Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Tényleg ennyire elvetemült...

Tényleg ennyire elvetemült vagyok?

Figyelt kérdés

8 hónapos Kisfiamat nem tömöm virslivel, párizsival, kenyérrel, danonino-val, krémtúróval, nem azt eszi amit mi, sőt pörkölt, töltött káposzta és pizza sincs az étlapján. Főzeléket, csirkemellet, gyümölcsöt, gabonapépet, anyatejet kap.

Mostanában mindenki úgy néz rám, mint egy marslakóra.

Nem érdekel a véleményük, csak kíváncsi vagyok, hogy van még más ilyen elvetemült anya is?

2012. júl. 11. 09:27
1 2 3 4
 21/31 ZsZs27 ***** válasza:
30%
15 hónapos ikerkkel csatlakozom az "elvetemült táborhoz". Bár mostanában adok néha egy kis kóstolót már ebből abból, de csak 1-2 falat, és az sem töltöttkáposzta. Tartjuk magunkat a doktornő, védőnő tanácsaihoz. Sőt, nálunk nincs rágcsa a babakocsiban sem, étkezések közben sem, kizárólag a napi 5 étkezés. 8 hónaposan azt sem engedtem, hogy ránézzenek ilyenekre. Férjem szerint azért kicsit túlzásba viszem. Ez van. De az én lányaimnak nem is lóg a hája a hasán, mint néhány ismerős gyereken köszönhetően a sok szénhidrátnak. (Félreértés elkerülésére, teljesen normális súlyuk van)
2012. júl. 11. 21:24
 22/31 anonim ***** válasza:
58%

Sziasztok!

Hát, mi is elvetemültek leszünk. :))

A kezdet kezdetén, még várandósan úgy terveztem, hogy hat hónapos kora után kezdem hozzátáplálni (a férjem orvos, és hála Istennek így kéznél vannak a remek tanácsok hozzátáplálás terén, én ebben tökéletesen rá bízom magunkat, hiszen munkájából kifolyólag is ért hozzá). Sajnos az élet úgy hozta, hogy igen komoly fertőzés után nem tudtam már szoptatni, majd pár napja az is kiderült, hogy a kislányunk tejallergiás, így most olyan tápszert kap, ami aminosav alapú, tehát a hozzátáplálást négy hónapos korában kell kezdenünk.

A hozzátáplálással kapcsolatban azonban mindenképpen azt tervezzük, hogy igen "natúr" étrendje lesz, zöldséggel-gyümölccsel, fehér hússal, hallal, és az extrán mesterséges dolgokat igyekszünk kerülni, a párizsit-virslit pedig mi magunk sem igazán esszük. Danoninora pedig tehéntej allergia miatt nem is lesz gondunk jódarabig. :)) A krémtúrót sajnálom egyedül, hiszen ezt sem fogyaszthatja 1,5 éves koráig, pedig szuper házi krémtúró receptünk lett volna. Nem vagyunk biomániások, sem paranoiások, de a bolti élelmiszerek egy részére bizony akkor sincsen szüksége egy babának, ha a gyártó kifejezetten nekik szánja.

2012. júl. 16. 15:08
 23/31 anonim ***** válasza:
82%

Nekem 20 hónapos ikreim vannak. 1 éves koruk óta a fent említett kajákat eszik. Kenyér mindenféle szalámival, májkrém, a virsliért sikítoznak, annyira imdáják, debreceni jó kis meleg kenyérrel. A pörkölt és a különböző káposztás ételek a kedvencek.

DE! Megeszik a főzelékeket is, minden nap több gyümölcsöt kapnak, alma, banán, meggy, körte, barack. És minden nap kötelező egy joghurtot benyomniuk.

Szóval ilyen és olyan kaját is kapnak.

Én azt nem szeretem, ha a az egyik tábor lehülyézi a másik tábort, és fordítva.

El kell fogadni, hogy nem mindenki olyan, mint én. Oszt jól van:-)))

2012. júl. 16. 15:10
 24/31 anonim ***** válasza:
54%

Nagyon rossz vő kislány anyukája vagyok. Én boldog lettem volna ha azokat a dolgokat amiket te adsz a gyerekednek az enyém elfogadta volna. Végső elkeseredésemben adtam neki virslit danoniot krémtúrót sőt még rudit is de ezekből a sz@rokból is csak egy két kanállal vagy harapást evett. Most 3 éves nagyon kis gizda, semmi nem kell most sem neki csak mikor 1 hónapban egyszer valamelyik rokonunk vagy tesóm elviszi valami gyorskajáldába, bezzeg ott megenné az apró kavicsot is.

Ne izgulj örülj hogy a te babád egészséges ételeket simán elfogad, ne szoktasd rá a hülyeségre, mint más

2012. júl. 16. 15:11
 25/31 anonim ***** válasza:
54%

Az én 9 hónaposom is pontosan ezeket kapja, amiket leírtál.

Az én szemembe ez a normális. Én arra néznék kérdőn aki ilyen idősnek virslit, töltött káposztát ad. De szerencsére én nem ismerek ilyet.

2012. júl. 16. 15:42
 26/31 anonim ***** válasza:
41%

Van a kornyezetemben egy 8 honapos baba, aki 12 kg. Mindent eszik vagy inkább mindennel étetik. Olyan 4 honapos kora korul az anyja csipszet adott neki. Megrágta és ugy adta oda. Azt hittem, hogy leesek a székrol amikor megláttam. Lányom másfél éves, de nem eszik ilyen szemeteket. Néha kap egy cikk csokit vagy egy darab kekszet, de ennyi.

