Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Jó evő a gyereked? Hogyan...

Jó evő a gyereked? Hogyan tápláltad? Kifejtem lent.

Figyelt kérdés

Olyan szülők válaszát várom, akiknek 2 éves már elmúlt a gyereke és nem kap se anyatejet, se tápszert.

Vannak, akik legkésőbb betöltött 7 hónapos korra elkezdik a hozzátáplálást, sorra váltják ki az étkezéseket és kb.1 évesen már azt eszik, mint a család többi tagja. Mások pedig sokáig nem váltanak ki étkezést, legalább másfél éves korig csak kóstoltatnak, a fő táplálék az anyatej/tápszer.Tapasztalatom alapján az egyik csoportban több később a "rossz evő" gyerek. Csak kíváncsi vagyok, van-e alapja, vagy véletlen.

Tudom, sokan egyikbe se tartoznak, vagy kicsit mindkettőbe, ők légyszi az utolsó választ jelöljék!

tegnap 13:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
79%
Sokáig kóstoltattam, jó evő.
tegnap 15:24
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt kiváltva étkezés nem is tudom, talán 2,5 éves koráig, mert addig minden étkezés után szopizott, de közben már 1 évesen azt ette, amit mi. Darabosan, normál állagban. És nagyon jó evő volt. Végül 3,5 évig kapott anyatejes. Azóta is nagyon jó evő. Nem válogat és mennyiségben is jól eszik.
tegnap 16:30
 13/17 anonim ***** válasza:
81%

8 hónapos korában már azokat az ételeket ette amiket mi. 15 hónapos koráig még szopott, de csak este.

2 éves múlt és a vasat is megenné.

tegnap 16:45
 14/17 anonim ***** válasza:
82%
Igény szerint szoptattam, igény szerint kezdtem a kóstoltatást/hozzátáplálást is. Eleve BLW-ztünk, szóval mindkét gyerekkel 6 hónapos koruk után kezdtük el a kóstolgatást, alapból darabos kajákkal, egyből olyasmit, amit mi ettünk, kifejezetten kiváltva étkezés kb csak akkor lett nekik, amikor bölcsibe kerültek (2 éves koruk környékén). Egyik jó evő, a másik fotoszintetizál. Most. Fél évvel ezelőtt amelyik jó evő volt, az fotoszintetizált, és a másik ette meg a tányért vasszöggel együtt is. Szerintem az égvilágon semmi köze ennek ehhez. Ahogy nőnek, folyamatosan változnak is, nincsenek ezek a dolgok kőbe vésve. Az oviban amúgy is bejön a társas nyomás, hirtelen fujjognak sok mindenre, ami eddig kedvenc volt és fordítva, hirtelen kezdenek olyasmit is kérni, amire korábban rá se néztek. Azért alapvetően azt tudom mondani, hogy nincsenek kifejezetten elutasított ételcsoportok, esznek gyümölcsöt-zöldséget-húst-tejtermékeket-stb, most nyilván aktuális kedvencek mindig vannak, de alapvetően mindenféléből esznek, kiegyensúlyozottan. Tökre büszke lennék rájuk, ha bármennyire is az én érdemem lenne, de hát szerintem ez tőlem totálisan független dolog :D
tegnap 16:47
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Két gyerekem van.

Az elsővel próbáltam korán kiváltani (6 hónaposan kezdtük a ht-t), tolni a tápszeres étkezéseket, de egyáltalán nem volt vevő rá. Borzasztó evő volt. A tápszert is immel-ámmal ette egy idő után, de mellette semmit. Később az ovi se volt pozitív hatással, ott se evett.

Másodiknál nem erőltettem semmit. Kóstoltattam és ahányszor kérte, szopizott is, nem siettem. Remek evő volt. Akkora adagokat betolt, hogy lepipálta az ovis testvérét, pedig 4 év van köztük. Majdnem 4 évig szopizott. Azóta is jó evő.

tegnap 17:01
 16/17 anonim ***** válasza:
15ös az első gyereked mostmár jó evő?
tegnap 17:14
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
15, nem. Alsós, ott is csak csipeget. Kitalálták, hogy küldjek vele ennivalót. Nem értették meg, hogy azt se fogja megenni, mert nem válogatós, hanem madárétkű, plusz nagyon lassú evő. 140 cm 22 kg. De egészséges. Én se voltam vastagabb.
tegnap 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!