Mikor és hogy kapott a gyereketek először tehéntejet?
Hány hónapos/éves volt?
Cumiból, pohárból vagy miből kapta?
Pontosan milyen fajta tej volt? UHT? Házi forralva? Hány százalékos?
Mennyit adtál elsőre?
És második alkalommal?
Keverted valamivel vagy "tisztán" kapta?
Tehéntejet még soha, csak boltit. Lényeges a különbség :)
Először 2,8-ast hígítottam neki vízzel, abból kapott tejbegrízt, vagy gabonapépet, ezeket én már kb. 10 hós kortól adtam. Tejet cumisüvegből iszik kb. másfél éves kora óta, addig tejitalt kapott (csak a tejberizst, tejbegrízt, gabonapépeket csináltam neki dobozos tejjel addig). Először 120 ml-t kapott, annyi volt tápszerből is az adagja. Most már simán betol 2 dl-t egy ivásra. Nem forraltam, csak melegítettem, és általában UHT-t adok.
Első baba: 15 hónaposan, tápszerrel kevervem folyamatosan csökkentve a tápszer arányát. Cumisüvegből itta. Először házi tejet adtam neki, persze forralva, de bevallom, nagyon sok volt vele a macera, így boltira váltottunk.
Második baba: 1 évesen egy óvatlan pillanatban megitta a bátyja kakaóját, nagyon ízlett neki. Éppen a tápszerrel próbáltam megismertetni, mert az orvos szerint kicsi volt, de az nem kellett neki, hát maradt a sima tej.
Mindegyiket 1 éves koráig szoptattam, ezért utána tejre váltottunk. Mivel falun lakunk, a szomszédban is árulják a tejet, ezért házitej persze forralva. Mindig hígítom egy pici vízzel, mert elég sűrű. Tényleg macera forralgatni, kényelmesebb lenne a bolti, de itt nagyon drága, csak a dobozos UHT olcsóbb, az meg ki tudja miből van. Ha összehasonlítod a házi tejjel, tényleg óriási a különbség, a bolti tej olyan mint a házi tej a kétszeresére hígítva. De ha nem lenne a közelünkben a házi, nem mászkálnék utána.
Szóval 1 évesen megittak naponta reggel és este egy-egy cumisüvegnyit, majd pohárnyit. A cumisüveg nem sokáig kellett, de ez gyerekfüggő.
Elsőre én csak kóstolóval kezdtem, fél dl, majd egy, nehogy valami allergia kiderüljön, mert a fiamnak pl. az anyatejtől is kipattogzott az arca. A lányomnak meg elsőre nem tetszett, és ő csak kakaó formájában itta meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!