Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mikor kezdtétek kóstoltatni a...

Mikor kezdtétek kóstoltatni a barátokkal az új ételeket? Mi volt az első amit adtatok neki?

Figyelt kérdés
2013. okt. 28. 10:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szia! A kisfiam tápszeres volt, így 4 hónaposan kezdtük. Almával, őszibarackkal indítottunk.
2013. okt. 28. 10:57
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Az én kisfiam ugyan anyatejes, de én is szeretném 4 hónaposan elkezdeni a hozzátáplálást, az új ízek kedvéért. Semmi baja nem lett, ugye?
2013. okt. 28. 11:28
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Amikor a barátaim úgy érzik, nem erőltetek rájuk semmit, felnőtt emberek.
2013. okt. 28. 11:28
 4/12 anonim ***** válasza:
5,5 hónapossan őszibarackal.nem akarlak lebeszélni rólla ez csak az én tapasztalatom de én ha tehetném 6hónapnál előbb nem kezdené mert rá fogsz jönni h mennyire egyszerűbb volt szoptatni mint hozzátápálni, késziteni, mindig kész legyen mire éhes, aztán nem tetszik neki, kiturja.én is alig vártam h elkezdhessem de igy utólag kivárnám azt a 6hónapot.de ahogy már irtam nem akarlak lebeszélni ez csak az én tapasztalatom.
2013. okt. 28. 11:36
 5/12 anonim ***** válasza:
6hosan kezdtem hozzá táplálni csak szopizott! Sutotokkel kezdtük imadta és szereti a mai napig! 10hos kora óta kap tápszert sajnos muszáj volt abbahagynom a szoptatást!
2013. okt. 28. 12:07
 6/12 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam most 5 és fél hónapos. 5 hónapos koráig csak anyatejet kapott. Ekkor kezdtem el kóstoltatni. Megnéztem mit ehet, és azokat kóstolgatjuk most. Nem váltottam ki étkezést, nem is fogok amíg a 6 hónapot be nem tölti. Sütőtökkel kezdtük, 30g-ot adtam neki első körbe,másnap kicsit többet. Mindent minimum 3 napig adtam neki, hogy. kiderüljön ha valami problémát okoz nála. Azért döntöttem így, mert nem tudhattam, hogy reagál az új ízekre, a kanálra, stb. Ezért kezdtem el 5 hónaposan. Így mire oda érünk hogy kiváltsunk étkezést, már én is és ő is megszokjuk valamilyen szinten, és tudom, hogy mit szeret és mit nem.
2013. okt. 28. 18:52
 7/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok! Semmi baja nem lett, nagyon szerette! Azóta is jó evő, szerencsére. sok sikert!
2013. okt. 28. 18:52
 8/12 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszát!Sokat segítettetek!Étkezést természetesen nem szeretnék kiváltani!Az anyatej híve vagyok,de szeretném mire eléri a 6 hónapot és gyengül a tej minősége,addigra ismerjen más ízeket,hogy a vitaminadagja meglegyen a tej mellett.

Kedves első!

Köszönöm,hogy írtál!

Így már nyugodt szívvel merem elkezdeni a kóstoltatást! :)

2013. okt. 28. 19:39
 9/12 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy már elkéstem a válasszal, de az talán segít, hogy nekem 3 gyerekem van, mind a 3-nál elkezdtem 4 hónaposan (almalével). 2 tápszeres volt, a 3. (középső) anyatejes másfél éves koráig! De szépen hozzászoktak a kanállal való evéshez (mellesleg nem azért túrja ki a kaját, mert nem ízlik neki, hanem mert nem tudja, hogy mit kell csinálnia, hogyan kell kanállal ennie! Úgyhogy pár hét alatt megszokja, megtanulja a kanállal való evést, persze akkor sem lesz még tökéletes az evése, de türelem! Pár hónap és magától eszik! (na az is elég maszatolós lesz - meg kell tanulnia a kezét a szájába irányítani) Szóval szerintem nem árt, ha "időben" elkezded a hozzátáplálást - kell jópár hét, mire megeszik egy "rendes" adagot, ami kivált egy étkezést. Nem kell majd "sietned" és különben is, ahogy egyre nagyobb lesz, és lát titeket enni, úgyis "kunyerálni" fog. És nem kezdheted mindjárt rágni való falatkákkal.
2013. okt. 29. 10:08
 10/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Egyáltalán nem késtél el a válasszal! Köszönöm szépen! nincs egészen 4 hónapos a fiam.De képzeld, valami hasonló elvből indultam ki én is mint Te, csak én 4 hónaposoknak való bébi italt vettem, őszibarackosat.Tegnap kezdtemel neki kanalazva adni belőle.Hát eléggé fintorog, de azért meg issza...
2013. okt. 30. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!