Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valaki adjon tanácsot, terhess...

Valaki adjon tanácsot, terhességben!?

Figyelt kérdés
Valaki adjon tanácsot,mert megőrülök.Van egy 4,5éves kisfiam és most terhes vagyok.5 hetes vagyok,de felmerült az abortusz téma.Albérletben élünk és csak a párom dolgozik.Néha előfordul,hogy kell a nagymama segítsége(pénz).Mit tegyek?Mennyek bele az abortuszba,de megszakad a szívem.?Persze segítségem nem lenne szülés után.A fiamnál is elég rossz volt,mert nagy baba volt 4120gram és rendes szülésem volt,megszakadtam és morfiumot is kaptam így alig emlékszem valamire.Vért is kaptam és mikor hazamehettünk nagyon szarul voltam,gyenge és kellett segítség.Nem akarok így járni,mert a páromat se akarom kirugatni a munkahelyéről.Mit tegyek,mert már lassan sírok.
2013. júl. 29. 13:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén?

Ha valaki egészségügyileg sem, anyagilag sem érzi úgy, hogy be bírná vállalni a babát, akkor szerintem nem lenne okos döntés bevállalni.

Én elhiszem, hogy megszakad a szíved. De akkor nem fog, ha majd nem tudjátok fizetni a számlát, vagy nem tudjátok megadni neki az alapvető dolgokat? Nem kell gazdagnak lenni ahhoz, hogy valaki gyereket vállaljon, de azért kell lennie egy alapnak, hogy a családnak ne kelljen nélkülözni. És ha ez nincs, akkor sajnos nem szabad bevállalni. De ez csak az én véleményem.

Mert már most, 3-an nem jöttök ki anyagilag, akkor 4-en fogtok? És hiába pl. babakocsit, ruhát mondjuk egyik megörököl a másiktól, de pelenkát, tápszert meg kell venni a kicsinek, ami nem kis pénz, ha beteg a gyógyszereket majd ugyanúgy meg kell venni, és már nem csak 1 gyereknek, hanem kettőnek. Ami megint csak nagyon sok.

Mindegy, pontozzatok le, de én nem vállalnám be.

2013. júl. 29. 13:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Amiatt, hogy az első szülésed ilyen nehéz és fájdalmas volt, ne vedd fontolóra az abortusz, mert egyáltalán nem törvényszerű, hogy a második is nehéz lesz, de persze érthető, hogy a rossz emlékek befolyásolnak. Azt én már súlyosabb érvnek gondolom, hogy az anyagiak miatt elgondolkodtok. DE! Szerintem menjetek el tanácsadára, vagy menj be NAV-hoz, egészségpénztárhoz, ahol el fogják mondani, hogy második gyerek után milyen juttatások járnak. Ráadásul Te jövőre szülnél, amikorra már eleve emelik a járandóságokat. Ha van már egy gyermeketek, akkor eleve kevesebb lesz a kiadás. Azt megkérdezhetem, hogy miért csak a párod dolgozik? Nem volt lehetőséged elhelyezkedni, vagy gyermek miatt maradtál?
2013. júl. 29. 13:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem bántani akarlak, de ha nem akartatok babát akkor miért nem védekeztetek. Gondolom védekezés mellett estél teherbe (így szokott ez lenni), de valahogy ezt én sosem értettem. Ha nem akarok babát akkor szedek bogyót és közben használok óvszert is, vagy más számos védekezési módszer közül választok, kettő olyat ami számunkra megfelelő. Na, de ha már így alakult, akkor is ezt a döntést nektek kell meghoznotok. Nem biztos, hogy a mostani babával is ilyen sokat fogsz szenvedni, de ezt előre senki sem tudhatja. Abszolút lehet sima probléma mentes szülésed, és gyorsan fel is épülhetsz. Vagy lehet még ennél is rosszabb szülésed, sőt a terhességed is tele lehet problémákkal. így terhesen már szinte biztosan nem találsz munkát, viszont érdemes azért utána nézni milyen támogatásokat vehetsz igénybe, és a munkanélkülire is bejelentkezhetnél hát ha akadna valami munka, vagy indul pl. ingyenes tanfolyam amit még terhesen elvégezhetnél és akkor agyerek után talán nagyobb sikerrel kapnál munkát. A helyi családsegítőbe is ellehet menni és érdeklődni a támogatásokról. Ha az abortuszt választjátok akkor pedig később vállalhattok majd egy újabb babát amikor már anyagilag is jobban álltok.
2013. júl. 29. 13:45
 4/8 A kérdező kommentje:
Először is én senkit nem pontozok le!Tanácsot kértem,mert nincs kitöl.Amúgy a gyerek miatt maradtam itthon,alkalmi munkák voltak és most is végezhetném,de nem birom a paprika szagát.
2013. júl. 29. 13:47
 5/8 anonim ***** válasza:
51%

