Mikor terjedt el az a nézet, hogy tehéntejet nem kaphatnak az egészen pici babák?
A kérdést nem azért teszem fel, mert az ajánlottnál hamarabb szeretném adni a babámnak.
Én 1980-ban születtem és nyomós okok miatt kb. 3 hónapos koromtól kaptam tehéntejet. Anyukám azt mondta, hogy akkor ezt nem tiltották. Nekem most vannak olyan betegségeim, amik összefüggésbe hozhatók ezzel, de én egyáltalán nem neheztelek ezért édesanyámra. Ő az akkori tudása szerint a lehető legjobbat akarta nekem, másrészt lehet hogy akkor is beteg lennék, ha nem kaptam volna tejet.
Nemrég az anyósom nagyon csúnyán nyilvánult meg édesanyámmal kapcsolatban. Megvető tekintettel azt mondta, hogy nemhogy 80-ban, de már az 50-es években is köztudott volt, hogy nem lehet tehéntejet adni ilyen kis babának. Emlékszik valaki arra, hogy mikortól jött be az, hogy csak 1 éves kortól lehet kapni tehéntejet?
87-es születésű vagyok, és 1 éves korom előtt is kaptam már tehéntejet! Teljesen egészséges vagyok.
Persze ezzel nem azt akarom írni, hogy nyugodtan lehet adni 1 éves kor alatt a tejet. Az én lányom sem kapott, 14 hónapos volt mikor elkezdtem a tejet itatni vele. Csak azért mert nem itta meg sem a tápszert, sem a tejitalokat, a tejet pedig megissza.
83-as vagyok, bátyám 79-es mindketten feles tehéntejen nőttünk fel, anyunk nem tudott szoptatni csak pár hétig. Egyikünknél sem okozott problémát, én azóta is imádom, bátyám pedig nem, csak gabonapehellyel. Öcsém 99-ben született, szintén pár hét szoptatás után kecsketejen élt, orvosi "engedéllyel" és felügyelettel... Szintén semmi gondja az ég egy adta világon, tejet szintén inkább gabonahellyel esz meg, de még kiskamasz, úgyhogy nem tudni szereti-e.
Szóval aki régen, a 70-80-as években így csinálta, semmi kivetnivalót nem lát még az ezredforduló küszöbén sem.
Anyósod nagyon fura, nem volt köztudott akkoriban, egyáltalán, 50-es években meg pláne...miket beszél, édes istenem :(
'82-es születésű vagyok.
Mivel állandóan kihánytam a tápszert, ezért tejéntejet kaptam -egészen csecsemő koromtól kezdve- higítva (vízzel).
Az égadta világon semmi bajom nem lett. Még így felnőtt fejjel is a kedvencem a tej, jó hidegen. Képes vagyok 1 ültő helyemben meginni 2 l-t is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!