Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mi a véleményetek az üveges...

Mi a véleményetek az üveges bébiételekről?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nemrég beszélgettem egy szintén anyuka ismerősömmel(szuperanyu típus aki mindenkinél mindent jobban tud), aki elbizonytalanított, ugyanis belekötött abba, hogy szoktam időnként üveges bébiételt adni a babámnak.Azt mondta így rontom el örökre az emésztését, bélrendszerét. Mindig a korának megfelelőt szoktam venni, és amit lehet azt én főzök neki, viszont pl imádja az áfonyás bébiételt , és azt nem lehet kapni most. Vagy például májat, marhahúst, sertést mi a férjemmel nem eszünk, el se tudom készíteni, és azért a mennyiségért amit a fiam megeszik ,kár lenne vásárolni pl májat. Mi a véleményetek erről?

2015. szept. 28. 16:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%

Az én gyerkőcöm egyszer kóstolt üveges bébiételt (8 hónaposan a kórházban "kényszerből"), de kiöklendezte a 2. kanál után, úgyhogy én hanyagolom, ugyanakkor alkalmanként szerintem semmi baja nem lesz tőle egy gyereknek.

Mi sem eszünk gyakran májat, ezért volt, hogy csak egy kicsi darabot vettem a húsboltban kb. 50 Ft-ért. :)

2015. szept. 28. 17:33
 12/19 anonim ***** válasza:
75%

Nálunk mindig van itthon üveges is, de többnyire főzni szoktam neki is. Viszont nem egyszer volt úgy,hogy arra eszméltem,hogy jézusom vasárnap van nem tudok valamit megvenni az ételéhez :) Így párszor nagyon jól jött,hogy van itthon :)

Olyan ismerőse(szuper anyuka) meg szinte mindenkinek van aki mindent jobban tud. Ezeket álltalában meghallgatjuk aztán megyünk tovább. :)

2015. szept. 28. 17:38
 13/19 anonim ***** válasza:
75%
12-es vagyok, mondjuk az a nem egyszer pontosab kétszer volt, de nagyon jól jött akkor az üveges . :)
2015. szept. 28. 17:39
 14/19 anonim ***** válasza:
48%
szerintem a legjobb amit a kertben magadnak megtermelsz, vagy amit főzöl a boltban vásárolt zöldségekből, amiket gondosan megmosol, és lehetőleg nem import terméket vásárolsz. ha mindezekre nincs lehetőség, akkor szerintem semmi gond az üvegessel, azt is rendesen bevizsgálják, fel van ez az egész sztori fújva, a zöldség mérgezés is, meg az is hogy a bolti pépek egészségtelenek. Nem egészségtelenek, be vannak vizsgálva, de a legjobb ha frissen, és cukor mentesen étkezik a gyerek. Ennek pedig egyetlen módja ha te megfőzöl
2015. szept. 28. 17:40
 15/19 anonim ***** válasza:
64%

14.

no igen, de pest belvárosában meg egy vidéki panelben pl kevés dolog terem :))))

2015. szept. 28. 18:24
 16/19 anonim ***** válasza:

Ugyanmár, kimegyek az erkélyre mindjárt itt a panel 7. emeletén, és kihúzgálom a sárgarépát - közvetlenül a cékla melletti sorban van -, aztán megfőzöm a gyereknek. Mindent lehet, csak akarni kell. Kb. ezt mondaná erre egy ilyen szuperanyu. Van egy elméletem, miszerint az ilyen anyák semmi szeretetet nem kaptak gyerekkorukban és/vagy utálják az anyjukat, ezért törekednek betegesen a "jóanyaság" ideája felé (hordozás egész nap, együttalvás, hároméves korig szoptatás, bioételek, BLW - nálam ezek a sarokkövek). Jah, és a párjuktól semmi elismerést nem kapnak, ezért folyamatosan bizonygatniuk kell MINDENKINEK, hogy ők jó anyák. Ennek pedig legjobb eszköze, ha másokat kioktatnak.

Bocsánat a pszichológiai körképért, de már kikívánkozott.

Egyébként közben eszembe jutott a BLW, te még jól jártál, hogy csak az üveges kontra saját főzés miatt kötöttek beléd. A BLW-sek FB-on a hozzátáplálós csoportban azért szedtek darabokra egy anyukát, mert turmixolja a gyerekének az ételt. Eleve nem értem, miért kell mindenkinek mindenbe beleszólni. Én még csak akkor beszéltem valakinek a gyereknevelési módszereimről, ha kérdezte. Akkor is max elmondtam, hogy tudom, hogy sokan máshogy csinálják, én így látom jónak/nekem ez vált be.

2015. szept. 29. 09:09
 17/19 anonim ***** válasza:
15: épp ezért írtam, hogy a nagy áruházakban vásárolt termékek is épp olyan jók, ha nincs lehetőség kertészkedni
2015. szept. 29. 09:47
 18/19 anonim ***** válasza:

Az én fiam szerette. Tápszeres is volt, üvegeset evett, és köszöni jól van.

1 éves korában minden gond nélkül áttért az otthoni kajára, és megeszik mindent. Nincs emésztési gondja, nincs elhízva, és nem beteges.

Kapott sok mindent, amit én itthon nem főznék, és több időm maradt minden másra.

2015. szept. 29. 10:23
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,maradunk abban hogy amit tudok, azt én főzöm, de ami pl nem idényzöldség vagy -gyümölcs, azt aggodalom nélkül odaadom neki üvegesben :)
2015. okt. 4. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!