Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hozzátáplálásban vannak...

Hozzátáplálásban vannak dolgok, amiket nem értek?

Figyelt kérdés

A babám 6 és fél hónapos, tápszeres. Van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy nem ismeri azt, hogy elég. Amit kap, azt mind megenné sajnos ("teszteltem"). Úgy gondolom, ez azért lehet, mert pici korában mindig éhes volt, a kevés tej miatt. Elég nagy baba, már most 1 éves méretekkel rendelkezik, 76 cm és 9.6 kiló (nem kövér, csak tokás).

A lényeg: a tízórait már kiváltottuk, sajnos az nem ment, hogy majd ő magától kevesebb tápot eszik a gyümölcs mennyiségének növelésével, mert mindent benyomott, ezért először lefeleztük, majd elhagytuk a tápszert.

A gondom a főzelékkel van. Nem tudom, pontosan min akad fenn az agyam, de valahogy nem megy.

Tehát elvileg így menne?

Vesszük az első zöldséget. Először eszik belőle pár kanállal és megeszi az egész tápot. Másnap kicsit többet eszik és kevesebb tápot, vagy ugyanúgy az egészet. Harmadnap elvileg ehetne egész adagot a zöldségből. De akkor nem kellene táp és már ki is váltottuk az étkezést. Vagy nem? Nem akarok sietni, csak mint írtam, nálunk a kevesebb táp nem működik annyira, vagyis az a változat, hogy igény szerint még iszik belőle.

A másik gondom, hogy hogyan jön a következő zöldség. Azt külön kóstoltatom - hogy érezze az ízét - vagy bele kell keverni az előzőbe? Vagy ugyanezt a 3 napot végigjátszom minden egyes zöldséggel és akkor kezdem keverni őket, amikor már többfélét eszik? De akkor hogy váltom ki az étkezést, hiszen így mindig visszatérünk a táphoz?

Lehet, hogy túlbonyolítom, de nekem alapból érteni kell a dolgokat, hogy csinálni tudjam.

Esetleg el tudnátok konkrét példával magyarázni ezt nekem?

2012. nov. 17. 21:28
 1/2 anonim ***** válasza:

Az első zöldséget keverheted olyan gyümölcsbe, amit már ismer. Például háromnegyed adag almához keverj egynegyed adag répát. Ezt az egészet megeszi, aztán nem kell a tápszer.

Oké a répa, nincs tőle baja, másnap tegyél több répát az almához.

Aztán jöhet a krumpli répával.

De ha nagyjából rendben van az étkezése, akkor a 6. féle zöldséget szerintem már nem kell kóstoltatni, mert valószínű nem lesz vele gond.

2012. nov. 17. 21:40
 2/2 anonim ***** válasza:
3 nap alatt nem kell kiváltani egy étkezést, van akinek ez hetekbe tellik, mert kéri a baba tászert v anyatejet is. Át kell állnia még a szilárdra.
2012. nov. 17. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!