Régen tényleg töltött káposztát adtak a 3 hónapos babáknak? Mivel, hogy tápláltak hozzá 30-50 éve?
A töltött káposzta csak egy példa, mert gyakran olvasom, de tudtok amúgy sztorikat arról, hogy táplálták hozzá régen a kisbabákat?
Nyilván arra gondolok, ami nagyon más volt, mint manapság.
Nálunk is 2 hónaposan a tejbegríz, gyümölcslé már ment, és fokozatosan a mindenféle főzelékek és turmixolt pörkölt jellegű gusztustalanságok fél éves korig bevezetésre kerültek. 5 hónapos koromtól kezdve már nem szoptam én sem, nekem is a tehéntej (és kakaó, cukrozottan természetesen) ment helyette.
28 vagyok. A lányommal merőben másképp csináltam, anyám folyton be is szólogatott, hogy nem lesz baja 2-3 hónaposan egy kis cukros tejbegríztől meg kamillateától. Hát ja, végül is az, hogy én gyerekkorom óta cukorbeteg vagyok, az biztos teljesen független ettől.
Mennyire régen? Én harminc vagyok, meghallgattam velem mi volt, 3 hónaposan fagyasztott barack kiolvasztva, húsleves leve, öltöttkáposzta belseje talán 5 hónapos kortól, de minden gyümölcs, zöldség sültkrumpli ment 3 hónaptól.
Anyám korában meg elő is rágta a nagymamám az ételt. Inkább nem kérdezek, mert csak rosszul leszek.
Igen, tényleg. A tehéntej alap volt egyébként, nem mindenféle tápszer..
28 vagyok és pont a múltkor találtam meg anyu jegyzeteit: 1 hónaposan kezdett kóstoltatni (orvosi ajánlásra) almalével, répalével + kaptam hozzá tehéntejet. 3-4 hónaposan már hígra főzött grízt ittam cumisüvegből, fél évesen már mindent megkóstoltam és főzelékeket és leveseket ettem.
Víz helyett teát ittam.
Nem vagyok se cukros, se kövér, se ételallergiás, de mgé csak válogatós sem.
A lányomat a mostani előírások szerint kezdtem el hozzátáplálni, szigorúan mindent betartva, ritka válogatós gyerek, rosszul és keveset eszik. Nem azt mondom, hogy tuti az a jó, ha fél évesen pörköltet eszik egy gyerek, de nálunk ez a túlzott óvatosság sem jött be.
30 éves vagyok. Anyut velem 2 hónaposan már lecseszte a doki, hogy még nem adott nekem almát.
Onnantól "bele kellett húznia", jöttek a gyümölcsök, húsleves és abból zöldségek, tejbegríz, 4 hónaposan sztrapacska összetörve, ebbe abba (pl pörköltbe) mártott kenyér, meg kb már minden.
29 vagyok, velem 6 hetesen kezdte anya almával, kaptam tehén tejet is,tejbegrízt cukrosan. Semmi bajom nem lett. 9 hónaposan magamtól hagytamel a szopast, onnan szo szerint mindent ettem.
Mikor a fiunk 2 honapos volt, anyóséknál voltunk. Konkrétan lecseszett,mi az hogycsak szoptatom,férjem ekkor már babgulyást vetett.
Míg kimentem a kocsihoz, anyósra hagytam a gyereket, mire visszaértem, a pörköltből a húst nyomta a gyerek szájába, hogy bebizonyítsa meg tudja enni.
Nagyon kiakadtam rá.
Egyébként 4 hosan kezdtem a hozzátáplálást vele, de nyilvan nem pörkölttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!