5hónapos a lányom gondoltam a reszelt almába reszelek még kekszet. A férjem kijelentette hogy babapiskotát reszeljek mert az babáknak valo. Mondom azt nemszabad 1 év alatt. Aztmondja hogy mindenben idáig utánam engedett most az egyszer hallgasak rá. S hogy ő is s egy csomoan babapiskotával nőttek fel s nemlett semmi bajuk
2016. márc. 18. 03:41
1/9 Bella169 válasza:
A babapiskóta a nevével ellentétbe nem babáknak való. S bár sok helyen gluténbevezetésre a háztartási kekszet ajánlják én azt sem adtam a 7 hós lányomnak én.
Olvasd el ezen termékek összetevőit. Tej, tojás, szója, földimogyoró is van bennük. Allergének tárháza.
A nem kevés hozzáadott cukorrol már nem is beszélve.
Az meg hogy régen ki min nőt fel nem egy jó alap. Régen már az 1 hónaposnak is tehéntejet adtak ha nem volt elég tej. Mára meg kutatásokkal alátámasztották hogy nem jó ha 1 éves kor elött tejet kap a gyerek. A legjobb ha 2 -3 éves kora után van beveztve.
2016. márc. 18. 05:23
2/9 anonim válasza:
Hát én elég lazán kezeltem a hozzátáplálási táblázatokat, de babapiskótát 5 hónaposan még nem adnék, a tojás csak később jön, a glutén is ráér még egy-két hónapot, először menjenek a könnyen emészthető zöldségek-gyümölcsök. Mi a glutént egyébként gabonapéppel vezettük be, amiből főzelékbe raktunk egy kicsit, nem csak a keksz létezik.
2016. márc. 18. 05:36
3/9 anonim válasza:
Mondjuk nem babapiskótát, de én orvosi javaslatra teszek a gyümölcsbe 5 hónapos fiamnak, darált háztartási kekszet. Azt mondta a doki,hogy ha két naponta nyugodtan keverjek bele fél-egy evőkanálnyit.
2016. márc. 18. 06:10
4/9 anonim válasza:
Tedd a férjed elé a babapiskóta összetevőit és mellé egy hozzátáplálási táblázatot.
Igen, sok mindenen felnőttek az emberek, aztán soknak lett felnőttkori emésztési zavara, allergiája, stb. Azért ne az legyen a cél, hogy ha nem hal meg a gyerek tőle, akkor már jó is.
Attól se halna meg, ha mellette cigiznétek, mégse tenne jót neki.
2016. márc. 18. 07:34
5/9 anonim válasza:
A háztatrási keksz pont olyan egészségtelen, mint a babapiskóta, jó lenne már ezeket elfelejteni. Gratulálok annak, aki nem tudja elolvasni az összetevőket...
2016. márc. 18. 07:56
6/9 anonim válasza:
Ha bizonytalan vagy vegyél külön babáknak gyártott babakekszet és babapiskótát! Mi ezeket adjuk a babának első körben mert mi se akartunk simát adni az összetevők miatt
2016. márc. 18. 08:22
7/9 anonim válasza:
A babapiskóta az alakja miatt babapiskóta. Összetevői pedig még nem valók egy 5 hónaposnak. (Ez valami verseny a férjed számára, hogy hozzátáplálás témakörben legyőzzön? Presztízs?)
2016. márc. 18. 08:26
8/9 anonim válasza:
a háztatrási keksz és a babapiskóta egy kutya... ha az egyiket adod, adhatod a másikat is.
van, aki adja, én is adatm már 5 hónapos korától a gyereknek almába reszelve.
Viszont ha az összetevők miatt nem akarod adni a babapiskótát, akkor jobb, ha vmi gabonapelyhet keversz az almába. a m.üllernek pl van 7gabonás pépje. én azt használtam, illetve volt szintén ott (nyilván máshol is van, nekünk ez volt közel) azonnal oldódó zabpehely. az is jó.
2016. márc. 18. 08:27
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Megerősitettetek :) megmondtam a férjemnek vagy veszünk babáknak való kekszet amiben nincs cukor vagy nem adok neki egyáltalán semmit amig nem megyünk el a gyerekorvoshoz és megmondja ő hogy nem szabad még ilyesmit adni. Aztmondta hogy jó akkor inkább vegyünk babáknak valot :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!