Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A főzeléket, hogy szokták...

A főzeléket, hogy szokták bevezetni? Minden zöldséget külön kóstoltatni, és csak utána sűríteni krumplival? A zöldségeknél is 3-4 napig egyfajtát kell adni? Mik az első zöldségek, főzelékek?

Figyelt kérdés
2010. aug. 3. 15:49
 1/2 anonim ***** válasza:

burgonya,

sárgarépa ezek az elsők

burgonyával csak a spenótot a kelkáposztát kellene süriteni meg egy párat hogy tartalmasabb legyen.

úgy kezdd hogy főzz v. párolj esetleg süss meg héjában egy burgonyát és anyatejjel v. tápszerrel pürésitsd össze hogy pépes legyen.

nem kell három napig adni mert a répa és a krumpli nem allergizál.

ugyanez a répával - párolva. főzve v sütve. tisztább ize van ha csak egyet adsz egyszerre ha szereti lehet keverni almával - szintén főtt sült. párolt változatban.

aztán a köv. hónapban jöhet a következő adag zöldség és gyümi amivel lehet bőviteni a választékot.

2010. aug. 3. 15:53
 2/2 anonim ***** válasza:
Mi is így kezdtük. Kis főtt krumplit anyatejjel kevertem össze, 2-3 napig csak ezt próbáltam, utána sárgarépát is tettem bele. A gyümölcsök inkább allergizálnak, a zöldségek abba tudnak bekeverni, hogy esetleg fogják a székletet. Mi csak az első 2-3 zöldségféle után próbálkoztunk gyümölccsel. Nem tudom, a sorrendnek köszönhető-e, de a babám nagyon jó evő lett szerencsére (most 16 hónapos).
2010. aug. 3. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!