Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogy állajak neki a hozzátáplá...

Hogy állajak neki a hozzátáplálásnak? Annyi féle variációt hallottam már, de mi a legjobb?

Figyelt kérdés
nem csak kóstoltatni szeretném,hanem ki is váltani az étkezéseket!a reggelit és vacsit szeretném csak idővel meghagyni neki tápszernek még egy darabig!mivel kezdjem?mikor?kaja előtt vagy után vagy közte?a 10 órait váltsam ki először vagy melyiket és utána???
2013. máj. 27. 16:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Most szopizik, vagy tápszeres?
2013. máj. 27. 17:09
 2/4 A kérdező kommentje:
tápszeres teljesen
2013. máj. 27. 17:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Mindenképpen egy délelőttit érdemes kiváltani, hogyha valamitől fáj a pocakja, vagy allergiás lesz, az még nappal kiderüljön, de az éjszaka közepén jöjjön elő. Emiatt szokták a 10 órait javasolni. Nekem úgy logikus egyébként, hogy adod a gyümölcsöt (levét), egy pár kanállal, utána eteted. Mondjuk az én babám szopizott, de ha előbb szoptattam volna, akkor utána nem kóstolt volna semmit, mert addig evett amíg jól nem lakott. Emiatt logikus nekem az a módszer, hogy előbb a kóstoltatni kívánt étel, utána a megszokott, így bármennyit eszik az újból, utána jóllakik a régivel. Így fokozatosan lehet bevezetni az újat, a mennyiségét, mert egy idő után már nem fogja kérni a tejet utána, ami azt jelzi, hogy jóllakott. Ezzel ki is van váltva.
2013. máj. 27. 18:20
 4/4 anonim ***** válasza:

Én étkezés előtt kóstoltattam vele, aztán emeltem az adagot napról napra, a tápi meg csökkent. Most kb 140-160 ml pürét eszik ebédre: arra ügyelek, hogy laktató legyen, tehát pl őszibarackhoz adok tejpépet, vagy az almába reszelek babakekszet, cukkinit banánnal, répát sütőtökkel. De persze először csak egyfélét adj és ha már mindegyikből megeszik egy teljes adagot, akkor keverheted is.

Egyszerre csak egy étkezést válts ki, az legyen kb egy hónap, mire elkezded a következőt. Arra figyelj, hogy egyszerre ne adj két hasfogót, pl tízóraira banánt, délben répás tejpépet. Tejpépet is egyszer egy nap. Főzeléket is krumplival sűríts, de akkor a tejpépet hagyd is ki. Én almalével itatom a babám, 30/70 arányban vízzel higítva (a vizet magában nem issza meg). Te is itasd a babád, hogy könnyebb legyen az emésztése. Én két étkezés között adom, vagy ha kekszes dolgot evett, mert attól mindig megszomjazik.

2013. máj. 27. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!