Tényleg ennyire elvetemült vagyok?
8 hónapos Kisfiamat nem tömöm virslivel, párizsival, kenyérrel, danonino-val, krémtúróval, nem azt eszi amit mi, sőt pörkölt, töltött káposzta és pizza sincs az étlapján. Főzeléket, csirkemellet, gyümölcsöt, gabonapépet, anyatejet kap.
Mostanában mindenki úgy néz rám, mint egy marslakóra.
Nem érdekel a véleményük, csak kíváncsi vagyok, hogy van még más ilyen elvetemült anya is?
Szia!
Szerintem az elvetemült, aki olyanokkal tömi, illetve nem elvetemült, hanem letojja a hozzátáplálási szabályokat, és már ilyen pici korban esélyt ad arra, hogy káros anyagokat egyen a gyerek, hogy elromoljanak a fogai, és elhízzon már gyerekként.
Én a felsoroltak közül csak virslit adok néha, de már 16 hónapos, nem 8. :)
Abból is csak egyfélét, aminek szerintem normális összetétele van és néhanapján belefér.
Sajnos a főzelékeket, zöldségeket nem nagyon szereti, de én sem, nem erőltetem, szoktam kínálni, van, hogy jóízűen megeszi, annak örülök, de ha nem, nem baj, nem sovány, nem kövér, tehát ehet, amit szeretne.
Gyümölcsből is 100%-osat adok és adtam mindig is, max pár százalék rizs van benne, hogy jó legyen az állaga és etethető legyen a baba. Szintén gabonapéppárti vagyok, fölösleges tejpépekkel tömni, cukros, tele van minden carral, amiről nem tudjuk, hogy mi az, plusz fölösleges tápszert tartalmaz, amire egy anyatejesnek nincs szüksége. Adalékanyagos-sznezékes-ízfokozós-guargumis-stb. carokat nem adok Neki, nálam nem megy ételszámba a gyereknél az ilyesmi...
Husikat is natúran sütöm, nem kell fűszer, meg só, meg semmilyen csoda, ők még nincsenek elrontva és élvezik az étel ízét simán is.
Inni pedig babavizet vagy 100% gyümilét vagy vízzel higított 100% gyümilét kap, Hat-hét hónapos korig pedig csak anyatej, semmi plusz.
Szia!
Egyáltalán nem vagy elvetemült. Az én kislányom hétfőn volt 9hónapos, még szopizik is, ő is husis főzeléket eszik ebédre és vacsira, reggelire 7gabonást kap gyümivel, uzsira gyümölcsöt kekszel vagy natur joghurttal esetleg túróval. Na és még ezeket is eszi már(ezért gondolom sokan lepontoznak majd): eszik kenyeret is minden nap egy kicsit, saját készítésű májkrémmel vagy vajjal és kálciummal dúsított babáknak való sajttal. Én pl. szoktam neki főzni levest is:kevés oliva olajon megpiritom a vöröshagymát és csirkemellet, aztán felöntöm vízzel és bele darabolok zöldséget, sárgarépát, krumplit, karalábét. Petrezselyemmel ízesítem a sűrűjét összenyomkodom, a levét pedig kanállal kanalazom és imádja. Ez már majdnem olyan mintha a mi kajánkat enné :)
Ja igen és eszik már jó minőségű gépsonkát is, de virslit, párizsit én sem adnék neki még nagyon-nagyon hosszú ideig.
Nekem is van egy ismerősöm akinek 2héttel fiatalabb a fia mint az én kislányom és ő már 6hónaposan etetett vele túrórudit, sőt 7hónaposan már töltött káposztát és mindent amit ők esznek, na ezt én is furcsálltam szerintem ez nagyon nagy túlzás.
Nekem az az elvem, hogy nem kell annyira drasztikusan felfogni a hozzátáplálást és szigorúan ragaszkodni ahhoz hogy mit-mikor szabad, szerintem sokmindent meg lehet kóstoltatni velük, csak mindent mértékkel. A cukrot, a sót mindenképpen kerülni kell addig ameddig csak lehet.
Ja és zárásként: A férjem így gondolkozik a túrórudiról: addig amíg nem kóstolja meg és nem tudja mi az addig nem is akarja majd a baba :)
Nyugi, mindig lesznek extrém anyukák, akik már felvágottat adnak 7 hónaposan és rácsodálkoznak, hogy te miért nem? És lesznek olyanok, akik csak mindenből biót és 100% gyümölcs és zöldség és kutyafüle. te pedig úgy eteted a kicsit, ahogy ő kéri:)
Mi eszünk bulátát és natúr joghurtot, próbálom a főzeléket, de nem szereti, kap néha kenyérfalatokat de pici aprókat és gyümölcsöt eszik. Túrót nem szereti és a májat sem, husit heti egyszer, mert nincs oda érte. 8.54 kf és 70cm, nem nagy súlyú, de a korának megfelel 10 hónapos lesz és kislány. Ha krémtúrót enne és danoninót, 11 kg lenne. Még ha sokat is stresszelek a súlyán, mégsem kockáztatnék olyan finomságokkal :)
Igen, elvetemült vagy és ragaszkodj a véleményedhez :)
Kedves 17-18.!
Mi is így tervezzük, hogy a mi étrendünket alakítjuk a gyermekünkéhez. Pl. sertéshúst, húskészítményeket egy jó ideje nem fogyasztunk. (egyre több gasztroenterológus 2-3 éves kor alatt kifejezetten tiltja...)
Alapból is normális, egészséges ételeket eszünk, de nem vagyunk elvakult biopártiak, sőt! Mert tényleg igaz: az vagy, amit megeszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!