Van itt olyan édesanya aki a gyermek 1 éves koráig csak üveges bébiételt adott a babájának?
Csak abban az esetben adnék üveges bébiételt, ha nem eszi meg a baba a házilag készített ételeket.
Nekem 3 gyerekem van. Első fiam nem ette meg, amit főztem, egyedül a húslevesből kiszedett répát ette meg, semmi mást. Így, ő nagyon sok üveges kaját evett, de abból szinte mindent megevett, nem is értettem, az miért jobb neki.
2. babám nagyon válogatós volt, sem az üveges, sem a házi koszt nem kellett neki, nagyon megszenvedtem, 10 hónaposan már majdnem mindig a mi kajánkat ette, azt elfogadta, persze lightosabban elkészítve, meg szerencsére elég sok foga volt. Most 3 éves, de még mindig válogat.
3. babámmal 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, most 5 hónapos múlt. Üveges kaját felejtsük el, szerencsére:) Igen, vettem neki, úgy gondolom kostóltatásnak elég. Hát, szinte semmit sem fogadott el, kivéve a Nestlé sárgarépát, azt egyszerűen imádja, de semmi mást, még a gyümölcsöket sem eszi meg üvegesben, csak ha pl. tejpépbe keverem. Viszont, amit főzök neki, azt megeszi:) Ma pl. céklát evett almával. Nem is láttam soha céklás bébiételt, pedig nagyon jó. Tehát, ha nem eszi meg a kislányod a te főztöd, akkor adj neki üvegeset. Bár, szerintem már késő, mivel 10 hónapos, megszokta a konzerv ízét. Köztudott, hogy a bébiételen felnőtt babák, nehezebben fogadják el, a házi készítésű kaját, mikor arra kerül a sor.
Egyébként nem hipermarketben kell vásárolni, hanem termelőtől, kisebb zöldségestől, akik tudják is igazolni, hogy honnan származik a zöldség, gyümölcs. Persze mindegy hol vesszük, hiszen tuti permetezve van, csak az nem, ami a kertünkbe termett, de nem hiszem, hogy ez veszélyes lenne.
Az arányokról meg annyit, hogy nem kell mindent pontosan kiszámolni. Én ma vettem egy közepes céklát, 2 db almát hozzá. Megfőztem, egy adagot megevett a fiam, 2 adag meg ment a fagyasztóba. Ennyi. Egyébként az alap, hogy 2/3 zöldség, 1/3 burgonya, kb. 10-12. dkg. hús. De, az arányokat variálhatod, ahogy a babának jobban ízlik.
Vettem pl. ma fél kg édesburgonyát és fél kg burgonyát. Holnap ezt főzöm meg neki. A maradék szintén megy a fagyasztóba.
Nem igaz,hogy legsilányabb minőség,legalábbis a HIPP-ről biztosan tudom,hogy csak a legminőségibb alapanyagokkal dolgoznak,semmi rosszat,gagyit nem rakatnak bele a bébiételekbe,ami nem megfelelő minőségű (és ezeket komolyan tesztelik) azt nem rakják bele,és onnan nem rendelnek többet.
Az viszont nekem is megfordult már a fejemben,hogy a húsos bébiétel miért nem igényel hűtést,meg alapból miért áll el egy évig a polcokon,ahogy az is érdekes mekkora hisztéria van a tejjel,hogy csak 1 éves kor után add,aztán a tejbegrízes tejbepapi fele meg bio tej.
Én egyébként úgy vagyok ezzel,hogy arany középút.Nekem a lányom olyan jó étvágyú volt,hogy egy idő után nem volt elég egy üveg,mert azért az üveges vizesebb,nem olyan tömény mint amit te főzöl meg.Amit nem tudtam vagy nem akartam házilag elkészíteni (pl hal,marhahúsos kaja) azt kapta üvegesben,mást én főztem,de egyébként kezdetben almát,körtét,banánt amit tudtam üvegesbe adtam,kezdetnek jobban megbíztam benne.
És hogy a kérdésre is válaszoljak,ismertem ilyet,és semmi baja nem volt a gyerekének,teljesen normális volt.
Semmi baja nem lesz attól, hogy üveges kaját eszik. A mozgásfejlődése meg nem ettől van lemaradva. Orvos mit mond rá?
Nekem is mindkét gyerekem 1 éves koráig legalább üveges kaján élt. Egyik se válogatós, jó étvággyal eszik. A kicsi 1 éves kora után kezdett érdeklődni a mi ételünk után, ő 1 hónap alatt átállt a főztömre, neki nem kellett külön készíteni az ételt. A nagyobbnál ez lassabban ment.
Nyugalom, nagyon sok baba felnőtt már bébikaján, és teljesen egészségesek. A baj, az, hogy nagyon megszokják az ízét és nem fogadnak el mást, a kicsik ragaszkodnak a szokásaikhoz. Minden étkezést kezdjetek bébikajával, és közben adj a tétekből is, meglátod pár nap múlva már mutogatja, hogy csak azt kéri. Nem gondolom lustaságnak ha ezzel s eteted, sőt nyaraláskor, vagy ha étterembe mentek kifejezetten jól jön.
És az sem baj, hogy még nem mászik, vannak babák akik egyszerűen kihagyják a mászást, vagy járás közben sajátítják el azt is. Nyugodj meg, nem vagy rosszabb te sem mint az a sok tökéletes anyuka akik itt lehodrtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!