2 óránként szopizó 5,5 hó babánál melyik étkezési időben kezdjem a hozzátáplálást?
Én először a szopizás időtartamát állitanám be,nekem a kisfiam 6hetes kora óta 4 óránként szopizott.
Ilyenkor már ki kell,hogy birja 4 -5 óránkénti evésekkel.
Ha ez megvan mehet a hozzátápi!
Leginkább délelött kostóltasd vele az új izeket,mert ha fájni fog a pocakja akkor délután napközbe letudjátok!
A kb 9 órai szoptatás befejezése után 20-30 perccel adnám először (gyümölcsöt). Ebből normál mennyiség megevése el is fogja tolni a kövi szopit, tehát 11 óra helyett majd csak 12 körül lesz megint éhes.
Ha ez már megy, akkor a 12 órás szopi után 20-30 perccel kezdeném el a következő szilárdat (zöldséget).
A harmadik nálunk mindig a vacsi volt, aztán az uzsi. (ebédre evett főzelék tolja a 14 órás szoptatást és így tovább)
Én mindig így csináltam és nekünk bevált, kb 7 hónapos korukra beállt (reggeli szopi, tízórai gyümölcs, délben szopi, aztán főzelék, uzsonna szoptatás, vacsinál pedig fordítottam. először főzelék, aztán fürdés után szopi). A reggeli, uzsi és esti szopi sokáig megmaradt, a délit maguktól elhagyták, majd később az uzsit is felváltotta a rendes kaja.
2-3. válaszolónak!
Az én kisfiam 4,5 hónapos. 2-2,5 óránként eszik tápszert. Nem bírja ki több ideig. Szerintem a 4-5 óra sok. Ha alapból azt nézed, hogy napi 5-szöri étkezés, akkor hogy jön ki 5 óránként? Semmi baj ezzel, a doktornőnk azt mondta ilyen gyerek lesz később is, hogy többször eszik keveset.
A kérdezőnek: Nálunk úgy néz ki, hogy hajnalban, reggel tápszer (nektek szopi) és 9-10 között gyümi. Ezzel fél 12-12-ig bírja. Utána majd jön az ebéd. Főzelékkel remélem tovább fogja bírni. Azt még nem próbáltuk.
Én nem tudok válaszolni, az én Babám 5 hónapos, de köszönöm a kérdést kedves Kérdező :) Én is picit tanácstalan vagyok ebben a kérdésben, hogy mi is lesz majd.
Egyébként az én Kisfiam is 2-2,5 óránként szopik még, ami szerintem nem sok, főleg hogy mostmár mozog is, mármint forog körbe meg próbál kúszni, jár keze-lába, ez a korábbi fekszik és nézelődikhez képest azért elveszi az energiát. És gondolom ez Nálatok is így van. :)
A 4-es Válaszolónak is köszönöm, nagyon jó, amit írt, így fogom majd megpróbálni akkor pár hét múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!