Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Miért nem kell neki a pépes étel?

Miraflorenta kérdése:

Miért nem kell neki a pépes étel?

Figyelt kérdés

Kislányom most lesz 7 hónapos, 4 hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást, de eddig semmire sem jutottunk. A gyümölcsökből még csak csak-csak eszik néhány kanállal, de a főzelékes kanalat még a kezemből is kiveri. Próbálkoztam már sajátkészítésű és bolti bébiétellel is, egyik sem ízlett neki :(

Adtam a kezébe etetésnél kanalat, csörgőt, énekeltem, bohóckodtam, azzal is próbálkoztam, hogy nem figyelek rá, mással beszélek és közben kanalazom neki az ételt. De semmi…egyre jobban kezdek kétségbeesni, nem akarom, hogy örökös harc, sírás legyen az evés.

Hat hónapos kora óta tápszert is kell neki adnom, ezért is örülnék, ha inkább zöldséggel, gyümölccsel váltanánk ki egy-egy etetést.

Légyszi írjon, aki hasonló cipőben jár/járt.

2014. febr. 17. 14:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha gyümölccsel kevered a zöldségeket, akkor sem kéri?

Esetleg próbáld meg az etetőhálót, vagy puhára főtt zöldséget.

2014. febr. 17. 14:42
 2/5 anonim ***** válasza:
az én lányom ilyen volt és őszintén szólva ez nem is változott. Az első 10 hónap egy rémálom volt hozzátáplálás terén, kiköpte az ételt, becsukta a száját, elfordította az arcát és elaludt stb. Aztán a darabosabb ételeket már jobban elfogadta, de azért ott is szenvedtünk. Most 15 hónapos, nagyjából elfogadható a helyzet, de nem egy evőgép most sem. Dokival/védőnővel rengetegszer beszéltem, azt mondták van ilyen gyerek, ne görcsöljek ezen
2014. febr. 17. 15:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Ti mikortól kezdetek hozzátáplápni? ?? Egyre több helyről hallom hogy a későbbi hozzátáplápás miatt is lehet ez. Nem mondom, hogy így is van! ! Csak érdekel a téma.
2014. febr. 17. 16:41
 4/5 anonim ***** válasza:
4 hónapos korában. 2. voltam
2014. febr. 17. 16:42
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsot! Ma kipróbáltuk az etetőhálót, egy darab banánt tettem bele, azt elcsócsálta, tetszett neki. Holnap kipróbálom párolt répával, vagy édesburgonyával, remélem így már a zöldséget is elfogadja.

Amit mi eszünk az nagyon érdekli, azokat meg akarja kóstolni, pl narancs, vagy kaliforniai paprika... csak úgy tátja a száját és nyalogatja, próbálja harapni a kis fogatlan ínyével.

Ma még az alma+barack bébiételből is evett egy kicsit. De a főzeléknél az én lányom is összeszorítja a száját, elfordul és hadonászik a kanál ellen. Akkor ezt "kinövi" egyszer?

2014. febr. 18. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!