Hogyan tápláltad a babádat 6 hós koráig?
Csak kíváncsi vagyok az arányokra, mert az én babám 5 hós múlt, és azt mondta a védőnő, hogy nagyon ritka, hogy ilyenkor még mindig csak szopizik a baba. (Tehát nincs tápszer.)Ezen meglepődtem.
A hozzátáplálás más téma.🙂
Mindkét gyerekem vegyesen táplált volt.
A nagyobbik 4 hónaposan lett full tápszeres.
A kisebbiknél pedig csak 7-8 hónapos korában tudtuk elhagyni a tápszerpótlást, amikor már hozzátáplált volt. Onnantól még 3 éves koráig szopizott amellett, hogy 1 évesen már mindent evett (darabosan).
A lányom 6 hós koráig csak anyatejes volt. Ekkor kezdtük a ht-t. Sosem kapott tápszert.
Az ikrek kezdettől fogva tápszeresek voltak (3 hétig 1-1 étkezésre kaptak lefejt tejet)
Sajnos tápszerrel (terhesség alatt lett melanomám és kemo kellett)
Apropó szoptatás, hova lett a randizós anyuka kérdése?
Az első már az első naptól tápszert is kapott, a 2. fél éves koráig csak anyatejet (ő majdnem 3 éves volt mire leszokott a mellről) és vizet.
A hozzátáplálást mindkettőnél fél éves korukban kezdtük
2 évig szoptattam a lányom. Nem kapott se tápszert, se tejitalt, se tejpépet (azt 2x kóstolta, de kihányta mindkétszer, úgyhogy hagytam a fenébe).
Szerencsére rengeteg tejem volt.
A hozzátáplálással szépen lassan haladtunk. Nagyon lassan. De jó evő lett, eszik mindent.
Én 5 hónaposan kezdtem el hozzátáplálni a csak anyatejes kisfiam, 6 hónapig azért nem akartam várni.
De azt látom a környezetemben, hogy még én is tiszta extrém vagyok ezzel, mindenki elkezdi már 4-4,5 hónaposan vagy hamarabb.
Ezt a 4 hónapot én nagyon korainak tartom :/
Eleinte anyatej, aztán tápszer, nem tudtam szoptatni.
Egyébként a védőnek igaza van, statisztikák szerint 90% szoptatással kezd, a negyedik hónapra már csak a harmada-fele szoptat. Igaza még így is sokkal többen, mint nagyon sok nyugati országban, ahol már a hatodik héten nem szoptat a nők 80% (pl UK).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!