Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor terjedt el az a nézet,...

Mikor terjedt el az a nézet, hogy tehéntejet nem kaphatnak az egészen pici babák?

Figyelt kérdés

A kérdést nem azért teszem fel, mert az ajánlottnál hamarabb szeretném adni a babámnak.

Én 1980-ban születtem és nyomós okok miatt kb. 3 hónapos koromtól kaptam tehéntejet. Anyukám azt mondta, hogy akkor ezt nem tiltották. Nekem most vannak olyan betegségeim, amik összefüggésbe hozhatók ezzel, de én egyáltalán nem neheztelek ezért édesanyámra. Ő az akkori tudása szerint a lehető legjobbat akarta nekem, másrészt lehet hogy akkor is beteg lennék, ha nem kaptam volna tejet.

Nemrég az anyósom nagyon csúnyán nyilvánult meg édesanyámmal kapcsolatban. Megvető tekintettel azt mondta, hogy nemhogy 80-ban, de már az 50-es években is köztudott volt, hogy nem lehet tehéntejet adni ilyen kis babának. Emlékszik valaki arra, hogy mikortól jött be az, hogy csak 1 éves kortól lehet kapni tehéntejet?

2013. jún. 28. 12:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Valamikor a 90-es években kezdődhetett, hogy tiltják a tehéntejet a babáknak. Én 85-ös vagyok, a tesóm 87-es, mi kaptunk tehéntejet picinek, az unokahúgom 2000-es, ő már nem kapott, csak 1 éves kora után.
2013. jún. 28. 15:47
 12/15 anonim ***** válasza:
86-os vagyok,és 6 hónaposan kaptam tehéntejet először,addig szopiztam.anyukám 63-as,ő 2-3 hónapos korában már kapott.kisfiam 1 éves,és neki nem fogok adni még egy fél évig,annak ellenére,hogy nincs allergiás megbetegedés a családunkban.
2013. jún. 28. 17:07
 13/15 anonim ***** válasza:
12-es vagyok.anyukámtól kapott,67-es kiadású "Anyák könyve c" kiadványban,7 hónapos kortól javasolják a tehéntej keveréket,amit 50%-ban kellett hígítani.
2013. jún. 28. 17:10
 14/15 anonim ***** válasza:

81-es vagyok. Én is tehéntejet kaptam pár . Anyatej sajnos nem volt, a tápszert próbálta édesanyám, de sugárban kihánytam.

Kényszermegoldásként maradt a tehéntej.

2013. jún. 28. 19:42
 15/15 anonim ***** válasza:

Könyvhivatkozást én is tudok mondani, én is megörököltem anyukám "bibliáját" :)

1977-es kiadású "Csecsemőgondozás, gyermeknevelés" szerint 3 hónapos kortól "feles" tejet, ha a baba nem elégszik meg vele, akkor "kétharmados" hígítású tehéntejet lehet adni a babának anyatej hiányában. És említést tesz, hogy 1973 óta gyártanak hazánkban tápszert, melyet a baba első 3 hónapjában ajánl legfőképpen.

Tehát szerintem a 80-as években max tényleg akinek szakmájába vág, az hallhatott arról, hogy a tej nem jó esetleg, szerintem is a 90-es években terjedt ez inkább el...

Mikor Te születtél, még tuti nem volt elterjedt!

2013. jún. 28. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!