Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Tápszer adagolás ügyben...

Tápszer adagolás ügyben valaki tanácsot adni?

Figyelt kérdés
7 és fél hónapos a picurom. Eddig még nem használtunk tápszert. Anyatej már semennyi sincs ,legalábbis nem jelentős mennyiség ,talán 4-5 csepp,szóval nem anyatej mellett hanem csak magában kezdjük el a tápszer evést. Milumil pepti pluszt és mellé sinlac tápszert írt fel az orvos de azt mondta,hogy naponta 2szer 150 ml sinlac és 1szer 150 ml milumil pepti plusz kell a gyereknek többet ne adjak neki. Ez szerintem nem megvalósítható. Használtátok ezeket a tápszereket? Melyiket adtátok nap közben és melyiket este és hányszor egy nap mennyit? A hozzátáplálást még nem engedte meg az orvos mert még nem jöttek ki gyerek fogai,egy sem.

2013. aug. 7. 22:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

a sinlacot én gyümölcslével, zöldséglével, főtt zöldség párolóvizével és simán vízzel is adtam, adom, iható formában és kanalazhatóan is. a napi 3x150 nagyon kevés, még ha kóstoltatásnyi zöldséget, gyümölcsöt hozzáadunk is. a tápszert én is reggel és este a dnám, ahogy más is írta, a sinlacot meg tízórai, ebéd, uzsonna környékén. hogy mennyire hízlal, az relatív, szerintem olyan, mint minden más: minden baba másképp reagál rá, figyeld a sajátodat, ha nagyon hízik, szólj az orvosnak.

ha már 7 hónapos, főzhetsz neki házi rizstejet is, az kb mint a sinlac, csak nincs benne hozzáadott vitamin, édesítő, ki tudja mi egyéb: főtt rizst 6-7-szeres vízzel 5-10 percig turmixolsz, aztán leszűröd. de adhatsz neki más gabonapépet is, lehetőleg gluténmenteset, pld dm-ben kapható kölest (babylove: hirse). priviben kérdezz, ha elakadsz.

2013. aug. 8. 07:29
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a segítőkész válaszokat. Még annyit hogy nem allergiás és nem is allergiagyanús a picur, a családban sincs egyetlen egy allergiás sem mégis ezeket írta fel a doki. De végül is nem árt.
2013. aug. 8. 08:39
 13/13 Zsófianyu ***** válasza:

Ha nincs allergiás, akkor miért a pepti plus? Nővérem adja ezt a kisfiá ak, de neki a nagyobb tejallergiás, ezért óvatosság ól kapja ezt, szerintem nektek egy HA tápszer is elég lett volna, az még olcsóbb is, mint a pepti...

Aztviszont nem értem, hogy nem táplálaz hozzá és egyszer csak elfogyott az anyatej? Akkor most mit eszik??? 3x150 ml pdig irtó kevés... Reggel este tápszer, napközben meg 3x kanalas étkezés nálunk a rend, 5 hós korától táplálom hozzá és 7 hós korától tápszeres, 8 hósak vagyunk most.

Nincs foga és ezért még nem is kínáltad semmivel? Jaj, ez butaság, pépesített zöldség, gyümi kanállal, ehhez nem kell fog! Szerintem is kezd el kóstoltatni és ne feledkezz a gluténról sem, azt is be kell vezetni minél előbb, hogy elkerüld az allergiát.

Anyum védőnő, sokat segít nekem, ezért "okoskodom" ennyit, bocsi...

Kérdezz, ha szeretnél.

2013. aug. 9. 06:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!