Bolti bébiétel otthoni helyett?
(Bocsi, ha rossz kategória, szerintem ide való )
Rossmannban dolgozom, é azt vettem észre, hogy az anyukák szinte kilóra veszik a bébiételes üvegeket, tegyük hozzá, hogy nem igazán olcsó.. És ezen én is ledöbbentem, és édesanyám is kiakadt, hogy "túl lusták" a mai anyukák, megveszik a olti vackokat, ahelyett, hogy otthon turmixolnának, stb. És én is házi bébikajákat ettem, és semmi bajom nem volt. Lehet igazság abban, amit mond? Engem is ledöbbent, miért vesznek sokan ennyire nagyon SOK (egy nő múltko 32 üveg kecskeméti bébiételt vitt.. ) boltit?
Én a barátnőmnek tettem fel ezt a kérdést, és az volt a válasz hogy a bolti kaja praktikusabb (tehát kényelmes)! Ők maguknak is ételfutártól rendelik a kaját...szóval megmondta hogy magára sem főz, nemhogy a gyereknek. A nagyobbik gyerekén meg is látszik, ugyanis egyáltalán nem hajlandó normális főtt házi kosztot enni. Én első perctől kezdve főzök a gyerekemnek, és mindent megeszik. Egyedül a halas-paradicsomos babakaját adtam neki. Egy éves korától azt eszi amit mi, előtte pedig külön főztem neki (ami soha nem tartott tovább mint negyed óra). Itt mindenki azzal jön, hogy a piaci termékek "sz@r" minőségűek és fene tudja honnan vanak, de azt senki nem firtatja hogy az üveges kajának semmi köze (ízhatásra) a házi koszthoz. Mindegyiknek ugyanolyan íze van, és én jobbnak találom ahhoz hozzászoktatni amit később is enni fog. És itt nem arra gondolok, hogy elejétől kezdve ugyanúgy fűszereztem az ételt ahogy a miénket, mert nyilván nem. Tehàt én úgy gondolom, hogy ebben a rohanó világban (ahol szinte minden házimunkát gépek végeznek helyettünk) nincs idő a gyereknek kotyvasztani, és praktikusabb leszaladni a drogériába.
26 éves, lassan kétgyerekes anyuka! :)
3. vagyok.
Utolsó! Az én fiam nem csak elvétve kapott bébiételt, mégis 11 hónapos korától azt eszi, amit mi. Semmi köze ennek ahhoz, hogy bébiételt kapott-e egy gyerek vagy sem. Mi ugyan már régen túl vagyunk a bébiételes korszakom, de ha akkor lett volna a céklás-mérgezéses eset, hát nem biztos, hogy piacról bármit is adtam volna a gyerekemnek. A saját kert más, de az meg ugye nem mindenkinek van.
Szia, kérdező! Én is vettem rengeteg üveges bébiételt a lányomnak. Volt, hogy 10-15 üveggel egyszerre :D
Ő alapból nagyon válogatós volt. ( pl anyatejtől hányingere volt, egyik tápszertől szorulásos, másiktól hasmenéses, harmadiktól hasfájós, stb..) A házit egyáltalán nem ette meg. Gyümölcsöt is keveset. Így jöttek a bébiételek. Eleinte felváltva próbáltam az itthonit és boltit. Később Próbáltuk a házit, de a legfinomabb falatokat se ette meg. Majd jött, hogy nálunk nem ette meg az ebédet, anyósnál igen. Később ott se, csak a szüleimnél. Majd semmi főtt ételt nem evett, csak gyümölcsöt. Jelenleg azt se eszi meg. :O
A céklás eset engem is megdöbbentett. A bolti zöldségek, gyümölcsök ki tudja, honnét kerülne be. Ha megnézed, minden gyümölcsnél ott van, mennyi mindennel kezelik, aminek egy része bejut a gyümölcsökbe is. Bár az üveges elvileg ellenőrzöttek, ennek ellenére azokban sem lehet 100%-ban megbízni. Piac: Olvastam olyanokról, hogy délelőtt lepermetezik a zöldségfélét, majd másnap leszedik, hogy 3. nap el tudják adni. Igaz, vagy nem? Ki tudja. Talán leginkább a saját kertben termelt alapanyagokban bízok meg, de mint írták, ott is ki tudja, mi került már a földbe, mit mos bele az eső, stb. Szüleimnek elég nagy telkük van, de már az ott termesztett paradicsomnak, epernek sincs olyan finom, édes IGAZI gyümölcs íze, mint mondjuk 10-15 éve.
