Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Szoptatasbarat (LLLigas)...

Szoptatasbarat (LLLigas) nezet szerint mikortol lehet kenyeret adni a babanak a hozzataplalas soran es milyen formaban (morzsa, rakenve valami. Stb)? Fogak megletehez vagy eletkorhoz kötött?

Figyelt kérdés

2014. febr. 20. 16:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok.

A tápszergyártók által elferdített eredményt pontosan nem értem. Egy tápszergyártónak pont az lenne az érdeke, hogy mindent később adj a babának, hogy minél tovább add az általuk forgalmazott tápszert. Ezért ebben a feltevésedben nem látok logikát, hiszen pont ezt csinálod. Viszont a gyermeked nem tápszeres, hanem anyatejes.

A glutént azért kezdték javasolni 7-8 hónapos korban, a régebbi 1 év helyett, mert bebizonyosodott, hogy a kései bevezetés sokkal több allergiást eredményezett. Ha most azt gondolod, hogy ezt is a tápszergyártók találták ki, akkor megint azt kell mondjam, a feltevésed nem állja meg a helyét, hisz nincs benne logika.

Az, hogy a gyermeked nem eszi a kenyérfélét, nem lehet, hogy annak a következménye, hogy túl későn ismerte meg? A paleosokról is vitatkoznék, nem hiszem, hogy egy gyermek számára az egy megfelelő étrend lehet. Persze, tudom, hogy a gyermeked nem a paleo diéta szerint étkezik, egy szerű hasonlat volt csak. Nem azt mondom, hogy kell a gyereknek a fehér kenyér, de egy teljes kiőrlésű kenyér/zsemle/pékárú, fontos rostokat és tápanyagot tartalmazhat.

A tejet én sem vezettem be 1 évesen a gyermekemnél, mert azt vallom, hogy az a tehén-gyereknek való, nem pedig embergyereknek. 1,5 évesen megpróbálkoztunk vele, de a kisfiam állandóan beteg volt tőle, így azóta sem iszik tejet, pedig már 3,5 éves. Nem is szereti. Viszont a tejtermékeket fogyasztjuk, joghurtot, sajtot, túrót, stb.

A banánnal kapcsolatban egyértelműen Ti hibáztatok, hiszen köztudott, hogy a banánban található magok allergizálhatnak, így, ah túl korán (főleg magostul), túl sokat adunk, az kiválthat allergiát. Bár fogalmam sincs mit jelent a biorezonániás készülék...

Két ismerősöm is van, 25-30 évesek, akik tejallergiások, közben az anyjuk nevetve meséli, hogy pár hónaposan híg tejbegrízt és híg krumplipürét kaptak, hogy aludjanak. Abban az időben még én is tejet kaptam, mikor anyunak elapadt a teje, ez volt a bevett szokás. Én megúsztam az allergiát, de nem mindenki ilyen szerencsés.

A lényeg szerintem: ha betartjuk a javaslatokat, közben figyelembe vesszük a családban előforduló allergiákat, nagy valószínűséggel elkerülhetjük a problémákat. De azt sem tartom okos megoldásnak, hogy a saját fejünk után menve a végén galibát okozzunk. És akkor oda kell állni a gyerek elé és azt mondani, bocsáss meg, hülye voltam, most diétázhatsz egy életen át. Ez nem lehet könnyű...

Ez persze az én privát véleményem, nem kioktatás, pusztán a nézeteimet írtam le.

2014. ápr. 25. 19:09
 12/12 A kérdező kommentje:

5-ös

Elöször is a nezeteidet nem is kerdeztem (miutan a kerdesemre vonatkozoan mar irtad az elsö kommentedben), hanem kifejezetten a kerdeseidre valaszoltam.

Sztem a tapszergyartoknak az az erdeke, hogy mindent korabban kezdj el adni, es azt meg tovabb add. Furcsa gondolatmeneted van, ha ezt nem erted. De mindegy, en meg nem akarlak meggyözni.

"A glutént azért kezdték javasolni 7-8 hónapos korban, a régebbi 1 év helyett, mert bebizonyosodott, hogy a kései bevezetés sokkal több allergiást eredményezett.

Ha most azt gondolod, hogy ezt is a tápszergyártók találták ki, akkor megint azt kell mondjam, a feltevésed nem állja meg a helyét, hisz nincs benne logika." Sztem ebben nincs semmi erveles, ami megmagyarazna a kijelentesedet. Ez ugyanis ugy hangzik kb. mint "az ibolya igenis piros, mert ujabban bepirosodik. Ha most azt gondolod, hogy lila, akkor megint azt kell hogy mondjam, a feltevesed nem allja meg a helyet, hisz nincs benne logika." :D

A banannal kapcsolatos allitasod meglepett, mert pont hogy a ritkan allergizalo tulajdonsaga miatt elsö etelek között javasoljak bevezetni! :) Azt meg nem is tudtam, hogy van benne mag, miközben szerinted köztudottan magos gyümölcs es allergizal.

Csak igy elsö rakeresesre:

"Az érett banán tápláló első étel lehet, amit a legtöbb baba szeret sima állaga miatt. Ritkán okoz allergiás reakciót."

[link]

Mondjuk mar az is erdekes, h valaszoltal egy olyan kerdesre, ami kifejezetten LLLigas nezetre kerdez ra, miközben a kerdeseid arrol szoltak, hogy nem is ismered ezt a nezetet. ("És akkor mi van a különböző ételek bevezetésével? Glutén, tejtermékek, tojás, stb? Az, hogy fér bele abba a nézetbe, hogy 1 éves korig a fő táplálék az anyatej? 10 hónapos korra elég sok mindent be kell vezetni. Az LLL szerint nem? Mi van, ha a késői bevezetés miatt esetleg allergiás lesz a gyermek?")

Sztem Te meg sok mindent felreertettel, igy az en dolgaimba ne is menjünk bele, ugyanis nem tartom fontosnak magyarazkodni. A kerdesemben nem segitene, akkor meg minek?

Meg szerencsere odairtad a vegere, h nem kioktatas, mert meg azt hittem volna. Ha tovabbi kerdesed van, hozzam inkabb NE fordulj, legyszi, van sok mas lehetöseg. Mas hullamhosszon vagyunk, egyikünket sem vinne elöbbre a tovabbi eszmefuttatas.

2014. ápr. 27. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!