Kedves 3. válaszoló. Nem hiszed el, de vannak olyanok, akik védekezés mellett maradnak terhesek. Nekem sajnos januárban volt egy abortuszom, kiszakadt a gumi....de azt gondoltuk , nem lesz baj, hisz lassa meg kell jönnie, 4-5 nap...nem így lett sajnos....szóval nem kell rögtön rágni a másikat....

Kedves kérdező!

Ezt sajnos neked kell tudnod, hogy anyagilag hogy bírnátok! Az első szülésből ne indulj ki, barátnőm majdnem ott maradt az asztalon az elsővel, a másodikkal meg épp hogy beért :) Olyan gyorsan jött neki, ideje sem volt gondolkozni!!! Szóval ne a szüléstől félj, hanem az anyagiaktól. 2014. évben emelik a gyedet, a tgyást, mindent. Elvileg ha elfogadják, akkor több 10 ezerrel lehet több a pénz, mert a párod is többet igényelhet majd vissza az új törvények szerint. Az már segítség, ha meg van a baba kocsi, a kis ruhák, stb. Amíg szoptatsz, addig is minden oké, nem nagyon kell peluson kívül másra költeni. Ha úgxy érzed, hogy egészség ügyileg bele mersz vágni, és az anyagiakkal is meg tudsz bírkózni, akkor ne vetesd el...de ez csak az én véleményem. Én még mindig nem hevertem ki lelkileg a januárt....:(...

Remélem jól döntesz majd.

Üdv. egy 5 leányos anyuka.

2013. júl. 29. 13:55
 6/8 anonim ***** válasza:
34%
Ha kiszakad a gumi íratok fel 72 órás bogyót. Mert véletlenül sem akarok gyereket! Hinni máshol kell, amikor pedig a saját életedről és még egy életről van szó akkor pedig biztosra kell menni.
2013. júl. 29. 14:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Az hogy mit hoz a jövő senki sem tudja, lehet, hogy emelik a támogatásokat, de ki tudja meddig, lehet csak a következő választásokig utána pedig felére csökkentik. A férjed/párod mit mond? Ezt a döntést ketten kell meghoznotok, én azt mondom, ahol egynek van mit ennie ott kettőnek is. Kérdés, hogy milyen színvonalon szeretnéd a gyermekidet nevelni. Jelenleg nem tudom, hogy a gyerekeim, hogyan fognak majd egyetemre járni, miből fogjuk fizetni nekik, ugyan akkor elképzelhetetlennek tartom, hogy a gyermekemnek ne legyen testvére. A világ össze kincsénél többet ér egy testvér. De azt is megtudom érteni, ha valaki azt mondja, hogy ezt az egyet szeretném tisztességben felnevelni, és inkább neki többet megadni mint kettőnek kevesebbet.
2013. júl. 29. 14:09
 8/8 anonim ***** válasza:

5-ös, amit ti csináltatok ebben az esetben, az az volt, hogy akartatok védekezni, csak nem jött össze. Mert kiszakadt a gumi. És ilyenkor ha nem írattatok fel 72 órásat, akkor meg nem kell meglepődni, ha fogant belőle egy gyerek.

De ezt el lehetett volna kerülni.

Mert ez nem volt normális védekezés. Vagyis maga a védekezés igen, de ez olyan, mint én fog. gátlót szedek, vagyis védekezek, de ha most, mikor antibiotikumot is kaptam, nem használnánk gumit is, akkor bizony nekem se kéne meglepődnöm. Mert bizony nem tennék eleget annak, hogy ne legyen gyerekem. Mint ahogyan ti sem tettetek ennek eleget azzal, hogy nem mentél 72 órásért.

2013. júl. 29. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!