Akinek van tapasztalata tudna tanácsot adni?
Hogy osszam be a gyógyszer, vitaminok szedését? Ma voltam ismét orvosnál a méhszáj vérzése és barnázás miatt is. Fenyegető vetélésre utrogestant kaptam, napi 2*1et. Mellette mB6 5*1 ,Cvitamin1*1, folsav 2*1. Akárhogy is nézem ez napi 10 bogyó, és nem nagyon tudom hogy illetve mikor szedjem ezeket.Nem szeretném "elrontani" ha lehet ilyet.Már kellő képpen meg vagyok ijedve, 2 terhességet vesztettem el és csak most kaptam ezeket.
Kérem ha valaki tud segítsen.
Köszönöm!
Reggel: utro, folsav, c vitamin, MgB6
MgB6 arányosan elosztva
Este:utro, folsav.
Ezek mind mehetnek együtt. Akkor kell figyelni, ha kapsz vasat és közben szedned kell a magnéziumot is, mert ezeket nem lehet egyszerre. Akkor érdemes 1 óra különbséggel bevenni őket.
A patikában, eurós boltokban lehet kapni gyógyszeradagolót, aminek a kis rekeszeibe el tudod osztani az adagokat minden napra, hogy ne felejtsd el őket.
Ohh simán. Reggelihez, tízóraihoz, ebédhez, uzsihoz, vacsorához. Én is egy marék gyógyszert szedtem 6-12 hét között, mára csak 1x1 folsav (csak mert van és sosem árt) 2x1 magnerot (sokat fáj a pocakom) Én mindig az étkezésekhez kötöttem és evés közben szedtem be őket. (olvasd el mert van amit pont evés előtt kell). Én nagyon nagyon untam a végére, de muszáj volt ha megakartam tartani a babámat, hidd el csökeni fog idővel aza dag, csak ez az első 12 hét rettenet és utána a 16 héttől már szinte minden jó lesz.
Na lássuk csak én hogyan csinálnám:
Ulragestan : reggel-este (reggel 8 és este 8 ) Ennek a bogyónak jó ha megszokott időben veszed be mindig és egyenletesen elosztva. (nekem Duphastron volt, ami ugyan az csak más gyártó)
MagneB6 (nekem nem vált be Magnreotra cseréltem, de ha ezt mondták akkor ezt szedd) reggel, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora (próbálj ennél is ügyelni az egyenletesen elosztott időre)
C-vitamin: én ascorbin savat vettem és igazából amikor jól esik akkor veszed be, én ebédhez egy kiskanálnyit kevertem a vizembe és finom üdítő citrom íze volt, ami nem mellesleg a hányingeremet is csökkentette
Folsav:reggel (jobb reggel túl esni a sok sok bogyón, így napközbenre kevesebb marad, és egész nap dolgozhat a testedben, de igazából ezt teljesen mindegy mikor veszed be)
Szerintem az utrot reggel-este. Mb6-ot pl:r10:00,13:00,16:00,19:0023:00...de melesleg teljesen mindegy milyen időben veszed be a vitaminokat.... Oké, nem óránként, hanem szétosztva...ha lenne bármi jelentőssége a dokid szólt volna!
Sok egészséget!
25hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!