Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Van valami hátránya annak, ha...

Van valami hátránya annak, ha még nem kapott soha a babám üveges bébiételt?

Figyelt kérdés
mindig én főzök neki.érdemes adni néha,hogy azt is megszokja,ha pl elutaznánk,vagy váratlan helyzet fordul elő ne legyen újdonság?
2014. febr. 6. 14:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Attól függ hogy füszerezed az ételét. Ha sehogy, vagy csak nagyon minimális sóval, akkor végülis az is ugyanolyan ízü, mint az üveges.
2014. febr. 6. 14:59
 2/13 anonim ***** válasza:
Én nem tudnék olyan változatos étrendet biztosítani a babámnak, ha soha nem adnék neki bébiételt, mint így, hogy kap azt is.
2014. febr. 6. 15:03
 3/13 anonim ***** válasza:
57%

Nekem egyik sem kapott soha!Én a váratlan helyzetek maitt mindig tettem el 1-1 adag ételt a fagyasztóba,így ha reggel kiderült hogy nincs időm főzni,csak lekaptam,ebéd időben már ehető is volt.Amúgy akárhova mentünk saját készítésüt vittem.1 éves kora körül meg már mindkét gyerekem tudta enni a kenyeret,felvágottat,így ha olyan helyre mentünk ahol nem lehetett melegíteni szendvicset kaptak ebédre,vacsira meg főtt ételt.És mivel ez nem rendszeres szerintem nincs is vele baj.

Vagy egy rántottát pl mindig össze tud dobni az ember,adott esetben az is jó ebéd 1 éves kor után persze.

2 gyerekem van,a nagy 3 éves,a kisebbik 14 hónapos és egyszer sem fordult elő,hogy ne tudtam volna megoldani,szerintem csak szervezés kérdése.

Most nyáron kórházba voltunk a kicsivel,akkor 9 hónapos volt,na gondoltam most jól jön az üveges,de nem volt hajlandó elfogadni!Így anyum hozott be otthonról,amúgy is bejöttek minden nap a nagyobbikkal látogatóba.

Nem bántam meg,hogy nem adtam üvegest,mindkét fiam jó evő,nem válogatósak és soha nem volt gondom azzal,hogy "át kéne állni" az otthon főzöttre.

2014. febr. 6. 15:10
 4/13 anonim ***** válasza:
32%
3as vagyok.simán tudok változatosan főzni...szerintem csak marketing,hogy az üvegesre van szüksége a gyereknek,mert az a jó,az egészséges...
2014. febr. 6. 15:12
 5/13 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lehet mindig előre szervezni. Ha közbe jön valami az pont azt jelenti hogy nem tudod előre! Szóval hogy készülsz rá??

Jó ha ismeri az üvegeset is mert ha tényleg van valami akkor tuti nem tudsz nekiállni kifagyaszgatni vagy főzögetni turmixolni. Bármi adódhat vagy akár ha elmentek valahova hosszabb időre pihenni. Oda is viszed a lefagyasztot kaját? Teljesen jók a bébiételek amúgy is meg ilyen helyzetekben főleg. És sok olyan van amit te otthon nem tudsz megcsinálni.

2014. febr. 6. 15:21
 6/13 anonim ***** válasza:
55%

Amúgy meg semmi baja nem lesz a gyereknek a fűszerektől!!Én alapvetően nem főzök fűszeresen, egy alap ízesítés semennyire nem árt.

Azt vettem észre a környezetemben,hogy aki elkezd üvegeset adni,az leszokik a főzésről,mivel kényelmesebb az üveget kinyitni,de szenved is a gyerekével,mert pl vendégségbe,rokonoknál alig eszik.Pont azért mert nincs hozzászokva az ízekhez,az állagokhoz!!!

Nem vagyok babakaja ellenes,semmi baj nincs vele,ha szükségállapotban adja az ember szerintem.DE ez csak az én véleményem,mindegy,úgyis le leszek ezért pontozva:)

Amúgy én is vettem babakaját(mielőtt végleg megköveznének:)) de csak gyümölcsöt a kisebbiknek.Szorulásos volt 4-5 hónaposan,szilva nem volt,a doki mondta,hogy adjak neki.

2014. febr. 6. 15:23
 7/13 anonim ***** válasza:
70%

mi az amit itthon nem tudok megcsinálni???őszintén érdekel:)

Amúgy meg én pl ezért nem turmixoltam...már az elejétől villával törtem a gyerekeknek az ételt,nagyon hamar hozzászoktak,így nem volt gond a turimx-hiány.

Amúgy is kb 3-4 hónap a "kritikus" ilyen szempontból,nálunk pl 10 hónapos koruktól azt eszik a gyerekek mint mi,és mivel mi is eszünk akárhova megyünk,nekik is meg van oldva:)

De persze,vannak szituk mikor jól jön,nem azt mondom,de én pl csak azért nem adtam nekik,hogy megszokják az ízét,hátha jól jön majd később...

3.

2014. febr. 6. 15:26
 8/13 anonim ***** válasza:

Én sem adtam soha,nekünk is volt lefagyasztva pár adag,hogy legyen ha nem volt időm.

Nyaralni mindig olyan helyre megyünk,ahol van normális hűtő,melegitési lehetőség,sosem volt gond,étteremben is megmelegitették simán az általam készitett bébikaját ha nem láttam az étlapon olyat,amit megehetett volna (bár sokszor megcsináltuk,hogy szóltunk előre,csináltak bébipapit amiből épp kértem,nem is drágán)

2014. febr. 6. 16:01
 9/13 anonim ***** válasza:

Nincs hátránya, de semmi baja se lesz, ha találkozik vele. Az enyémek üveges kaján nőttek meg. Néha főztem babakaját, azt mindig turmixoltam, nálunk a villával összetörős dolgok nem jöttek be. Nyaralásnál kényelmes volt, csak odaadtam a pincérnek, megmelegítették, gyerek befalta.

Azzal nem értek egyet, hogy aki ilyet ad a gyerekének, az leszokik a főzésről. Hát, nekem nem sikerült. Sőt, mind a két gyerek szereti az ízeket, nem válogatósak, a nagyot még az oviban is dícsérik. Vész esetére most is van itthon nagyobbaknak való kaja, a kicsi szereti.

2014. febr. 6. 16:10
 10/13 anonim ***** válasza:

Semmi baja nem lesz. Hogy lenne?

Mindkét gyerekemnek főztem a bébiételeket, símán lehet változatos kajákat csinálni, csak egy icipicit utána kell olvasni. (egyébként a hozzátáplálás során nagyon fontos, hogy a gyereknek nem a változatosság a fő szempont)

Viszont nekem minden hónapban elfogyott olyan 3-4 üveg bébiétel, amikor vendégségbe mentünk, vagy épp orvosnál sokat kellett várni. Hiába raktam a fagyasztóba is főtt kaját kipórciózva, de volt mikor tényleg egyszerűbb volt, csak benyúlni a kész kajáért.

2014. febr. 6. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!