Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A lányom megharagudott rám....

A lányom megharagudott rám. Eltiltottam a barátnőjétől. Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

12 éves a lányom, Decemberben tölti a 13at. Mindig is visszahúzódó, társaság kerülő volt. Sosem ment sehova, itthon játszott egyedül vagy pedig az unokatestvéreinél. Tavaly szeptemberben egy új lány jött az iskolájába (aki egy évvel felette jár). Viszonylag hamar barátok lettek. Sokszor van itt nálunk a barátnője, néha a lányom is elmegy velük a sportpályára, moziba vagy fagyizni. Viszont én valami miatt nem kedvelem túlságosan a leányzót (persze nem mondtam a lányomnak és a barátnőjével is rendesen viselkedek). Szerintem kihasználja a lányomat (őt küldik a boltba, ha kell nekik valami, több mindent is megcsinál nekik.) A lányom azt mondja, ez természetes, mindenki kiveszi a részét a "bandában".

A barátnő most fogja ünnepelni a 14. születésnapját, meghívta a lányomat is, aki nagyon izgatott(volt) a buli miatt. Élete első szülinapi bulijára hivatalos. Hetek óta csak erről beszél. Felajánlottam, hogy süthetnénk közösen egy tálca süteményt és elmehetnénk ajándékot venni. A lányom nagy nehezen elém állt és mondta, hogy nem szeretne neki venni semmit. Megkérdeztem, miért nem és azt a választ adta, hogy a lány inkább pénzt kér tőle 5000(!) forintot. Teljesen felháborodtam, közöltem vele, hogy nem barát az ilyen és hogy csak kihasználja. És mondtam neki, hogy szó sem lehet a buliról.. Ő pedig sírva a fejemhez vágta, hogy én könnyen beszélek, nekem mindig is sok barátom volt...

Most nagyon furdal a lelkiismeret. Gondolkoztam már azon is, hogy mégis elengedem a buliba.. A férjemnek nem szóltam az esetről, ismerem, és biztosan nem engedné el..

2010. júl. 11. 21:31
1 2 3
 11/28 anonim válasza:
90%
5000ft az naon sok, én nem adnék annyit, ez csak egy álbarát
2010. júl. 11. 21:52
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Igaz én már elmúltam 18, amikor volt egy hasonló "jó" bnőm, anyának nagyon nem tetszett,,nem volt neki szimpatikus. És igaza volt, igaz sose vallottam be neki:) Eltiltott, dehát ugyanúgy találkoztunk. Csak hazudoztam, ilyesmi, így nem biztos h az eltiltással vmire is mész.

Az lenne a legjobb,h saját maga jöjjön rá,h kihasználják.

2010. júl. 11. 21:52
 13/28 anonim ***** válasza:
98%
Engedd el a buliba, de pénzt ne adj neki, max közösen vesztek ajándékot. Ha jó jó, ha nem nem alapon.
2010. júl. 11. 21:55
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha eltiltod, vagy akár csak veszekszel vele miatta, közvetlenül szidod, annál jobban fog ragaszkodni. Beszélgetéssel, ráébresztéssel többe mégy. Mivel eddig nem voltak barátai, nem tudja milyen az igazi barát, és azt hiszi, ez normális. beszélnie kellene hasonló korú gyerekekkel, hogy hány társaságban szokás az ajándékozásnak ilyen módja???
2010. júl. 11. 21:57
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Megkérdezhetem, hogy ha már egy éve ismerik egymást a lányod mit kapott a másiktól a születésnapjára?

Én is a pártodat fogom, szintén elbeszélgetnék vele, esetleg felhívnám / megkeresném a barátnő szüleit is, hogy ők tudnak-e erről?

2010. júl. 11. 21:58
 16/28 anonim ***** válasza:
89%
Én a legjobb barátnőmnek 2-3 ezerért szoktam venni ajándékot és ő is nekem, pedig már 15 éve ismerjük egymást....soha nem kérne tőlem pénzt semmi alkalomra, és magamtól sem adnék soha...mindig próbálunk vmi különlegeset venni egymásnak, vmi személyeset. Ha meg is kérdezném tőle, h mit kér, mit vegyek neki akk inkább azt mondaná h semmit. Szerintem is nagyon kihasználják a lányodat. Én sem engedném el az enyémet a te helyedben. És hagy haragudjon.... nem ő keresi meg azt az 5ezer ft-ot...ha van zsebpénze akk esetleg adja oda abból, azzal azt kezd amit akar...
2010. júl. 11. 22:09
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Lehetne ez a buli az utolsó alkalom, esetleg az ötezres nélkül.
2010. júl. 11. 22:20
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Ez jó alkalom neked, hogy sokat beszélgess a lányoddal és közel kerülj hozzá. Találj ki mindenféle szórakozásokat, hívjál rokonokat, szoktasd ahhoz, hogy társaságban legyen. Beszéld meg vele, hogy milyen furcsa pénzt kérni, és ennyit, és hogy vajon mi lehet e mögött. Kezeld őt sok bizalommal, próbáld az ő helyzetébe beleélni magad, és gondolkozz, hasonló esetben mit várnál egy jó szülőtől. Neked is kell valamit tanulni ebből.
2010. júl. 11. 22:33
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez komoly dolog, mármint hogy a lányotokat hihasználják. Mindenképp mondd el aférjednek, mert ha később tudja meg akkor tuti konfliktus lenne belőle. Én tuti megharahudnék a helyében. Ugyanannyira az ő lánya is mint a tiéd.

Különben azzal a válaszolóval értek egyet aki azt mondta, hogy ajánld fel a lányodnak hogy vagy vesz 1000-2000ft-ért valamit a barátnőjének és elmegy úgy a buliba vagy pedig marad otthon. Szerintem nem muszáj elkísérned, elég nagy már...

2010. júl. 12. 00:06
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen igazad van. A lányod örül neki, hogy a "menőlányok" szóba állnak vele, még akkor is, ha 100%-ban kihasználják. Persze ezt a kihasználást ő nem így értelmezi, vagy fel sem fogja. Ennyi idős korban egyáltalán nem normális pénzt ajándékozni egymásnak (és szerintem később sem igazán, max esküvőre, ilyesmi). 12 évesen én talán még fel sem fogtam, hogy mennyi pénz 5000 ft. Próbáld elmagyarázni, hogy mennyit dolgozol ezért az összegért! 20 éves vagyok, és max 1000-2000 ft-ot költök a barátnőim ajándékára, mert mindannyian tudjuk, hogy a lényeg azon van, hogy örömöt szerezzünk a másiknak. Ezt próbáld elmondani a lányodnak is! Másrészt ő mit kapott a lánytól pl. születésnapjára? (Van egy olyan tippem, hogy semmit, vagy ha mégis, akkor valami egészen minimális dolgot).

Sajnos okosabbat nem tudok írni, de ez így nagyon nem jó...

2010. júl. 12. 00:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!