Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 honapos gyereketek most hol...

4 honapos gyereketek most hol tart a fejlödesben?

Figyelt kérdés
Legyszi születesi datummal, mert sokat szamithat ebben a korban 2-3 het is a kerdes szempontjabol.
2013. szept. 3. 22:35
 1/6 anonim ***** válasza:
szia, az én kisfiam április 22-én született, most ott járunk, hogy a hátáról mindkét oldalára fordul, hason fekve szépen emeli a fejét, nézelődik, bár csak rövid idegi, mert nem szeret így feküdni, volt már olyan néhányszor, hogy addig addig küzdött, míg a hasáról a hátára sikerült neki fordulni, rengeteget mosolyog, a játékait kézbe veszi és meg is tartja, illetve simán bepakolja a szájába, nagyon sokat nyálzik, kezdi felfedezni a lábacskáit is, hangomra már akkor is figyel és keres, ha nem lát, hát kb. ennyi jutott eszembe, miért kérdezed? nálatok mi a helyzet? ja, és még annyi, hogy 35+6 hétre született :)
2013. szept. 4. 07:42
 2/6 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam április 25-én született. 12 hetesen fordult át a hasáról a hátára. Néhány napig csinálta,aztán azóta sem. Most kezd próbálkozni a hátáról oldalra-hasra fordulni. Hason szívesen van,úgy is alszik. Szépen tartja a fejét. Néha mostanság repülòzik,nem tudom,ez jó-e. A lábát ő is próbálgatja elkapni. Szépen megfog mindent,és be is tömi a szájába,de még mindig a keze az első. Sokat dumál,sikongat. Nagyon ritkán nevet hangosan. Rettenetesen rossz alvó. Anyatejes. Nálatok mi újság?
2013. szept. 4. 11:49
 3/6 A kérdező kommentje:

Bocsi, h csak most jelentkezem, nem voltam netközelben. Köszönöm a valaszaitokat! Nagyon ügyesek a babaitok, akkor valoszinüleg mindnyajan jol haladunk. :)

Nalunk is hasonlo a helyzet. Apr 30-an született. 3 es fel hosan vettem eszre elöször atfordulni hasra, most mar szepen fordul mindket iranyba, es eddig 2-3-szor vettem eszre visszafordulni hasrol hatra. Ö nem szeret hason lenni a születesetöl fogva, mintha zavarna, h hova rakja le a fejet. Hason fekve eleinte szepen tartja a fejet, ez egyre tovabb tart, majd mintha fokozatosan elfaradna. A labait is fogdozgatja, huzogatja a fejehez (zokni lejar), neha a 2 labat egyszerre, nagyon aranyos! (Föleg, amikor szopi közben csinalja, az az erdekes szitu.) Mindenfele hangot kiad, mintha elvezne! :) Föleg a nagytesoval nevet sokat, hangosan, es reggelente a legtöbbet, amikor jobban kipihent, velünk sztem ritkabban. Idegenekkel sztem attol függöen, ki mennyire szimpatikus, mennyire jön szivböl: sokakra ranevet, akit elöször lat, volt, akire hangosan is, de pl. anyosomekra meg nem. Sokat "beszelgetünk": en (vagy teso) beszelünk hozza, ö gügyögve valaszol. Az elfordulast megelözöen kezdte megfogni a jatekokat, igy ebben mar nagyon ügyes. Sztem jön a foga, mert mostanaban inkabb a kemenyebbeket veszi a szajaba, ill. az ujjait, mindent tömköd bele, mintha zavarna ott valami. A születesetöl fogva sokat nyalzik. Hogyha kimegyek, utanam nez, figyeli, hova. Ülni sztem meg nem tud annyira, mint a nagyobb lanyom ennyi idösen, de a fejet ülö vagy felig ülö helyzetben huzza felfele. Mint aki ülni akar, csak meg nem tart ott az izomfejlödese. Ugy nez ki, amikor pl. kiveszem az autosülesböl, mint aki nyujtozkodik felem.

Leginkabb azert kerdeztem, mert az elsö atfordulas ota huzza a labacskait, mintha maszni akarna (csak meg nem birja el a sulyat), kifejezetten maszo mozdulatokkal forgolaszik mindenfele, le a jatszoszönyegröl...stb. Kicsit megijeszt, hogy ilyen koran, a Ti babatok is maszni probal?

Nalunk a nagy nagyon-nagyon hamar felallt, viszont szinte kimaradt neki a maszas, ezert kerdezem.

Ö is anyatejes. 37 hetre született.

2013. szept. 6. 11:23
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia! Második vagyok. Az enyém is hason próbálja maga alá húzni a lábait,aztán elrugaszkodik,olyan,mint egy nyuszi,amikor ugrik. :-) Nem tudom ez mi akar lenni. Amúgy megy körbe,mint az óramutató,viszont azóta sem fordul semerre,engem ez rémíszt meg.
2013. szept. 6. 15:53
 5/6 A kérdező kommentje:

Szia, remelem, meg tudlak nyugtatni: nalunk a nagy volt ugy, hogy szinte kimaradt a maszas. Ö is egyebkent "rossz alvo" volt. Aggodtam, mert a maszassal fontos agyfeltekei kapcsolatok epülnek ki. Kicsit huzta magat ide-oda, de ez sem volt annyira jellemzö, en a maszas elkezdesere vartam, amikor legnagyobb megdöbbenesemre felallt a szekrenybe kapaszkodva. Egy hozzaertö megnyugtatott, hogyha nem volt akadalyozva a mozgasban (tehat ejjel-nappal jarokaba...stb), akkor nem baj, ha kimarad a maszas, csak ha ebben akadalyozzak, hiszen magatol ugyis ugy fejlödik, ahogy neki a legjobb.

Addig mar arra is gondoltam, talan maszott amikor nem neztem arra (?), meg ilyenfelekkel nyugtatgattam magam. Es utolag: nem kizart, hogy mar elötte is felallt (bar az meg nagyon korai lett volna, 7 hosan mar ez is korai volt), mert ettöl a felallastol fogva mindenhol, ahol lehetett, kapaszkodva setalt. (Pl. a folyoson a 2 fal között nem sokaig tudott, ott visszaereszkedett, de mindig ujra megprobalta azert). Hatha nalatok is igy lesz! Szerintem, ha a labaval maszashoz hasonlo mozdulatokat csinal, azzal eppugy fejlödnek az agyi kapcsolatok, mintha maszna. Ha megdicsered ezekert a mozdulatokert, esetleg batrabban probalkozik?

2013. szept. 8. 09:41
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon örülnek, ha valaki irna, h mas 4 honaposnal is elöfordul-e vagy gyakori-e a maszashoz hasonlo mozdulatok? Vagy ez megszokott, szinte minden baba ezt csinalja ennyi idösen?

Erölködik, nyögdecsel, es persze szivesen segitenek neki, de ugye nem tudok helyette, igy egesz nap ez megy a szönyegen, ha nem vagyok mellette.

2013. szept. 11. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!