Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Bolti bébiétel otthoni helyett?

Bolti bébiétel otthoni helyett?

Figyelt kérdés

(Bocsi, ha rossz kategória, szerintem ide való )

Rossmannban dolgozom, é azt vettem észre, hogy az anyukák szinte kilóra veszik a bébiételes üvegeket, tegyük hozzá, hogy nem igazán olcsó.. És ezen én is ledöbbentem, és édesanyám is kiakadt, hogy "túl lusták" a mai anyukák, megveszik a olti vackokat, ahelyett, hogy otthon turmixolnának, stb. És én is házi bébikajákat ettem, és semmi bajom nem volt. Lehet igazság abban, amit mond? Engem is ledöbbent, miért vesznek sokan ennyire nagyon SOK (egy nő múltko 32 üveg kecskeméti bébiételt vitt.. ) boltit?

2015. márc. 12. 18:14
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
55%

és 4 évesen is bébi ételt fogsz adni neki:)

szerintem te vagy a másik véglet kedves utolsó :)

2015. márc. 12. 18:44
 12/29 A kérdező kommentje:

én nem szerettem volna vitát indítani, elnézést kérek mindenkitől.

annyi lett volna, hogy van édesanyám véleménye, vagyok én (akinek nincs gyermeke, sőt, messze áll tőlem, és semmi tapasztalatom nincs ebben a témában), és van sok millió más ember véleménye.

annyi lett volna a lényege a kérdésnek, hogy mások mit preferálnak, a boltit vagy a kertit, akár 40 körüli hölgyek, akár fiatal, huszonéves szülők.

nem vitát akartam, és nem kell leszólni senkit :) még anyukámat sem, hogy "tájékozatlan", utoljára 21 évvel ezelőtt volt babája...

2015. márc. 12. 18:55
 13/29 anonim ***** válasza:
Én főztem a kislányomnak. Üveges ételt nem ette meg, kivéve a banános, az őszibarackos és a sütőtök - almásat. Nem bánom, hogy nem ette és főzte.
2015. márc. 12. 18:57
 14/29 anonim ***** válasza:
én csinálok DE tankoltam be boltit is (hippet) ha beteg lennék,lázas bármi vagy akármi lenne legyen itthon neki :-) nemrég voltam beteg, alig bírtam szoptatni is
2015. márc. 12. 20:21
 15/29 anonim ***** válasza:

6ossal egyet értek,én vettem 16 üveggel,akciós volt. de egyet se kapott még csak vész vész vésztartalék .-)

előző

2015. márc. 12. 20:24
 16/29 anonim ***** válasza:

"és 4 évesen is bébi ételt fogsz adni neki:)

szerintem te vagy a másik véglet kedves utolsó :)"

Nem, ezt csak te látod végletesnek. Kb. másfél évesen közösségbe kerül, akkor már úgysem lesz teljes ráhatásom a táplálkozására. Addig viszont igyekszem azt adni neki, amit a legmegbízhatóbbnak gondolok, később pedig részben teszem ezt.

Egyébként az első években a táplálkozás és az immunrendszer fejlődése között még van összefüggés (későbbi életkorban ez a hatás egyre kisebb, persze borzasztó táplálkozással még egy felnőtt szervezetét is tönkre lehet vágni). Valamint az első évben még az esetleges méreganyagokra is fokozottabban reagál a szervezet - lásd nitritmérgezések babáknál.

A későbbiekben inkább az arányokra figyelek, főleg arra, hogy a táplálkozásának kisebb részét tegye ki iparilag finomított, túl sós vagy túl cukros élelmiszer.

2015. márc. 12. 20:28
 17/29 anonim ***** válasza:
ebben igazad van, egyebkent egyet is ertek veled bar en a sajat kertembol adok neki hazi kosztot es bizom annak minosegeben, habar valoban nem.tudom mi van a kut vizben amivel locsolok. viszont ugyanigy nem tudhatod hogy hihetsz e a labor ellenorzeseknek vagy mennyire penzeli le a hipp a nebihet hogy ezt mondjak roluk. mindkettobe van kockazat, de otthon fozni legalabb olcsobb:)
2015. márc. 12. 20:45
 18/29 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, csak szólók, hogy neked nagyon sok problémás lesz édesanyáddal, mikor gyereket szülsz. Ma az élet nem olyan, mint 21 évvel ezelőtt. Tuti te is fogsz venni bébiételt és akkor mit csinálsz? Dugdozod anyukád elől? Mi lesz, ha nappal hullafáradt leszel, mert egész éjjel fent voltál a gyerekkel és mikor nappal a gyerek alszik, te is ledőlnél, de a te anyukád tuti megszólna ezért. Sajnos sok bosszúságot fog neked okozni.
2015. márc. 12. 21:49
 19/29 anonim ***** válasza:
Az első gyerekemnek minden ételét én kotyvasztottam, szerette is, de a boltit is megette később, ha vészhelyzet volt. No, mikor 2 évvel később megszületett a második, neki már nem volt időm, energiám, így nagyrészt boltit kapott. Nem kell rögtön ítélkezni, lehet, azért kap boltit, mert épp,olyan élethelyzetben van, hogy nem tud főzőcskésni anyuka kétfelé minden nap.
2015. márc. 12. 22:10
 20/29 anonim ***** válasza:

A lányomnak csinálhattam én akármit itthon, mindig is jobban ízlettek neki a bolti kaják. A Müllerben sok féle van, ráadásul mint írta már előttem valaki, nagyon változatos. Pl. halas bébiétel. Most azért, hogy a gyereknek az ember beletegyen egy kanállal, nem vesz meg egy kiló halat. Legalábbis én nem, mert nem szeretem. Ugyanez pl. a nyúlhús.

Az én lánykám 11 hónapos koráig ette az üvegeset, rááadásul úgy, hogy mindig át kellett turmixolni, mert bokákolt tőle. Aztán egyszer csak gondolt egyet, és nem kellett már neki. Ott volt 3 hét, amikor jóformán tápszeren élt, aztán utána azt ette, amit mi. Nagyon jó étvágyú, nem válogatós gyerek. Most 4 éves, szinte mindent megeszik.

2015. márc. 13. 07:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!