Tanácsot szeretnék kérni, van egy skót juhászom, egy éves nem igazán szereti a száraz tápot. Ha valakinek van tapasztalata segitsen nekem abban, hogy milyen tápot vegyek?
Bár vannak szélsőséges esetek, az egészséges kutya általában mégis fontosabbnak tartja a létfenntartását, mint az ízlelőbimbóinak óhaját. Szerintem tedd azt, amit az első írt.
Nekünk is volt egyébként hasonló probléma, amit én úgy oldattam fel, hogy megvettem a legolcsóbb és legbüdösebb konzerv kutyatápot, s egy ideig hozzákevertem a száraztáphoz. Mikor már láthatóan hozzászoktak, hogy többet esznek, akkor hirtelen elhagytam a konzervet. Azóta úgy eszik a száraztápot, mintha még mindig rajta lenne a konzerv. :D De nem tudom, ez beválna-e nálatok is.
Az én kutyám is utálta.5 hónaposan vettem, előtte moslékkal etették, a tenyésztője hozta el a hapsitól.
Ha nem ette, elvettem.Ment a hisztéria, kunyerálás, pitizés; nem volt könyörület, kizavartam a szobából, és addig nem jöhetett be, amíg ettünk.Ez így ment néhány napig, majd elkezdte rágcsálni a tápot, persze úgy, mintha kulát tettem volna elé. :D Nézett rám, húzta a száját, és pár szem egyben lenyelése után otthagyta.Elvettem.Hetekig játszottuk ezt, kipróbáltam vagy 10 féle tápot.Eközben a kutya mindössze 30 dekát vesztett a súlyából!
Ma már, ha meghallja a táptartó zörgését, rohan, és úgy zabálja a tápot, mint a kisangyal.
Kitartás kell hozzá, de rengeteg!Ne sajnáld meg, ne egyen mást, nasi sincs!Semmi más, csak a táp!Ha mást teszel rá, rájön, hogy azt lenyalogatja, és van valami a gyomrában.Nagyon rafkósak tudnak ám lenni!
Giniras:
Ez nagyon tetszik, amit csináltál, kár, hogy nekem nem jutott eszembe! :) Az én kutyám is könnyen becsapható, én meg szenvedtem vele több hétig! o.O Ment a zöld mancs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!