Aki vegyesen táplálta a babáját mert kevės volt a teje, az mennyi ideig tudta szoptatni a pótlás mellett? Meddig volt teje?
Szinte kezdettől fogva kapott a lányom tápszeres kiegészítést, mellette szopizott is és fejtem, mint egy kisangyal. Reménykedtem benne, hogy megfordulhat a dolog, de sajnos nem, főleg mikortól átaludta az éjszakát kezdett apadni a tejem. Aztán mikor elkezdetük a hozzátáplálást, és így kiesett 1-2 étkezés, mert kiváltottuk, akkor fejtem helyette és egy ideig elég volt a szopi+ lefejt tej.
Végülis 9 hónapos volt, amikor abbahagytuk a szopizást, az utolsó hónapban már csak reggel raktam cicire (többre nem futotta) és nem fejtem, mert akkor már nagyon elegem volt, így a végére már nem sok volt benne, azzal meg nem kívánt foglalkozni már. De így is örülök, hogy eddig kitartott...
Katarrtó voltam, fejtem, szoptattam akár óránként, s ha nagyon kellett, akkor adtam pótlást. 2 hónaposan kapott utoljára tápszert, addig 2 doboz fogyott el. Most 9 hónapos, s még mindig szopik.
Büszke vagyok magamra, nem csak mert jó az anyatej, hanem mert sokat spórolok így, hogy nem kell táp, s tudok magamnak új ruhákat venni!
Nem kell meggondolnom hogy megveszem-e azt a felsőt, vagy nadrágot a boltban...
Szia, nekem az első fiam (is) izomtónus eltéréssel született és nem tudott szopizni. Pedig nagyon akartam én is, voltak maratoni "szoptatásaink", ami után üvöltött a gyerkőc.. A La Leche Ligától volt nálunk szoptatási tanácsadó is. A védőnő és a tanácsadó is azt mondta, hogy csak anyatej fejéssel nem lehet fenntartani az anyatejet.
Mert nem ismertek engem :)
Igy anyatejet fejtem neki, ami nem volt elég minden étkezésre elég ezért vacsorára jellemzően tápszerrel, majd hozzá táplálással pótoltam. És 15 hónapos koráig fenn tudtam tartani az anyatejet. A védőnő azt mondta hogy meghajol előttem..
Tehát CSAK fejéssel is fenn lehet tartani az anyatejet, így ne aggódj ilyen kérdéseken!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!