Nem eszik az 1 éves lányom mit tanácsoltok?
Figyelt kérdés
Néhány napja nem hajlandó főzeléket enni de még gyümit sem. Eddig nagyon jó étvágya volt mindig mindent megevett amit csak adtam neki. Csak a tápszer a tejpép, tejbegríz valamint a desszertek tejszelet túrórudi. Mivel azon az elven vagyok hogy deszertet nem kap rendes kaja helyett így reggel óta nem evett semmit.2014. szept. 8. 18:40
1/12 anonim válasza:
Mintha csak én írtam volna ezt a kérdést. Kisfiam 1 éves és olyan étvágya volt, mint egy lónak :) Néhány napja ő sem eszik, mindent csak eldob, ellöki a kezem, vagy kidugja a nyelvét. Ő is csak tápszert hajlandó megenni lefekvés előtt, na meg persze a tejszelet és rudi :) Megfordult a fejemben, hogy a meleg miatt, de annyira már nincs azért meleg sem, mint eddig. Neki most 3 foga jön egyszerre. Alapjában véve nem viseli meg,mert nem sír, de lehet bántja a kaja az ínyét és inkább nem eszik. A rudi meg ugye puha. Hát nem tudom, tanácstalan vagyok, de van 3 kisgyerekes ismerősöm, akik szintén ugyan ezeket mondták nekem is, hogy ennyit eszik mást nem. Mindenki aggódik, de mikor megtudtuk, hogy szinte egyik gyerek se eszik, akkor gondoltuk nem kóros :)
2/12 anonim válasza:
Ja egyébként ma csak egy fél szelet tepertőkrémes kenyeret és 1 tejszeletet evett.
3/12 anonim válasza:
Nálunk kicsit más, de mégis hasonló a helyzet. 1 éves múlt a lányom, sose volt jó étvágya, de most még annyit sem eszik, mint máskor. Szinte semmit. Anyatejes, a cici az megy, meg a joghurt, de más nem nagyon. júliusban említettem a dokinak, mert akkor se evett, de csak annyit mondott, hogy majd eszik, ha éhes lesz. Meg másoktól azt hallom, hogy a gyerek tudja, hogy mennyi kell neki. Ezek szerint semmi? Az utolsó előtti mérésen nem hízott, az utolsón is csak alig. A védőnő is csak azt mondta, hogy biztos azért mert lemozogja. Én csak annyit tudok, hogy azt a kis kaját, amit megeszik, úgy kell belekönyörögni.
4/12 A kérdező kommentje:
Nálunk most az a helyzet hogy reggel ivott 240 ml tápszert azóta kél kávéskanál főzeléket azonkívül semmit. Tegnap reggel este 240-240 ml táp és a nagymama belevarázsol fél adag főzeléket úgy hogy nem voltam jelen vagyis a leányzó engem nem látott.
2014. szept. 8. 19:20
5/12 anonim válasza:
Nálunk ez periódikusan megy. A fiam hol egész nap tömi magát, hol meg alig eszik. Most épp az alig evésnél tartunk. Reggel tápszer, aztán pár falat kenyér, délben megint tápszer, mert bealszik, délután egy alma, és most este volt hajlandó normálisabban enni.
Tömni nem lehet, szóval sok választásunk nincs. Én a fogzásnak tudom be, aztán majd elmúlik. Éhen nem fog halni, vizet-folyadékot kap eleget.
Szerintem várd ki, vissza fog térni az étvágya, ha eddig jól evett.
6/12 anonim válasza:
Az én nagy és bármit megevő fiam is ugyanezt csinálta 1 évesen. 1 hétig semmi főtt ételt nem volt hajlandó megenni, csak kenyeret valamivel. Aztán 1 hét után úgy gondoltam a kedvencével megpróbálkozom (húsleves zöldségekkel), azt megette és onnantól kezdve ismét visszatért a jó étvágya. Én azt tanácsolom, néhány napig kapjon mást, ne a megszokott főzelékeket, és utána próbáld meg Te is a kedvencével, hátha nektek is bejön.
7/12 A kérdező kommentje:
És mit adjak neki? Tápon kívül szinte semmit nem eszik meg azt is már nehezen most adtam neki vacsira de 3 nekifutásra itta meg.
2014. szept. 8. 20:56
8/12 anonim válasza:
Úgy látom 1 éves kor körül van egy ilyen sztrájk időszak . Ebből csak mi, anyukák csinálunk ekkora gondot. Majd elmúlik. Most viszont nagyon kell vigyázni, hogy el ne rontsuk csak a gyerek kedvére való ételekkel, édességgel. Én is beleestem ebbe a hibába sajnos, mondván szegény gyerek éhes maradt. A mai napig nagyon válogatós, pedig már 10 éves. Remélem a kicsinél okosabb, kitartóbb leszek.
9/12 anonim válasza:
Kb mennyi ideig tart ez az időszak? 3-as vagyok, nálunk már hónapok óta ez van. Vannak napok, amikor jól eszik, de az elenyésző. Illetve, milyen módszert alkalmazzunk, hogy ne rontsuk el?
10/12 anonim válasza:
Sógornőm is tanulva a hibájából, amit elkövetett az első gyereknél, azt csinálta, hogy étkezési időkben, tehát naponta 5x ételt kínált a gyereknek, amit ő gondolt. Ha nem kérte, mehetett. Nem görcsölt azon, hogy nem evett. (Legalábbis úgy csinált) Lássatok csodát a gyerek kedvence a tökfőzelék, és szinte mindent megeszik. Náluk is így kezdődött, hogy nem akart enni. Most lesz 2 éves, de már egy fél éve elég jól eszik. Én is ki fogom próbálni, ha ilyen gondom lesz. Remélem kibírom. :) 8-as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!