Jó evő a gyereked? Hogyan tápláltad? Kifejtem lent.
Olyan szülők válaszát várom, akiknek 2 éves már elmúlt a gyereke és nem kap se anyatejet, se tápszert.
Vannak, akik legkésőbb betöltött 7 hónapos korra elkezdik a hozzátáplálást, sorra váltják ki az étkezéseket és kb.1 évesen már azt eszik, mint a család többi tagja. Mások pedig sokáig nem váltanak ki étkezést, legalább másfél éves korig csak kóstoltatnak, a fő táplálék az anyatej/tápszer.Tapasztalatom alapján az egyik csoportban több később a "rossz evő" gyerek. Csak kíváncsi vagyok, van-e alapja, vagy véletlen.
Tudom, sokan egyikbe se tartoznak, vagy kicsit mindkettőbe, ők légyszi az utolsó választ jelöljék!

8 hónapos korában már azokat az ételeket ette amiket mi. 15 hónapos koráig még szopott, de csak este.
2 éves múlt és a vasat is megenné.

Két gyerekem van.
Az elsővel próbáltam korán kiváltani (6 hónaposan kezdtük a ht-t), tolni a tápszeres étkezéseket, de egyáltalán nem volt vevő rá. Borzasztó evő volt. A tápszert is immel-ámmal ette egy idő után, de mellette semmit. Később az ovi se volt pozitív hatással, ott se evett.
Másodiknál nem erőltettem semmit. Kóstoltattam és ahányszor kérte, szopizott is, nem siettem. Remek evő volt. Akkora adagokat betolt, hogy lepipálta az ovis testvérét, pedig 4 év van köztük. Majdnem 4 évig szopizott. Azóta is jó evő.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!