Miért nem kell neki a pépes étel?
Kislányom most lesz 7 hónapos, 4 hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást, de eddig semmire sem jutottunk. A gyümölcsökből még csak csak-csak eszik néhány kanállal, de a főzelékes kanalat még a kezemből is kiveri. Próbálkoztam már sajátkészítésű és bolti bébiétellel is, egyik sem ízlett neki :(
Adtam a kezébe etetésnél kanalat, csörgőt, énekeltem, bohóckodtam, azzal is próbálkoztam, hogy nem figyelek rá, mással beszélek és közben kanalazom neki az ételt. De semmi…egyre jobban kezdek kétségbeesni, nem akarom, hogy örökös harc, sírás legyen az evés.
Hat hónapos kora óta tápszert is kell neki adnom, ezért is örülnék, ha inkább zöldséggel, gyümölccsel váltanánk ki egy-egy etetést.
Légyszi írjon, aki hasonló cipőben jár/járt.
Ha gyümölccsel kevered a zöldségeket, akkor sem kéri?
Esetleg próbáld meg az etetőhálót, vagy puhára főtt zöldséget.
Köszönöm a tanácsot! Ma kipróbáltuk az etetőhálót, egy darab banánt tettem bele, azt elcsócsálta, tetszett neki. Holnap kipróbálom párolt répával, vagy édesburgonyával, remélem így már a zöldséget is elfogadja.
Amit mi eszünk az nagyon érdekli, azokat meg akarja kóstolni, pl narancs, vagy kaliforniai paprika... csak úgy tátja a száját és nyalogatja, próbálja harapni a kis fogatlan ínyével.
Ma még az alma+barack bébiételből is evett egy kicsit. De a főzeléknél az én lányom is összeszorítja a száját, elfordul és hadonászik a kanál ellen. Akkor ezt "kinövi" egyszer?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!