Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tegnapelőtt azt közölték egy...

Tegnapelőtt azt közölték egy külföldi hírcsatornán, hogy az anyatejjel táplált csecsemőknek gyermekkorukban magasabb lesz az IQ-juk, mint a mesterségesen tápláltaknak?

Figyelt kérdés
Szerintetek van benne valami? És ha van, mégis mi lehet a magyarázat? Mert azt már nem láttam.
2013. júl. 31. 08:14
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Ezt már én is olvastam valahol... Ott magyarázatot nem írtak, csak azt hogy több ezer embert vizsgltak meg, és ezt az eredményt kapták.
2013. júl. 31. 08:18
 2/22 anonim ***** válasza:
Úgy hallottam, hogy logikai képességük lesz jobb felnőttkorukra, de szerintem azért nem lehet általánosítani. Sokban függ a genetikától, a neveléstől, iskolától,mennyit foglalkozik valaki a gyerekével.
2013. júl. 31. 08:20
 3/22 A kérdező kommentje:
Nem akarok hülyeséget mondani, de azt hiszem 4 és 7 évesen vizsgálták őket. Nem volt olyan nagy a különbség, de volt.
2013. júl. 31. 08:23
 4/22 anonim ***** válasza:
24%
Hülyeség,ugyanaz van a tápszerben,mint az anyatejben,ha ha a gyermek kap sok omega 3at,vitamint akkor lesz magasabb az IQja,az anyatej csak egy étel a babának nem csodaszer.Lassan kitalálnak róla még valami hatalmas baromságot,már az is nagy hülyeség,hogy jobb lesz az immunrendszer.
2013. júl. 31. 08:30
 5/22 anonim ***** válasza:
76%
Eltudom képzelni, hogy van benne igazság, hisz lássuk be az anyatejet nem tudja teljes mértékben helyettesíteni a tápszer. Az anyatej egyénre/babára szabott, azt a saját anyukája adja neki ez áll a legközelebb ahhoz amit bent pocakban is megszokott. A tápszert pedig az összes baba igényének megfelelően készítették. Olyan mint a vitaminok, egy vitamin készítmény nem tudja pótolni a friss érett kerti gyümölcsöt. Ahogy a csirkecombot sem tud pótolni egy kapszula. Köztudottan számtalan előnye van ha egy baba anyatejes, és biztos vagyok benne, hogy ha valakinek nem sikerül szoptatnia az önhibáján kívül történik, így fölöslegesnek tartom még ilyen információkkal is fusztrálni a szegény édesanyákat. Szerencsére nem csak az IQ határozza meg, hogy valakiből milyen ember lesz, sőt...
2013. júl. 31. 08:35
 6/22 anonim ***** válasza:
Még annyit hagy tegyek hozzá, hogy 4-7 évesen még nem lehet annyira pontosan mérni az IQ mint pl. felnőtt kórban. Tehát felmerül a kérdés, hogy ez az aprócska különbség felnőtt korban is meg marad a két csoport között? Valamint pont a 4-8 éves kor az az időszak mikor néhány gyerek kiemelkedő tehetséget mutat, majd később kiderül, hogy semmivel sem okosabb/ügyesebb mint a kortársai. (lást régebben felkapott matek zseni gyerekek, ma már felnőttként pontosan ugyan olyan életet élnek mint te vagy én)
2013. júl. 31. 08:40
 7/22 anonim ***** válasza:
62%
Ismerek jó pár embert akik anyatejes voltak szegények nem túl értelmesek,szóval szerintem felesleges ezen izgulni nem az IQ miatt lesz valaki értelmes,normális ember,és attól,hogy az anyatej nem személyre szabott nem csodaszer abszolút,pontozzatok csak le.
2013. júl. 31. 08:42
 8/22 anonim ***** válasza:
18%
Az IQ egy veleszületett dolog, az nem fog változni anyatejjel.
2013. júl. 31. 09:06
 9/22 anonim ***** válasza:
81%

hogyan lenne már ugyanaz a tápszerben, mint az anyatejben?

a tápszergyártó cégek is hangoztatják, hogy nem ugyanaz a kettő!!!

2013. júl. 31. 09:06
 10/22 anonim ***** válasza:
26%

Lehet benne némi igazság, de ebben szerintem nem csak az van, hogy jobb az anyatej, hanem hogy ki mennyit foglalkozik/fejleszti a gyermekét. Sok tápszeres anyuka mármint azok, akik nem is akarnak szoptatni, nem érnek rá erre, féltik az alakjukat, ennyit sem akar megtenni a babájáért, az kevesebbet is fog foglalkozni a gyerekkel.

De tény az is, hogy nem az IQtól függ, mennyire lesz valaki sikeres az életben.

2013. júl. 31. 09:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!