Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tudnám az üveges...

Hogyan tudnám az üveges bébiételekről a házira átszokatni a gyerekem?

Figyelt kérdés
Csak néhány kanállal eszik meg a neki készített, vagy a mi ételünkből, persze még éhes, aztán megeszi a boltit. Kevertem az üvegest és a házi kajcsit, de nem lehet becsapni. 10 hónapos, de a darabost se nagyon akarja enni (még a boltit se), hogyan szokassam át? Anyagilag egyre nehezebb megfizetni a boltit....
2010. júl. 2. 10:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát én is így voltam vele,de jött a dinnye.És onnantól kezdve megevett mindent,pedig még a foga sem jött ki.Csináltam rizses húst,és azt bevágta.Na innentől kezdve nincs dolgunk a darabossal.Próbálkozz vele minden nap.Aztán rájön hogy csak ilyen van.
2010. júl. 2. 11:05
 2/5 anonim ***** válasza:

nekem is gondom volt vele ... de !

- ha nagyon éhes megeszi a mienket is.

- volt hogy megnéztem a cimkét és lemásoltam megfőztem ahogy ők ... többé kevésbé sikerült is - izlett neki !

aztán szépen háziasitani kell már a receptet és idővel meg fog egyezni a tietekkel de ezt csak pótmegoldásnak szánnám.

nem keverném a házit meg a boltit...

darabost még nem szokták szeretni 10 hósan kell még a turmix de ne tökig turmixod össze ... muszáj megbarátkoznia vele.

fő a fokozatosság...

2010. júl. 2. 11:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem először csak egy kevés otthonit rakj a boltiba. Pl én sokszor azt csinálom, ha bontanom kell boltit mert nem értem rá főzni, hogy főzök hozzá 1-2 krumplit és ehhez keverem a 190 g-os felét. Így két evésre elég. (+ rakok bele húst vagy sajtot, hús van lefagyasztva mindig neki).

Na meg várd ki, amíg éhes :) Van, hogy a fiam is finnyáskodik a főzelékre, mert az édeset jobban szereti. Akkor mehet még egy fél órát játszani, utána újra megkínálom.

Darabos: rágcsálni szokott? Bulátát, kekszet ilyesmit?

És ha raksz a szájába pl. levesből répakarikát, karfiolt stb. Picit szétnyomva? Nálunk úgy ette meg először a répát, összetörve azóta se...

2010. júl. 2. 11:08
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A boltiról való leszoktatásban segíteni nem tudok, mert kislányom mikor először evett házit, onnantól nem volt hajlandó üvegeset enni. Viszont, a darabos kaja terén Én azt vettem észre, hogy ha egyszerre kanalazok a szájába darabokat folyóssal (akár leves, akár főzelék esetében), kiköpdösi. Viszont, ha kikanalazok 1-2 darabkát, aztán csak homogént, így felváltva, akkor eszi. A levest ezáltal úgy esszük, hogy egy kanál leves, egy darabka répa, egy darabka husi, aztán egy kanál lé, így váltogatva. Főzelékeknél ugyanez. Pl. tegnap krumplifőzi volt, azt is így ettük, egy darabka krumpli, aztán egy kanál főzelék simán stb. Kislányom valahogy nem szereti, ha egyszerre van valami darabos dolog, meg folyékonyabb dolog a szájában. Próbáld meg, hátha....
2010. júl. 2. 11:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Ja, persze főzelékbe keverem a krumplit :D Azért mindent mindennel nem kevernék :D De a krumpli bármilyen főzelékbe jó szerintem. Sütőtök mellé is szoktam főzni, most úgyse lehet venni a piacon sütőtököt.
2010. júl. 2. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!