Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A lányom megharagudott rám....

A lányom megharagudott rám. Eltiltottam a barátnőjétől. Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

12 éves a lányom, Decemberben tölti a 13at. Mindig is visszahúzódó, társaság kerülő volt. Sosem ment sehova, itthon játszott egyedül vagy pedig az unokatestvéreinél. Tavaly szeptemberben egy új lány jött az iskolájába (aki egy évvel felette jár). Viszonylag hamar barátok lettek. Sokszor van itt nálunk a barátnője, néha a lányom is elmegy velük a sportpályára, moziba vagy fagyizni. Viszont én valami miatt nem kedvelem túlságosan a leányzót (persze nem mondtam a lányomnak és a barátnőjével is rendesen viselkedek). Szerintem kihasználja a lányomat (őt küldik a boltba, ha kell nekik valami, több mindent is megcsinál nekik.) A lányom azt mondja, ez természetes, mindenki kiveszi a részét a "bandában".

A barátnő most fogja ünnepelni a 14. születésnapját, meghívta a lányomat is, aki nagyon izgatott(volt) a buli miatt. Élete első szülinapi bulijára hivatalos. Hetek óta csak erről beszél. Felajánlottam, hogy süthetnénk közösen egy tálca süteményt és elmehetnénk ajándékot venni. A lányom nagy nehezen elém állt és mondta, hogy nem szeretne neki venni semmit. Megkérdeztem, miért nem és azt a választ adta, hogy a lány inkább pénzt kér tőle 5000(!) forintot. Teljesen felháborodtam, közöltem vele, hogy nem barát az ilyen és hogy csak kihasználja. És mondtam neki, hogy szó sem lehet a buliról.. Ő pedig sírva a fejemhez vágta, hogy én könnyen beszélek, nekem mindig is sok barátom volt...

Most nagyon furdal a lelkiismeret. Gondolkoztam már azon is, hogy mégis elengedem a buliba.. A férjemnek nem szóltam az esetről, ismerem, és biztosan nem engedné el..

2010. júl. 11. 21:31
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
5000 Ft nagyon sok. A lányodat csak lehúzzák, próbáld megbeszélni vele, hogy ezek nem igazi barátok...
2010. júl. 11. 21:38
 2/28 anonim ***** válasza:
90%
Nezzetek meg egyutt a 13 c. filmet.Elobb-utobb raveszik a lopasra is.
2010. júl. 11. 21:39
 3/28 anonim ***** válasza:
89%
Teljesen igazad van. Kihasználja őt az a másik lányt. A lányod pedig nem fog megérteni téged, amíg a saját bőrén nem tapasztalja mindezt. Szerintem engedd el, de ne adj neki 5000 ft-ot.
2010. júl. 11. 21:42
 4/28 anonim ***** válasza:
90%

12 évesen nekem a világ volt 5ezer forint. Mi kis plüssállatkát vartunk egymásnak, fotóalbum, kártya, könyvecske, hajgumi szett ilyesmi. Sose adtunk pénz mert az igénytelen lett volna s eszünkbe se jutott.

Szerintem elgedd el de elöbb üljetek le s beszéld ezt meg vele. Vigyen egy szép albumot vagy valamit s ha a kislány felmer hábordni igenis mondja meg pénzt csak úgy nem ad az anyja neki erre.

2010. júl. 11. 21:42
 5/28 anonim ***** válasza:
87%
bocs, engedd
2010. júl. 11. 21:43
 6/28 anonim ***** válasza:
95%
igazad van. nekem sok barátom volt mindig is. és kb 1000 ft értékű a limit, amit szigorúan tárgy formában kap az ünnepelt. ha drága a dolog, akkor többen összeállunk. a bandában mindenki kiveszi a részét... a 13at tényleg együtt nézzétek meg. hátha jobb belátásra tér.
2010. júl. 11. 21:44
 7/28 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem ne engedd el. Majd abbahagyja a hisztit, és előbb utóbb rendes barátai is lesznek.
2010. júl. 11. 21:46
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

és a lányod mit kapott tavaly decemberben a leányzótól?

(csak összehasonlításul akár ezt is megkérdezheted a lányodtól)

VAgy esetleg ha kap a lányod zsebpénzt, ajánld fel, hogy akkor abból fizesse ki. Ha kevesebbet kap, akár én a helyedben felajánlanám, hogy kifizetem az 5ezret, de x hónapig nem fog kapni zsebpénzt és nem is kérhet. Tudod, mindenki a saját kárán tanul...

Vagy esetleg, mond azt hogy ez legyen amolyan barátság teszt...ha nem kapja meg az 5ezret vajon IGAZI barátnője marad-e vagy sem... és talán azt is hozzáteheted, hogy jobb ha az ilyen előbb derül ki mint később...

És egy tipp: ha a lányod nem olyan barátkozós, írattasd be valamilyen tanfolyamra (pl.:hip-hop vagy valami hasonló) ott sok barátra is szert tehet, talán leesik neki is. És a helyedben elbeszélgetnék vele erről a barátkozós történetről, hogy jobb lenne, ha nem csak egy embertől függne, hanem maga választaná a barátait, mintsem kihasználják... ebből később nagyobb probléma is lehet pl.: párválasztásnál...

2010. júl. 11. 21:47
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
Sose jutott volna eszembe pénzt kérni a barátaimtól. Szerintem jól tetted hogy nem engeded hogy pénzt adjon neki a lányod. Meg kellene beszélnetek hogy ez így elég egyoldalú barátság. Beszéld rá hogy válasszatok valami szép ajándékot. Ha annak nem fog örülni a barátnő, majd a lányod rájön hogy nem szereti őt, csak ki akarja használni. Kívácsi lennék a barátnő szüleinek álláspontjára is.
2010. júl. 11. 21:49
 10/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszaitokat! Az az igazság, hogy mindig is minta gyerek volt, soha semmi gond nem volt vele.. Mondta is, hogy nem kell neki pénzt adnom, majd odaadja a megtakarított vagyonát. (amit nagyszülőktől kapott névnapjára, gyereknapra..)

Mondtam neki, hogy ezt irreálisan nagy összeg, lehet venni 1-2 ezerből is szép ajándékot. Azt hiszem, holnap délután leülök vele beszélgetni..

2010. júl. 11. 21:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!