A ferjem tulzasba viszi a beleszolasaival vagy en kene jobban ra hallgassak?
"mikor en eldontottem hogy csak akkor kenjuk be ha nagyon faj."
Szerintem ez a gond. Hogy TE eldöntesz dolgokat. A gyerek nem a TIÉD, hanem a TIÉTEK. Mindkettőtöké. Talán ha közösen hoznátok meg a KÖZÖS gyereketeket érintő döntéseket, akkor ő nem érezné úgy, hogy mindent szarul csinál, csak te vagy képes életben tartani a gyereket, és nem veszekednétek ennyit.
Örülnöd kéne, hogy a férjedet is foglalkoztatják ezek a dolgok, sok apa nem folyik bele az ilyesmibe. Mi a férjemmel minden gyerekkel kapcsolatos elvünket megbeszéltük, van, amiben én engedtem, van, amiben ő, de sosem döntök el helyette dolgokat...
A ferjem mindenbe "beleszol" :) de en szeretem,hogy probal segiteni. Van,hogy olyat mond,ami tenyleg zagyvasag,de en akkor is azt mondom neki,hogy "szerintem ez nem jo otlet,mert...". Itt sztem a kommunikacioval lesz a problema. O elmond vmit,de szepen is el lehet mondani,hogy te hogy gondolod. Illetve... ezek nem nagy dolgok,tehat neha engedni. :)
Neki is uj a gyerekneveles es probalja o is jol csinalni. Orulj hogy ilyen ferjet kaptal,aki nem csak leszarja hogy mi van a babatokkal,hanem erdekli mit hogy csinalsz...
Van beleszolasa, nem parancsolgatas. Engedd neki neha, hogy feloltoztesse, vagy max had keszitse ki a ruhajat holnapra, amit majd raadsz, ha o nem er ra.
Figyi en terhesseg elott vegan voltam evekig, de mikor teherbeestem a ferjem aggodott a gyerekert, ugyhogy a terhessegemre visszaszoktam a husra, tojasra es tejtermekekre, mert o igy volt nyugodt. Nem beleszolt, hanem a kettonk gyereket hordtam ki, es volt koze hozza. Pedig ez nagyobb dolog azert, mint egy oltoztetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!