Van itt olyan édesanya aki a gyermek 1 éves koráig csak üveges bébiételt adott a babájának?
Figyelt kérdés
Kislányom 10 hónapos. 6 hós korában kezdtük a hozzátáplálást..eddig üveges ételeket vettem neki, változatosan,tejbegríz, tartalmas főzelékeket hússal, csirke, pulyka, hal, mostmár marha is. Egy ideje darabost eszik, mert már van pár foga, ügyesen rág. Nem kényelmi okokból adom neki az üveges ételt, hanem elővigyázatosságból..hallottam 1-2 rém hírt, mikor rokonék babája végzetes mérgezést szenvedett egy hipermarket répája miatt, mert annyira vegyszeres volt, illetve sokáig kórházban volt kollégám babája fertőzött hús miatt..ezek pedig szigorúan ellenőrzött alapanyagokból készülnek..és inkább fizetek érte többet. Úgy gondoltam 1 éves koráig etetem így, majd eheti már azt amit mi tehát itthoni kosztot kapna..persze szeretnék már most 1-2 ebédet megfőzni neki én magam is..nem tudom az arányokat..mennyi husi? krumpli? kell az ételbe..a másik h a lányom le van maradva a mozgásfejlődésbe..apukám szerint azért van mert nem etetem "normális" étellel nem kap elég fehérjét, és lehet ezért gyengébb az izomzata amiért nem áll négykézláb, nem mászik. Tényleg amiatt van h így etetem?2014. júl. 24. 21:55
21/21 anonim válasza:
Anno én is csak hipp-et adtam neki, de főztem mellé, egy éves koráig csak bio-t (húsban is), amit külföldről hoztunk és lefagyasztottam apró adagokban. Mostmár egyre több bio zöldséget lehet kapni üzletláncokban. Én bár legfőképpen a piacon vásárolok, nem gondolom, hogy nem használnak permetezőszert és műtrágyát. Ez utóbbi legalább olyan rossz, mint a permetezőszer, főleg ha olyan növényt veszel, ami kiszívja a talajból, mint pl. sóska, spenót, cékla, zöldség, répa, saláta. Én ilyen téren senkiben nem bíztam meg, ezért vásároltunk külföldön vagy magyar bevásárlóközpontokban bevizsgált bio termékeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!