Engem néha anyukám néz marslakonak,hogy a lányom másfél évesen még nem bilizik, nem szobatiszta. Konyorgom, még kicsi hozzá.

2012. júl. 16. 15:52
 27/31 Disi ***** válasza:
52%

Nem vagy elvetemült. Próbálod a lehető legjobb tudásod szerint egészségesen táplálni a gyermeked. Csak mikor majd elkezd fogzani és 2 héten keresztül csak az anyatejet (vagy rosszabb esetben mint nálunk tápit) hajlandó megenni, akkor meg azon kezdesz aggódni, hogy ez nem elég már egy ekkora babának. Az én babám sosem rajongott a tejpépekért, kínomban már csokisat is vettem, de az sem kellett neki. Végigkínlódtuk a hozzátáplálás kezdetét, most egy éves elmúlt és azt eszi amit mi. DE! Mi is hozzáigazítottuk az étrendünket, most hogy végre van friss zöldség sok-sok zöldségleves, rizs, tésztafélék (durum), csirkehusi. Ha mégis olyat főzök amiből ő nem ehet, akkor van neki kiporciózva csirkemáj és azt párolom össze neki zöldséggel (brokkoli a kedvenc és a sárgarépa). De nagyon megszenvedtük az elejét.

A virsliről meg annyit, hogy a Ságának van egy Fini-mini nevű terméke. Gyerekeknek való virsli, 80% husi van benne, nincs benne tartósítószer és színezékmentes. Én nem hiszem hogy ezzel ártanék neki ha adok neki belőle. Az én babám a joghurtot, túrót nem volt hajlandó megenni még gyümölccsel sem, a sajtkrémet viszont szerette. Így vettünk teljes kiőrlésű kenyeret és azt ette mikor eljött az ideje.

Amúgy egy 8 hós babának nem igazán értem miért is kéne azt ennie mint a szüleinek.

Még egy érdekes dolog: 5-en vagyunk testvérek, anyukám kb 30 évvel ezelőtt nagyjából úgy csinálta a hozzátápit ahogy most ajánlják. Ettől függetlenül kisebbik öcsém liszt- és tejérzékeny lett, amit azóta szerencsére kinőtt. Tehát hiába óvatos az ember, még így sem biztos hogy megússza ezeket.

Amúgy ha nem amiatt néznek rád furcsán ahogy eteted a babódat akkor más miatt... ne foglalkozz vele.

2012. júl. 16. 15:53
 28/31 anonim ***** válasza:

Anno én is azt hallgattam mindkét fiamnál, hogy sajnálom tőlük a "jó" dolgokat (töltött káposzta, pörkölt és társai). 6 hónapos korukig csak szoptattam őket, majd 1-1,5 éves korukig nem sóztam és nem cukroztam nekik semmit és igyekeztem javában bio termékeket adni nekik. Leginkább főzelékeket és sovány natúr húst/halat ettek, ill. nagyon szerették a natúr zabpelyhet/tejpépet gyümölccsel.

Pedig nem vagyok elvetemült bioanyu, csak igyekszem vigyázni az egészségünkre :)

Jaj, nagyon durva amúgy, hogy miket vágtak a fejemhez, ráadásul a családban! Hogy éheztetem a gyerekeket, meg hogy sajnálom tőlük a "rendes" kaját... Pl. csokit sem ettek 1,5 éves korukig, emiatt is kaptam rendesen. Meg hogy miért csak vízzel itatom őket, amikor szerintük a 2-3 óránkénti szoptatás mellett (vagy inkább helyett) cukrozott tea is kell a babáknak. Kb. mintha nem is az anyjuk lettem volna, hanem a fegyőrjük...

Jelentem: jelenleg 5,5 és 2,5 évesek a fiaim, abszolút átlagos súlyúak és semmi baj az étvágyukkal. Természetesen most már teljesen normál étrenden élnek és sajnos most már minden nap kérnek édességet :) De emellett imádják a zöldségeket-gyümölcsöket és 70%-ban továbbra is vizet isznak. Ja és a fogaik is gyönyörűek :)

Szóval szerintem van értelme egészen pici korukban egészségesen etetni őket, mert egyrészről annyival később kezdik el az "egészségtelenebbet", másrészről talán nem is szoknak annyira hozzá.

2012. júl. 16. 20:11
 29/31 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2012. júl. 16. 21:04
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Lányommal én is így kezdtem mindent...... de sajnos nem tudtam folytatni...! Rettentő rossz evő és néha muszáj vagyok előkapni ilyen ti szerintetek egészségtelen sz@rt :( Elmondanám hogy nem hízik el tőle a gyerek..... :( Viszont van valami a gyomrában.....! Örülök mikor jót cuppog a magunknak főzött kaján vagy benyom egy danoninot! Ha ezek a dolgok nem lennének valahonnan az idegosztályról kellene engem összekaparni a gyereket pedig a kórházból alultápláltság miatt! Szóval szerintem ennyire nem kell le sarkítani :( Örüljetek hogy ti jó evő babák anyukái vagytok :(
2012. júl. 16. 22:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!