Nekem sajnos nincs földem, így maradt a bolti üveges. De nagyon szeretnék, hisz jobb lenne, ha legalább néhány hozzávalóról tudnám, hogy "bio"...
Ui.: Édesanyáddal biztosan lesz majd néhány problémád ( mint a reakciójából látni), nálunk is volt. Sajnos minden megváltozott, mióta ő anyuka lett, sőt, változik folyamatosan. Azonban, ha nyugodtan, normális körülmények között meg tudjátok beszélni, és megfelelően tudjátok kezelni, tiszteletben tartani egymás véleményét, döntését, nem lesz különösebb baj :) Bocsi a hosszú regényért:D
Nem ufó az, aki főz, de a legtöbben úgy adják elő, mintha valami hőstettet vittek volna véghez, és mindenki más, aki bolti ételt ad, egy lusta disznó lenne.
Egyébként nem tudom, honnan veszi az egyik válaszoló, hogy minden bolti kajának ugyanolyan az íze (mellette állítja, hogy ő olyat sosem ad a gyereknek)? Én már többet megkóstoltam, és szerintem nagyon is finomak.
Én vettem a bébiételt, mert (igen!) egyszerűbb, amikor a fiam hirtelen sírt, hogy éhes, csak elő kellett kapni és megmelegíteni. Ő szerette szinte az összes ízt. Minden nap mást adhatsz neki, nem kell fél tányér pempővel matatni, és ellenőrzött. Nem tudom, kinek mi ezzel a baja. Amíg mások krumplit pucolnak, főznek, pempősítenek, addig mi sétálni mentünk. Kinek mi a fontos.
A fiam sokáig ezeket ette, hiába kínáltam házit, az nem kellett. Aztán egy éves kora körül már nem kellett neki a bébiétel, és ette a rendes kaját. Nincs semmi összefüggés. Most két éves, már jó ideje nem látott bolti bébiételt, mert azóta megeszik mindent, a bölcsiben sincs vele semmi gond. Megint csak egy általánosítás, hogy válogatós lesz a gyerek.
Akkor nem tudom, mit kóstoltál, nálunk nincs ugyanolyan íze a kajáknak (most ne a 4 hónaposoknak szánt üvegeket nézd).
Én nem támadlak, csak közöltem, hogy mi addig inkább sétálni megyünk. A takarítást nem tudod kiváltani, de a főzést igen (legalábbis egy ideig - mint korábban írtam, csak az első hónapokban ette az üvegest, azóta főzött ételt eszik). Én csak azt nem értem, miért tesztek úgy, mintha valami szemetet adnánk a gyereknek, amikor csupa biozöldségből készül az üveges is, kornak megfelelően elkészítve. Mégis mitől jobb, amit te főzöl? Ezen aztán kár vitatkozni. De pamacsolsz vele, mi meg levesszük a polcról. Ezért aztán kár minket lenézni.
Felőlem főthetsz egész nap, de nem hinném, hogy én megmérgezem a gyereket ezzel a "vacakkal", viszont több időm marad.
Kenyelmes , gyors tiszta es ellenorzott. a sogornom 3 gyereket nevelt fel es soha eleteben nem fozott otthon semmifele hazi kutyulekot. a gyerekei egeszsegesek es joltaplaltak voltak mindig.
egyszer meselte nevetve hogy voltak valahol ahol a babanak fozott az anyja ott kopdoste szanaszet az etelt a gyerek es megkinalta az o kisfianak az ennivalojabol. a gyerek meg ugy falta mintha sose evett volna, es attol fogva a masik anyuka is elkezdte venni a babaeteleket, mert mint mondta sokkal szivesebben ette a gyereke mint azt amit o vacakolt ossze neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!