Tehéntejet mikortól? Hallottam már olyat is, hogy 3 éves kortól, de addig tápszert kapjon.
3 éves kortól???Lassan már betiltják a tejfogyasztást mindenkinek.Még a halálos ágyon is infúzióba tápszert vagy anyatejet fognak adagolni...!!??Ne érts félre..nem a szoptatással van bajom.Én is addig akarok szoptatni ameddig csak tudok.Anyukám engem is 28 hónapos koromig szoptatott...na mindegy.
Én lányomnál, aki tápszeres volt 1 évesen vezettem be a tejet.Ekkor is terveztem, meg egyébként ilyenkor már a tápszer is alig ette.Forralt tejet adtam, először fele tej-fele víz arányba, majd a víz mennyiségét folyamatosan csökkentettem.A fiammal is így tervezem, ő még csak 7 hónapos és anyatejes.
Én is olvastam már, hogy 3 éves korig tejital meg junior ital vagy mi.
Én kb 14 hónapos koráig adtam a lányomnak tápszert, mert nagyon keveset evett és így több vitaminhoz jutott. De amikor elkezdett rendesen enni, kapott tejet.
Ha lett volna még tejem, akkor azt kapott volna.
Én is még szoptatok (20 hónapos), de egy éves kora óta próbálok neki adni tejet is, bár nem nagyon fogadja el, de néha tejeskávénak megiszik belőle valamennyit.
Tejbegrízt viszont kb. hetente egyszer, vagy kétszer szoktam neki adni, azt simán megeszi.
Szerintem semmi értelme tápszerezni, főleg egy még szopizó babánál, ha nem érzékeny rá, szerintem is ihat már tehéntejet.
Én azt is észrevettem, hogy ha én házi tejet iszom és nem boltit, egy idő után csalánkiütések jönnek rajta, viszont a boltitól semmi baja sem úgy ha én iszom, sem úgy, ha ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!