Tegnapelőtt azt közölték egy külföldi hírcsatornán, hogy az anyatejjel táplált csecsemőknek gyermekkorukban magasabb lesz az IQ-juk, mint a mesterségesen tápláltaknak?
Lassan már főiskolai felvételi követelmény is lesz vagy mi ?
Tápszeres gyerek max érettségiig juthat el vagy mifene?
Én személy szerint már falnak megyek ezektől. Persze, kell egy kis propaganda a szoptatásról, mert sokan lustaságból / tudatlanságból tápszereznek, főleg USA-ban és Európa más (fejlettebb) országaiban. Gondolják, ezzel is lehet hatni azokra az anyukákra, akik minden eü indok nélkül meg se próbálják.
A mesterséges táplálás meg kb szerintem ott kezdődik, hogy gyomorszonda... A cumisüveg max egy evőeszköz, mint neked a villa meg a kés, ha épp nem öt ujjal vagy 32 foggal akarsz marcangolni vmit.
Kényelmes a szoptatás???
így a 3. gyerek szoptatása után azt mondom, hogy nem kényelmes!
túl összesen 4 mellgyulladáson, 1 elég makacs aftán, amit a kicsimtől kaptam el a mellemre, háát hadd ne mondjam rettenetesen fájdalmas volt.
mindemellett ha lesz 4.gyerek, természetesen őt is szoptatni fogom, mert mindettől függetlenül a világ legtermészetesebb dolga. Imádok szoptatni!
Hol tudnak így lépést tartani a tudománnyal?:)
De komolyan, ez nagyon régi hír, még középiskolás koromban tanultam, aztán olvastam is sok helyen (babás könyvekben is). Számtalan megerősítő és megcáfoló vizsgálat is van. Pont mint a magzatvédő vitaminok, meg ha hordozod, akkor is zseni lesz, számtalan ilyen van...
A lányom csak 4 hónapos koráig szopott, messze okosabb volt a kortársainál, és most is az. De tuti van olyan gyerek, aki 3 évig szopott, és ugyanolyan okos, vagy aki egy csepp anyatejet sem kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!