetáriánusnak

2. Honnan tudod, hogy enné? Én pl. nem akartam enni. Jövőbe látsz?

"Gyakorlatilag elveszed az önállóságát ezzel, mert már eldöntotted helyette, hogy nem kell neki hús. :("

De te ugye nem veszed el a saját gyermeked önállóságát azzal, hogy eldöntöd, hogy kell neki hús? :(

2016. aug. 28. 14:41
 34/54 anonim ***** válasza:
27%

Dehogy teszem. Én nem vitázom, pláne nem írás útján anonim módon :)

Én csak azt írtam, hogy már eldöntitek, mi kell a gyereknek, amikor mint írtam is, a csirke és a hal teljesen oké hús, amit lehet egészségesen tálalni, mind kölessel, kuszkusszal. Nem vagyok vegetáriánus, de ezt eszem én is. Semmilyen más húst, csak csirkét. De ne beszéljünk már tudatosságról. Ne mossatok géppel, ne használjatok tömegközlekedést se autót, világítsatok gyertyával, és lehetne sorolni, mert onnantól környezet és egyéb tudatos minden. :) Továbbiakban szívesen elbeszélgetek erről élőben bárkivel, de nem okoskodom, és dobálom a szavakat arc nélkül. :)

2016. aug. 28. 14:42
 35/54 anonim ***** válasza:
29%
Nem. Az én gyerekem azt eszik, ami neki jól esik, és ízlik. Húst. :)
2016. aug. 28. 14:44
 36/54 anonim ***** válasza:
39%

#35: "Dehogy teszem. Én nem vitázom, pláne nem írás útján anonim módon :)"

Ha nem vagy képes bizonyítékokkal alátámasztani a pozíciódat, akkor az állításaid csupán a vélemény szintjén maradnak, amik lényegtelenek a vita szempontjából. (értsd: az "egészséges-e a vegetáriánus étrend?" vitáról beszélünk, amit itt többen felhoztak, pedig a kérdező abszolút nem erről kérdezett.)

2016. aug. 28. 14:47
 37/54 anonim ***** válasza:
32%
Az előttem szóló bezzeg leszólás nélkül írta a vegán, majd vegetáriánus szavakat. :) egy és azonos kontextusban. Gyönyörűek vagytok. De még egy javaslat, kapcsoltassatok ki a netet is, mert ugye az is sugárban jön, ami megint csak nem egészséges. Egek, ..... Na ennyi, ez már sok nekem :D
2016. aug. 28. 14:48
 38/54 anonim ***** válasza:
49%

#38: "Az előttem szóló bezzeg leszólás nélkül írta a vegán, majd vegetáriánus szavakat. :) egy és azonos kontextusban."

Mivel az állításaim mind lakto-ovo-vegetáriánus, mind vegán vagy szigorú vegetáriánus (ami a vegetáriánus egy részhalmaza) étrendekre szólnak. Én vegán étrend mellett érvelek, azonban az itt felhozott állítások minden jól megtervezett vegetáriánus étrendre igazak.

"Gyönyörűek vagytok. De még egy javaslat, kapcsoltassatok ki a netet is, mert ugye az is sugárban jön, ami megint csak nem egészséges. Egek, ..... Na ennyi, ez már sok nekem :D"

Ez egy vörös hering: Senki nem állított semmit a "sugárban jövő internetről". Itt a vita a vegetáriánus étrendek egészségességéről folyik. Az általad felhozott téma teljes mértékben irreleváns.

2016. aug. 28. 14:59
 39/54 anonim ***** válasza:
53%

#40: "Miért kellene bármit is bizonygatni, ha a kérdező is az elveikkel jött? :)"

A következőt állítottad:

"Mindig voltak és lesznek is olyan orvosok, akik támogatják a vegán életmódot, vagy azt mondják, amit hallani akarsz erről, támogat a dologban, mert nem fog leállni vitázni egy mániákus vegánnal :)"

Ha szerinted ez a pozíció védhető, akkor szükséges, hogy képes legyél bizonyítékokkal alátámasztani. Ez nem azt jelenti, hogy kötelező ezt megtenned. Azonban ha erre nem vagy képes, akkor az állításaid alátámasztatlanok, így a vita szempontjából lényegtelenek.

2016. aug. 28. 15:18
 40/54 anonim ***** válasza:
21%

Azért, mert nem linkelgetek semmit? :D

Akkor tudod mit? Legyen igazad ;) Ámen 🙏🙋

2016. aug. 28. 15:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!