Egy újszülöttnek milyen ápolási dolgok kellenek?
A dm-es dolgok jók, de nem újszülöttnek, csecsemőnek. Nekik inkább a gyógyszertári dolgok valók.
- pelus (nekünk pampers)
- popsitörlő (pampers, axxo)
- popsikrém (gyógyszertári)
- köldökre hintőpor, alkohol
- fürdetőkrém (gyógyszertári)
- esetleg testápoló (gyógyszertári)
- sampon
Szia! Igen, ott mindent megtalálsz, ami kellhet.
Popsikrém (van olyan orvos, aki ír, van, aki nem): a kórházakban adnak baba-mama csomagot,ott van benne több minta, amit ki tudsz próbálni, de lehet, hogy a te orvosod ír gyógyszertárit.
Fürdető-babasampon: szintén orvosa válogatja, hogy ír-e.
Alkohol és hintőpor a köldökére, ezt az orvos írja.
Babaolaj (ír az orvos).
Esetleg felkészülhetsz rá, hogy a saját melledre veszel krémet, ami segít a gyógyulásban, bár szerintem ez elég akkor, ha szükséged van rá. Én megvettem, nekem nem vált be semmi, csak az a praktika, hogy anyatejjel bekentem a mellem.
Talán ezek a legszükségesebbek, de lehet, hogy kihagytam valamit. Mi már 9 hósak vagyunk, úgyhogy nekünk nem kell már túl sok minden! :-)
Pelenka- libero, pampers vagy huggies ezek nalam mind bevaltak, 1-esbol nem erdemes nagyon bespajzolni, inkabb 2-esbol
Popsitorlo- libero, pampers, dm-es is bevalt
"Fulpiszkalo" palcika
gyogyszertari cuccok
Popsikrem
Furdetokrem
Koldokapolashoz hintopor, alkohol, steril vatta, gez
Sima hintopor
Babaolaj
Esetleg testapolo, ha szaraz a bore, de ezt a doki ugyis mondja
Az olajat ne váltsd ki. Drága.
Használj bolti napraforgó olajat.
A receptes olaj is ugyanaz.
Mielőtt lepontoznak: kérdezz meg egy gyógyszertári dolgozót, ha nekem nem hiszel.
Pelenkából nálunk 3 kiló alatt a Huggies vált be, az összes többi nagy volt.
Azóta Pampers/Libero, amelyik éppen olcsóbbra jön ki.
A popsikrém helyett, ha megengedheted magadnak, akkor Neogranormot ajánlom, sokkal könnyebb kenni. Mi kinyomjuk tálkába, így nem kell a tubussal szórakozni.
Popsitörlőből a Huggies vált be a legjobban, vastag és nedves. Utána a Neogranormont találjuk a legjobbnak.
Vatta helyett vattakorongot használunk, kényelmesebb.
Lázmérőt vegyél, én a "fülbedugósat" ajánlom.
Orrszívó.
Puha kefe a hajnak.
Körömvágó olló vagy csipesz. Nálunk a csipesz vált be.
Szivacs fürdetéshez.
Germicid kúp, ha belázasodna. Oltás után sanszos. A Germicid-C-ben nyugtató is van.
Glicerin kúp, ha szorulása lenne.
Külön kuka a pelenkáknak.
Ha csak szoptatni tervezel, akkor is legyen cumisüveg.
Textilpelenkák, kb. 10 darab. Feje alá, meg büfiztetéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!